December, 2012

 • Microsoft lanserar nytt Office 365-erbjudande för småföretag

  Microsoft Office 365 har snabbt blivit en populär lösning för mindre företag. Idag utgör små och medelstora företag 90 % kunderna för vår populära produktivitetslösning. För de företag som ännu inte hunnit prova Office 365 lanserar Microsoft nu ett erbjudande speciellt för småföretag.   

  Med start idag så erbjuder Microsoft en gratis prova-på-period på 90 dagar för organisationer upp till 10 användare. Företag kan redan nu ta del av erbjudandet som sträcker sig fram till slutet på februari.

  Klicka här för att prova Office 365 i 90 dagar.

  Småföretag som redan har köpt och aktiverat Microsoft Office Home & Business 2010 eller Microsoft Office Professional 2010 erbjuds en 90 dagars prova-på-period för upp till fem användare.  

  Gå in på Office.com/offer för att läsa mer om erbjudandet.

 • Microsoft bäst på CSR

  Enligt en undersökning gjord av Reputation Institute på 47 000 konsumenter i 15 olika länder har Microsoft bäst rykte i världen när det gäller socialt ansvarstagande, eller Corporate Social Responsibility, enligt tidningen Forbes.

   

  Respondenterna fick utvärdera i vilken utsträckning de instämmer med påståenden som:

  -Microsoft är en god samhällsmedborgare - företaget stöder goda ändamål och skyddar miljön

  -Microsoft är ett ansvarsfullt drivet företag - företaget beter sig etiskt samt är öppet och transparent
  i sina affärer

  -Microsoft är en tilltalande arbetsplats - företaget behandlar sina anställda väl.

   

  Läs mer om undersökningen, och om vad Microsoft gör i praktiken för att förtjäna förstaplatsen, i artikeln i Forbes.

   

  Även här i Sverige uppmärksammas Microsoft för sitt sociala ansvarstagande. Nyligen accepterade Microsoft sin kvalificering till fonden SPP Global Topp 100, som bara investerar i världens mest hållbara företag.

   

   "Vi är såklart mycket stolta över att bli uppmärksammade såväl i Sverige som internationellt" säger Anders Johansson, CSR-chef på Microsoft Sverige.

   

  ”Utmärkelserna har kommit från en kombination av det arbete vi gör i stor skala runtom i världen, och det arbete som vi gör lokalt. Här i Sverige hjälper vår personal exempelvis till med läxhjälp i en skola som ligger nära vårt kontor i Akalla, vilket är mycket uppskattat av såväl eleverna som av vår personal. Och under 2013 kommer vi göra en stor satsning på ungt företagande genom YouthSpark” berättar Anders Johansson.  

   

  Nedan tar Sara Wikström, Mathias Strand och Anders Johansson från Microsoft Sverige emot diplomet från SPPS vd Sarah McPhee, vid ett evenemang i Bonniers Konsthall i Stockholm.

   

 • Redan 22 partners anmälda till Jobba hemma-dagen 6 februari

  Tror du också på ett flexiblare arbetsliv, med mindre stress, köer och miljöfarliga utsläpp? Anser du att arbete inte är en plats utan någonting som man gör? Gå in på Jobba hemma-dagens websida för att läsa mer om initiativet och anmäla din arbetsplats!

  Hittills har följande företag och organisationer ställt sig bakom Jobba hemma-dagen den 6 februari 2013.

  1. Makalösa föräldrar
  2. Gröna Bilister
  3. IDG
  4. NetIntegrate Sweden AB
  5. Advit AB
  6. Sigma AB
  7. Citrix
  8. PZ-Net
  9. Contribit AB
  10. MSEmploy Sweden AB
  11. ITCSCommunication & Security AB
  12. SineQra
  13. LanTeam Consulting AB
  14. Miljö-och energibloggen - Environment & Energy for Life
  15. Antoma AB
  16. Z-Consulting
  17. Delorean
  18.Nitma AB
  19. JSC it-partner AB
  20.Intbiz Solutions AB
  21.Retune AB
  22. VETA Konsult Sverige AB

  För tips och diskussioner om flexibelt arbete, besök Jobba hemma-dagens Facebooksida.

  Jobba hemma-dagen ingår i Microsofts initiativ Det nya arbetslivet. Läs gärna vårt manifest om Jobba hemma-dagen, samt det senaste pressmeddelandet.

 • Jens Lapidus samarbetar med Microsoft

  Microsoft har inlett ett samarbete med författaren och advokaten Jens Lapidus. Det är första gången som en storsäljande svensk författare genomför ett omfattande samarbete med ett företag. Samarbetet innebär att Jens visar hur han använder Microsofts produkter och tjänster. Författaren medverkar bland annat i flera filmer för nätet där han driver med bilden av sig själv som högpresterande.

  Filmerna vill visa på hur ny teknik och nya lösningar gör livet enklare. Idag förväntar vi oss att kunna arbeta och samarbeta, oberoende av plats, tidpunkt eller pryl. Vi vill hinna med jobbet och vi vill hinna med fritiden, utan att något blir lidande. Det är ett nytt sätt att arbeta och ett nytt sätt att leva, som Microsoft valt att kalla det ”Det nya arbetslivet”.

  - Jens Lapidus är en högpresterande person, han är inte bara en väletablerad författare utan också verksam advokat och småbarnsförälder. Han skriver sina böcker i Word och är därför en trovärdig ambassadör för Microsoft. Jag är stolt över att Jens väljer att samarbeta med oss, säger Sabina Rasiwala Hägglund, marknadschef på Microsoft i Sverige.

  - Jag använder Microsofts produkter på mitt arbete, i mitt författarskap och på min fritid, dessutom är jag genuint intresserad av teknik. Därför var det naturligt att tacka ja till ett samarbete när de tillfrågade mig, säger Jens Lapidus.

  I dagarna har den av första de kommande filmerna premiär på Microsofts nya webbsida www.microsoft.se/dna alternativt www.detnyaarbetslivet.se. En gång i månaden kommer en ny film ha premiär. Alla filmer spinner på temat ”Everyday brilliance”, i filmerna berättar Jens Lapidus på ett ironiskt sätt om hur han använder sig av Microsofts tjänster för att kunna leva upp till de höga förväntningarna som omgivningen har på honom. Samarbetet är en del i Microsofts ambition att visa att det idag går att arbeta oberoende av plats, tid och pryl till vinning för såväl privat- som arbetsliv. 

  - Det var en rolig utmaning att agera framför kameran, berättar Jens. Jag är ju inte skådespelare, jag är advokat och författare.

  För ytterligare information, vänligen kontakta:

  Sabina Rasiwala Hägglund, marknadschef Microsoft Sverige
  e-post: sabinar@microsoft.com
  mobil: 0734 08 32 16

  Jenny Spets Wojarski, informationschef Microsoft Sverige
  e-post: jenny.spetswojarski@microsoft.com
  mobil: 0734 08 29 42

 • Intel och Microsoft öppnar showroom i centrala Stockholm

  Den 15 december öppnar Intel och Microsoft ett showroom i centrala Stockholm. Under en dryg månad kan alla intresserade besöka Intel & Windows 8 Showroom på Birger Jarlsgatan 15 i centrala Stockholm för att uppleva de senaste Intel-baserade Windows 8 produkterna.

  – Det här är ett naturligt steg i vår Windows 8 kampanj för att visa att du inte behöver kompromissa när du väljer dator. Tillsammans med Intel och PC-tillverkarna hoppas vi inspirera och visa mångfalden i utbudet av Windowsdatorer. Vi vill visa på möjligheterna i ekosystemen och den sömlösa integrationen mellan pekdator, dator, smartphone och Xbox, säger Catharina Ljungberg, affärsområdeschef för Microsofts konsumentprodukter.  

  – Intresset för teknik är extra stort nu i juletider och det är först när man får uppleva de tekniska lösningarna som Intel, Microsoft och våra partners tagit fram som man ser fördelarna. Detta blir en perfekt plats för att visa upp den personliga  upplevelsen utan kompromisser och samtidigt visa på det breda utbudet av Intel- och Microsoft-baserade produkter, säger Anders Huge, ansvarig för konsumentprodukter på Intel i Norden.

  Showroomet är det första i sitt slag i Sverige där alla som är nyfikna på den senaste tekniken kommer att få uppleva de senaste Intel- och Microsoft-baserade produkterna från HP, Samsung, Acer, Asus och Lenovo samt de ledande smartphonetillverkarna.

  Ingen egen försäljning kommer ske i butiken, men genom Dustins beställningsstationer kan man enkelt köpa allt som finns i butiken. Showroomet kommer ha öppet mellan 10-19 vardagar, 10-17 lördagar och 10-16 söndagar. 

 • Färgglad tittut-app för de minsta utvecklad för Windows 8 av Hyper Island studenter

   Det nystartade svenska företaget Napps Apps satsar på appar för de allra minsta. Företaget som startades av fyra studiekamrater från Hyper Island lanserar nu sin första app Peekaboo vilket betyder tittut på engelska.

  Under ett Hackaton som Microsoft anordnade tillsammans med Hyper Island i oktober uppmärksammades teamet bakom Napps Apps av Therese Thorstorp, som är marknadsansvarig för nästa generationen på Microsoft Sverige.

   - Vi på Microsoft tycker det är extra roligt att appen från Napps Apps vänder sig till mindre barn, eftersom vi är medvetna om att det finns massor av appar för fem och sexåringar som ska lära sig alfabetet, men mindre barn leker ju faktiskt också med mobiler och plattor, säger Therese. 

  - Både Windows 8 och Windows Phone är ju anpassade till att hela familjen ska kunna använda dem, med Kid's Corner i Windows Phone och möjlighet till separat inloggning med bildlösenord för barn i Windows 8. Det här är ju en typisk app som passar att lägga där, säger Therese.

  Precis som namnet antyder så leker barnen tittut med figuren på skärmen, genom att peka med fingret på bilden. Om de tröttnar på de fördesignade figurerna, pandan, elefanten och lejonet, så kan de också använda telefonen eller pekskärmens kamera för att ta bilder på sig själva eller något annat.

  - De börjar ofta med att ta ett vanligt foto på sig själv eller en förälder. Sedan går de över till att göra grimaser, och till att ta foton på morfar, nallen, nappen, eller, som i min dotter Iris fall, en rolig strumpa" säger Nino Subotic, som är student på Hyper Island och grundare av Napps Apps. 

  Nino har tagit fram appen tillsammans med designern Housin Aziz samt utvecklarna Johan Cato och Jesper Oskarsson, som alla studerar på Hyper Island i Karlskrona.

  Peekaboo riktar sig till barn från åtta månader upp till fyra år och finns för Microsofts plattformar Windows 8 och Windows Phone och även för iPhone och iPad.

  - Det låter kanske tidigt, men barn börjar leka tittut från sex månaders ålder. Det är en förberedelse, ett sätt att bli självständig i första hand ifrån mamma. Först är det bara några sekunder och några år senare mynnar samma lek ut i kurragömma
  där barnen tävlar om vem som ska vara borta längst utan att bli hittad, förklarar Nino, som arbetade som lärare innan han bestämde sig för att byta karriär.

  - Jag är idrottslärare i grunden och vet hur viktigt det är för barn att röra på sig. Men de stunder som jag och min dotter Iris ändå har med pekskärmen eller mobilen i soffan vill jag att ska vara meningsfulla äventyr. Vi på Napps är övertygade om att vår lek med Peekaboo är naturlig, utvecklande och kreativt meningsfull, säger Nino.

  Peekaboo lanserar med ett barnkalas på Hyper Island idag. Klicka här för att testa Peekaboo för Windows 8, och ta kontakt enligt nedan för foton och intervjuer.

  Kontakt Microsoft:
  Rebecka Keeling, PR Manager, a-rekeel@microsoft.com, 0721 726304

  Kontakt Napps:
  Nikola ”Nino” Subotic, Grundare, ninosubotic@gmail.com, 0735 080161