February, 2013

 • Nu släpper Microsoft nästa generation av Office 365 för företag

  Idag släpps den senaste versionen av Microsoft Office 365 för företag som är den mest kompletta molnversionen av Office hittills. Förutom uppdaterade versioner av Microsoft Lync Online, Exchange Online och SharePoint Online så får Office 365 bland annat nya sociala företagsfunktioner. De nya sociala funktionerna är kopplade till SharePoint och Yammer samt en ny Lync-Skype integration för närvaro, snabbmeddelanden och röstsamtal som blir tillgänglig nu i juni.

  En annan nyhet är att även företagsanvändare nu kan använda sina Office-program på upp till fem olika enheter samtidigt. Den möjligheten gavs redan för en månad sedan till privatanvändare i och med lanseringen av Office 365 Home Premium i januari.  

  Sedan Office 365 lanserades i mitten av 2011 har tjänsten blivit en av de snabbast växande produkterna i Microsofts historia. Efter bara 18 månader har nu en av fem av Microsofts företagskunder implementerat Office 365, vilket kan jämföras med en av sju kunder för ett år sedan. Antalet små och medelstora företag med hjälp av Office 365 har också ökat med 150 procent under de senaste 12 månaderna. Den nya Office 365-tjänsten finns nu på 69 marknader och på 17 språk och lanseras på ytterligare 20 marknader och på 16 nya språk under det andra kvartalet i år.

  "Med Office 365 kan alla, från stora företag till små och medelstora företag och enskilda konsumenter nu dra nytta av nya kraftfulla Office i molnet," sade Kurt DelBene som leder Microsofts Office-division. "Vi låser upp nya scenarier och ger funktioner som långt överträffar allt tillgängligt i webbläsarspecifika lösningar."

  Idag presenteras även tre nya kunder – Hamburg Port Authority, som förvaltar Europas näst största hamn, skönhetsjätten Sephora samt det svenska fastighetsutvecklingsbolaget Midroc. Bolaget som består av 15 företag, spridda över hela Europa och Sydafrika ville hitta en väl fungerande samarbetslösning för sin expanderande verksamhet.

  Dessa kunder har precis som den amerikanska delstaten Texas, internationella federationen för Röda korset och Röda halvmånen, JCpenney, Helly Hansen, Tesco, Toyota, Barilla och staden Chicago alla valt Office 365. Läs mer om dessa och andra företag som valt Office 365 här.

  Följ webbsändningen från lanseringen direkt här med start ikväll kl. 17.00 https://vts.inxpo.com/Launch/QReg.htm?ShowKey=12696&LangLocaleID=1033&AffiliateData=press
  release
  .  

 • Argo vinner priset för bästa film! Microsoft Research förutspår Oscarsvinnarna

  Kan man förutspå vinnarna i årets Oscarsgala med Big Data och Excel?

  Förra året uppmärksammades David Rotschild från Microsoft Research i media när han skapade en data driven modell för att förutspå resultaten i USAs delstatsval. Resultatet var slående. Davids analysmodell hade rätt i hela 98 procent.

  Nu har David vänt blicken mot ett annat globalt evenemang för att visa hur big data kan användas till att förutspå vad som kommer att hända. David har nämligen byggt ett nytt analysverktyg för att förutspå vem och vilka som kommer vinna Oscars under Oscarsgalan som går av stapeln på söndag.

  I Davids analys har han dragit in både aktuell och historisk data för att kunna presentera en lista över vilka han förutspår blir årets vinnare.

  • Bästa film: Argo, 92 procent.
  • Bästa regi: Steven Spielberg (Lincoln), 89 procent.
  • Bästa skådespelare: Daniel Day-Lewis (Lincoln), 99 procent.
  • Bästa skådespelerska: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook), 71 procent.

  ”Jag är ganska säker på att jag har rätt" säger han, "men prognoser är aldrig hundraprocentigt säkra, så jag ser fram emot att se hur det går för oss på söndag”

  Missa inte inlägget på Microsoft Research om du vill se hur David har kommit fram till resultatet. Om du hellre vill göra din egen analys så finns nu också appen Oscars Ballot Predictor till Excel 2013 där du själv kan göra din lista över 2013 års Oscarsvinnare.  

 • Boka in den 27 februari – nu lanserar vi nya Office 365 för företag.

  Boka in den 27e februari i kalendern. Det här är nämligen dagen då vi släpper nya Office 365 för företag. Om du är intresserad av Office så är det här ett riktigt bra tillfälle att höra om nyheterna i nya Office direkt från Kurt DelBene som är president för Microsofts Office-division. Dessutom kommer John Case att berätta hela vår vision för det nya arbetslivet, Enterprise Social och molnet.

  De kommer göra demosessioner kring enterprise social och hela den nya Office-upplevelsen. Slutligen kommer vi också att presentera historier från våra kunder och deras resa till molnet. Det kommer också att finnas tillfälle för dig att ställa frågor direkt via en livechatt.

  Anmäl dig till webbsändningen direkt här.

 • Årets finalister till Innovativa skolledarpriset

  I syfte att lyfta fram goda exempel på skolledare instiftades det Innovativa skolledarpriset av Microsoft i samarbete med Lärarförbundet. Priset premierar duktiga skolledare som via ett hållbart skolutvecklingsarbete säkrar att deras skola ger eleverna möjlighet att lyckas.

  Bland de nominerade har följande tre finalister utsetts:

  Fredrik Andersson, rektor Magnarps skola, Ängelholm
  Fredrik är i sitt ledarskap lyhörd, kommunikativ och lärande med en förmåga att locka fram det bästa ur sina medarbetare. Han utvecklar IKT som hjälpmedel, inte bara för medarbetare utan också för andra skolledare.

  Camilla Kauffeldt, rektor Herrgårdsskolan, Göteborg
  Camilla har sina medarbetare som tydlig utgångspunkt i sitt ledarskap och ser det gemensamma arbetet, med elevens utveckling i fokus, som vägen till bra resultat. Med engagemang och intresse använder Camilla IKT för pedagogisk utveckling och ser det som ett medel för framgång.

  Birgitta Trolin, rektor, Väsby Nya Gymnasium, Upplands Väsby
  ”En skola på riktigt” är Birgittas devis. Hon är en skolledare som gör sig själv synlig för personal och elever både via virtuell och fysisk närvaro i skolan. Internationell samverkan och forskning är viktiga faktorer, som hon stimulerar sina lärare att utveckla och våga prova i sin undervisning.

  Vinnaren presenteras under Lärarförbundets skolledarkonvent i Stockholm den 28 februari.

  Priset delades ut första gången 2011, läs om tidigare vinnaren Pär Palmgren.

  Läs mer om det innovativa skolledarpriset och Microsofts engagemang i skolan.

  Följ prisutdelningen direkt via Lärarförbundets webbsändning. Prisutdelningen drar igång kl 16:30 och inleds med ett samtal mellan Eva-Lis Sirén, Lärarförbundets ordförande, Anthony Salcito, Vice President Microsoft Education, och Ibrahim Baylan, Socialdemokraterna.

   

 • Nu börjar uppgraderingen från Hotmail till Outlook.com

  För sex månader sedan lanserade Microsoft en förhandsversion av Outlook.com. Den nya webbaserade mejltjänsten har nu över 60 miljoner aktiva användare och släpps idag i skarp version. När nu Outlook.com går in i skarpt läge kommer Hotmail-användare stegvis uppgraderas till den nya webbmejltjänsten, som erbjuder ett nytt gränssnitt och ny funktionalitet. Till sommaren räknar Microsoft med att alla Hotmail-användare ska ha uppgraderats till Outlook.com.

  För dig som idag använder Hotmail kommer uppgraderingen inte att innebära några stora förändringar. Du kommer att behålla din gamla mejladress, ditt lösenord, alla dina mejl, din kontaktbok och dina mappar. Det som förändras är gränssnittet samt det faktum att du får tillgång till alla de nya funktionerna i Outlook.com.

  Övergången från Hotmail till Outlook.com kommer att ske per automatik och kräver inte att användaren gör något. Du behöver dock inte vänta på att ditt Hotmail-konto ska uppgraderas. Vill du komma igång med Outlook.com redan idag är det bara att logga in med dina användaruppgifter på Outlook.com så sköter vi resten.

  Läs gärna mer om uppgraderingen på vår Med vänlig hälsning-blogg.

 • Microsoft Surface RT nu i Sverige

  Surface RT finns till försäljning från och med idag i Sverige och ytterligare tolv länder

  Från och med idag finns Microsofts Surface RT att köpa i ytterligare 13 länder, inklusive Belgien, Danmark, Finland, Irland, Italien, Luxemburg, Nederländerna, Norge, Portugal, Spanien, Schweiz, Sverige och Österrike. I Sverige säljs Surface RT av Elgiganten, Mediamarkt och Siba. Dessutom finns den att beställa på Microsoft Store, www.microsoftstore.com.

   -        Vi är väldigt glada över att äntligen kunna erbjuda Surface RT för den svenska marknaden. Surface och Windows 8 ger användaren en kompromisslös upplevelse, både privat och på jobbet. Surface erbjuder något nytt, och jag tror att den svenska marknaden är redo säger Joakim Karlén, produktmarknadschef för Windows.

  Surfacefamiljen representerar en utökning av Windowsupplevelsen, som ger konsumenterna möjlighet att arbeta, leka och kommunicera. Den erbjuder ett ultralätt, tåligt hölje med ett integrerat utfällbart stöd som låter alla användare att producera oavsett plats. Surface har dessutom en vanlig USB-port och plats för ett microSDXC-kort för ytterligare lagring samt en 16:9 högupplöst widescreen som är perfekt för filmtittande.

   Ytterligare information om Surface finns på http://www.Surface.com, Surface bloggen och Surface på Facebook. De som är intresserade kan följa Surface på Twitter för kontinuerliga uppdateringar.

   Rekommenderat butikspris:

  Surface Windows RT 32 GB: 4495 kr

  Surface Windows RT 64 GB: 5295 kr

  Surface Windows RT 32 GB + Touch Cover: 5295 kr

  Surface Windows RT 64 GB + Touch Cover: 6095 kr

 • Big Data växer snabbt inom kundvård och försäljning

  Big data är på väg att ändra förutsättningarna för hur både företag och organisationer gör affärer. På samma gång är big data på väg att bli en naturlig del av allt fler områden. Enligt den nya undersökningen ”Global Enterprise Big Data Trends: 2013” är fler än 75 procent av alla medelstora till stora företag är beredda att implementera Big Data-relaterade lösningar inom den närmsta tolvmånadersperioden.

   Enligt undersökningen ser vi nu tre trender när det gäller Big Data:

  • Även om it-avdelningarna fortfarande driver den största delen av efterfrågan (52 procent) så ökar efterfrågan bland kundvård (41 procent), försäljning (26 procent), finans (23 procent) och marknad (23 procent).
  • Sjutton procent av kunderna svarade att i ett tidigt stadie håller på att utvärdera Big Data-lösningar och 13 procent har redan startat. Nästan nittio procent av kunderna uppger att de har avlagt budget till big data.
  • Nästan hälften av kunderna (49 procent) uppger att den ständiga ökningen av datavolymerna är den snabbast växande utmaningen inom big-data lösningar. Utmaningarna som följer är därefter att få igång användandet, följt av behovet att integrera olika business intelligence verktyg (41 procent) samt att ha verktyg som kan snappa upp och omvandla data till kunskap (40 procent).

  Läs mer om Big Data och undersökningen här.

   

  Ladda ned:          Webb | Print

   

  Läs mer om Big Data och undersökningen här. Är du intresserad av Big Data? Följ gärna vår svenska molnblogg Cloud Facts.

 • Idag släpps en ny version av Contre Jour med två helt nya världar

  I oktober introducerade vi den bedårande figuren Petit genom att föra det banbrytande spelet Contre Jour till webben med Internet Explorer 10 och HTML5.

  Idag kan vi avslöja att Petit är tillbaka med 20 nya nivåer att spela på webben. Precis som spelet vi lanserade i höstas visar även de nya nivåerna kraften i att surfa med IE10 med fullt accelererade HTML5 och avancerat multi-touch stöd som ger bra upplevelse på en tablet.

  Vi är glada för den positiva responsen. Genom att ta spelet till webben har människor kunnat glädjas av Contre Jour i över 100 länder. Eftersom det blev en rungande succé har Maksym Hryniv, spelets skapare, och teamet på Pixel Lab beslutat att arbeta med IE team för att ta fram två nya "världar".

  Bringing my game to the web really helped me reach new fans all around the world. The first version was so successful that I wanted to create something truly unique for the web version. I decided to create a totally new chapter with visuals, gameplay and a new character. I think fans from my home country of Ukraine all the way to China and the U.S. will be pleasantly surprised by the look and feel of the new levels. - Maksym Hryniv

  "The New Friend World" är en fin miljö med vacker solnedgång som passar bra till Petit´s kärlekshistoria lagom till Alla hjärtansdag. Nivåerna är exklusiva till webben och introducerar en helt ny karaktär, Amie.

  Den andra nya världen är "Moonlight World". Den ser ut som de andra Contre Jour-världarna.

  Upplev de nya världarna på www.contrejour.ie  

 • Spotify släpper app till Windows Phone 8

  Spotify avslöjade i fredags i en bloggpost att de precis nu släppt en applikation för Windows Phone 8. Applikationen som är en så kallad betaversion, finns redan nu tillgänglig Windows Phone Store.

   

 • Microsoft träffar talanger på DataTjej 2013

  Som en av huvudsponsorerna för DataTjej 2013 har Microsoft en stark närvaro på årets konferens i Umeå. Till DataTjej kommer kvinnliga IT-studenter från hela landet för att inspireras och nätverka, och Microsoft finns där för att höra vad som är viktigt för framtidens IT-experter,och även för att träffa potentiella kandidater till tävlingen Årets IT-tjej och trainee-programmet MACH

  Microsofts HR-representant Debora Majors berättar att Microsoft närvarar för att berätta om Microsoft som en potentiell framtida arbetsplats, men kanske ännu viktigare för att lyssna på de individer som snart kommer ut på arbetsmarknaden.

  "Vi visar vårt stöd till unga kvinnor som läser teknik genom att delta aktivt på konferensen, och självklart vill vi berätta om våra värderingar och om hur Microsoft är en rolig, engagerande och flexibel arbetsplats med möjlighet till personlig och professionell utveckling.

  "Men det som vi ser fram emot mest är ändå att träffa och prata med de här smarta och motiverade individerna, och lära oss mer om vad de brinner för och vad som driver dem" säger Debora Majors.

  Efter konferensens första dag är Debora Majors och hennes kollegor på plats, Anne-Marie Liljekvist och Jakob Li, väldigt hoppfulla inför framtiden.

   "Vi har redan träffat många intressanta individer som vi vill hålla kontakten med, och vi kommer definitivt fortsätta att uppmuntra och stärka unga kvinnor att våga satsa på en framtid inom teknik" säger Debora Majors.