November, 2012

 • Microsoft mobiliserar för julhandeln

  Microsoft Sveriges VD Per Adolfsson kommer tillsammans med nära 70 anställda inleda årets julhandel med en julkampanj. Under två dagar kommer Microsoftanställda finnas på plats i utvalda butiker i Stockholm för att vägleda julklappssugna i valet av rätt Windows 8 - dator.

   Den 30 november och 1 december kommer nära 70 Microsoftanställda från det svenska huvudkontoret befinna sig på plats ute hos återförsäljarna i Stockholmsregionen. Kampanjen går under namnet ”Feet in the streets” och målet är att hjälpa så många konsumenter som möjligt med att välja rätt Windows 8 – dator.

   – När jag fick möjligheten att få komma ut i butik och träffa konsumenterna mellan fyra ögon var jag bara tvungen att ta tillfället i akt. Det ska bli inspirerande att få visa upp nya Windows 8 - datorer direkt i butik. Vi vill visa upp den stolthet som finns hos våra medarbetare säger Per Adolfsson, VD Microsoft Sverige

   Microsoftanställda kommer att finnas på plats i utvalda MediaMarkt och Elgiganten i hela Storstockholm.

   För mer information kontakta Thomas Floberg, Affärsområdeschef Windows eller Rebecka Keeling, PR manager.

 • Manifest för Jobba hemma-dagen 2013

   Det är dags för en ny syn på arbete.

  I generationer har vi gått till våra arbeten. Till fälten, till fabrikerna, till kontoren. Hemma är hemma och jobbet är jobbet - det är så djupt rotat att det nästan känns förbjudet att säga ”jag jobbar hemifrån i morgon”.

  Givetvis kan inte alla jobba var de vill. Men vi är många vars liv skulle bli lite enklare med en ny syn på arbetslivet. Med ny teknik kan fler och fler kan ta med sig sitt jobb. Vi kan samarbeta på distans. Vi behöver inte missa dagislämningen för att hinna till mötet. Eller sitta i avgasstinna bilköer morgon efter morgon.

  Den 6 februari är det Jobba hemma-dagen. Vi som stöder den är företag som vill förändra synen på arbete - från en plats man går till, till något man gör. Vi ser det som vårt ansvar att gå i bräschen för en kultur där medarbetare är medmänniskor, där vi värdesätter prestation framför närvaro. Där vi erbjuder teknik som gör att vi kan arbeta när, var och hur vi vill. Så att människor får mer tid och naturen lite andrum.

  Gör som vi, stäng ned kontoret den 6 februari och låt era medarbetare jobba hemifrån. Inte för att de måste. Utan för att de kan. Och för att de får. 

   

   

 • Nya SharePoint 2013 banar väg för det sociala företaget med Yammer

  Idag startade SharePoint Conference 2012 i Las Vegas. SharePoint som har blivit till en av Microsofts mest populära affärsprodukter står nu för en justerad intäkt om 2 miljarder amerikanska dollar per år.

  Socialt, en del av det nya arbetslivet

  Förutom nya funktioner i nya SharePoint 2013 och nya integrerade appar för Windows 8 och Windows Phone så presenterades också Microsofts sin vision om det sociala företaget där arbetet lånar drag av hur vi beter oss och agerar på fritiden där sammarbete och sociala funktioner flyter samman.

  Som en första del i den utvecklingen så visades för första gången planerna för hur SharePoint och Yammer kommer att integreras med varandra. Idag kan kunder integrera de två med hjälp av Yammer Web Parts och Yammers Open Graph-funktioner. Framöver kommer också gemensamma identiteter, integrerad dokumenthantering och sociala flöden.

  En ny och förenklad användarupplevelse. Dela dokument inom och utanför organisationen med ett klick, dra och släpp innehåll i dokumentbibliotek, redigera listor och skapa platser på några sekunder.

  Spara och synka dokument. Använd SkyDrive Pro till att lagra och synka dina dokument mellan dina egna enheter som surfplatta, telefon och dator.

  Arbetshantering. Organisera ditt arbete med att-göra-listor och tidslinjer för projekt. Konsolidera arbetsuppgifter mellan SharePoint, Microsoft Outlook och Microsoft Project.

  Smartare sök. Hitta vad du letar efter med vår nya FAST sökning. Specialanpassa och smalna ned dina sökningar om det passar dig och hitta relaterade personer och dokument.

  Kärntjänster. Hantera risker med eDiscovery över SharePoint, Microsoft Exchange, Microsoft Lynk ocn fildelning. Skapa egna dynamiska webbplatser med förbättrad innehållshantering. Öka skalbarhet och prestanda med en ny molnarkitektur.

  Läs mer om nya SharePoint 2013 och Yammer i pressmeddelandet från Microsoft

 • Kraftigt ökad prestanda i nästa version av SQL Server

  Intresset för beslutsstöd, analys, Big Data och användande av stora datamängder växer snabbt både inom it och i affärsleden. Kostnaden för lagring och hantering av data sjunker snabbt. Skalfördelarna med molnet gör att inte bara stora men även små företag har tillgång till en fantastisk nivå av datorprocesskraft. Sammantaget understryker de här trenderna vikten av att hitta värde i data. Som en effekt av detta kommer det nu flera spännande nyheter från Microsoft inom området.

  In memory-teknologi till SQL-server ger snabbare affärsinsikter

  Som ett led i satsningen på att leverera databashantering direkt i minnet, så kallad In Memory teknologi så lanserades igår ett nytt projekt som förnärvarande går under kodnamnet ”Hekaton”. Den nya funktionaliteten blir tillgängliga med nästa version av SQL Server kommer att kunna öka prestandan i databashanteringen med upp till femtio gånger.

  I och med att funktionerna kommer vara inbyggda i SQL Server så försvinner med det också behovet av att köpa till speciell hård- eller mjukvara. Givet att de nya funktionerna blir en del av SQL Server blir det även enkelt att migrera företagens redan befintliga applikationer så att även de ska kunna ta del av den ökade prestandan med ”Hekaton”.

  BI med självbetjäning Service Pack 1 till SQL

  Inom kort kommer uppdateringen SP1 till SQL-server 2012 meddelade microsoft på PASS Summit i Seattle tidigare i veckan. Med uppdateringen kommer SQL-server att ge utökad funktionalitet för bl a självbetjäning av beslutsstöd genom applikationer som Excel 2013 och Sharepoint 2013. Detta gör att företag som idag använder Sharepoint och Excell kommer att kunna ge slutanvändare tillgång till lösningar för analys och beslutsstöd på ett mycket enkelt sätt. 

  Nytt SQL Parallell Data Warehouse

  Inom kort kommer Microsoft att lansera SQL-Server Parallel Data Warehouse version 2 med en ny version av vår MPP lösning. MPP står för Massive Parallel Processing vilket är en teknologi för att fördela ut en databasbearbetning på flera processorer för att effektivisera sökning och skala ut din databaslösning. 

  Med den kraftfulla prestandan och skalbarheten i den nya versionen lämpar den sig även ypperligt till lösningar för Big Data. Den har även full kompatibilitet och integration med Hadoop.

  PDW v2 kommer som en så kallad appliance som är färdigdimesionerad och förkonfigurerad från både DELL och HP. En stor nyhet är att den även kommer i en lite midre version i kvartsrack med en mycket attraktiv prisbild vilken gör att den låga instegströsken för mindre appliceringar kommer göra den intressant för många kunder.

 • Här är årets vinnare av Microsoft Partner Awards

  Idag presenterades vinnarna av Microsoft Partner Awards 2012. Utmärkelsen som delas ut varje år är ett sätt för Microsoft att permiera partnerföretag som gjort någonting extraordinärt under det gångna året.

  Årets BI-partner: Business Vision 

  Business Vision fokuserar på att stötta kunderna genom att erbjuda lösningar för verksamhetsstyrning och affärsanalys. Man har tagit fram tillägg till Microsofts plattform för att förstärka kunderbjudandet och har bl a utvecklat en mobil nyckeltalsanalys. Business Vision ligger i framkant i Sverige vad gäller försäljning av avancerade BI-lösningar.

  Årets Cloud-partner: JSC IT-partner AB

  JSC har aktivt drivit sina kunder mot molnet. Man har på ett föredömligt sätt kombinerat publika molntjänster med egen hosting för att erbjuda den bästa lösningen för kunden.  JSC har under året sålt molntjänster såväl till den privata som den offentliga sektorn. Man har också samarbetat med andra partner och lyckats inspirera dem till att ta fram liknande erbjudanden.

  Årets Collaboration-partner: Sogeti

  Sogeti har lång erfarenhet av att hjälpa företag att effektivisera och driva lösningar med hjälp av Sharepoint. Sogeti i Sverige följer arbetssättet Microsoft Services Ready Portals and Collaboration som ger hög förutsägbarhet, hög kvalitet och låg risk i projekten. Man har idag ca 120 konsulter som behärskar Sharepoint och som hittills genomfört ca 300 kundprojekt.

  Årets Desktop-partner: Logica Sverige AB

  Logica erbjuder en metodik för migering och managering av kundernas PC-arbetsplatser som visat sig ge hög kvalitet och god kostnadskontroll i projekten. Under det senaste året har Logica migrerat ca 40 000 PC-arbetsplatser till Windows 7 med konceptet Desktop Deployment Factory. Man är nu redo att migrera till Windows 8 med samma metodik.

  Årets Dynamics-partner: iStone Mercator AB

  iStone har under året haft fantastiska försäljningsframgångar där de tagit såväl flest antal affärer som de största affärerna. iStone arbetar mycket aktivt kring försäljning, marknadsföring och produktutveckling. Man har gått i bräschen för nya Dynamics AX 2012 och tecknat flera av de första affärerna på den nya plattformen.

  Årets Server & Virtualiserings-partner: Atea Sverige AB

  Atea har ett erbjudande inom automatisering och private cloud baserad på en portal byggd på Hyper-V och System Center. Man har under året tagit ett antal banbrytande affärer inom området.

  Atea har genomfört en omfattande kompetensuppbyggnad och driver ett mycket aktivt sälj- och marknadsarbete för att nå ut till så många kunder som möjligt.

  Årets Voice-partner: UClarity AB

  Uclarity har investerat i att bygga spetskompetens inom områdena Microsoft Unified Communication och Voice. Genom företagets metodik erbjuder man kunderna lösningar som är tekniskt hållbara, ger en bra användarupplevelse och bidrar till positiv affärsnytta. UClarity har upparbetat en mängd nöjda referenskunder.

 • Internet Explorer vinner (igen) som den snabbaste webbläsaren i Windows 8

  Enligt ett nytt test som New Relic publicerade häromdagen så är Internet Explorer 10 den snabbaste webbläsaren som finns till Windows. Utlåtandet från New Relic är det tredje oberoende hastighetstestet på mindre än en månad där Internet Explorer 10 vunnit över andra webbläsare.

  Läs mer om testresultaten som visar att Internet Explorer 10 är den snabbaste browsern till Windows på Microsofts Windowsblogg.

 • 6 februari 2013 är Jobba hemma-dagen

  I februari i år deltog över 50 företag i Jobba hemma-dagen, de stängde sina kontor och medarbetarna arbetade på distans. Bakom initiativet stod Microsoft. Idag samlas drygt femton företrädare för företag, organisationer och myndigheter för att diskutera Jobba hemma-dagen 2013 som kommer att äga rum den 6 februari.

  - Vi vill fortsätta skapa opinion för att fler ska ha möjlighet att arbeta hemifrån.Genom initiativet Jobba hemma-dagen vill vi manifestera de fördelar som finns med en mer flexibel syn på arbetsplatsen. Där arbete inte är något man går till utan något man gör, säger Per Adolfsson, vd för Microsoft Sverige.

  En undersökning som YouGov genomförde på uppdrag av Microsoft inför Jobba Hemma-dagen 2012 visade att 8 av 10 känner sig pressade av familjen eller sin partner när de arbetar över. För många är livspusslet en stor utmaning. 47 procent trodde att deras liv skulle bli bättre om de kunde arbeta mer på distans.

  - En mer flexibel syn på arbetet har fördelar för såväl medarbetare, arbetsgivare som miljön. Ett bättre fungerande livspussel är en tydlig vinst för medarbetaren. Arbetsgivaren får mer effektiva och mindre stressade medarbetare. Dessutom är jag övertygad om att det kommer underlätta rekrytering av rätt personal. Miljön vinner om fler väljer att jobba hemma då behovet av arbetsresor och dess negativa miljöpåverkan minskar, avslutar Per Adolfsson.

  Inför kommande Jobba hemma-dag hoppas initiativtagarna på en ännu större uppslutning. Målsättningen är att fördubbla antalet deltagande företag som stänger sina kontor den 6 februari 2013 och låter sina medarbetare jobba hemma.

  Per Adolfssons 5 tips för dig som ska jobba hemma

  1. Informera din chef och dina kollegor om att du jobbar hemma i förväg
  2. Var tillgänglig på mobil, e-post och andra kommunikationskanaler ni använder på er arbetsplats. Jag använder t ex Messenger/Lync för att kommunicera med mina kollegor.
  3. Säkerställ att du har tillgång till alla dokument du behöver. Säkerställ att du kan koppla upp dig till arbetsplatsens nätverk.
  4. Ha tydliga arbetsuppgifter
  5. Glöm inte att ta pauser och en ordentlig lunchrast

  Kontakt:
  Louise Leo, lleo@microsoft.com, 0734 082756

 • Microsofts Tess Ferrandez utnämnd till Sveriges bästa kvinnliga utvecklare

  På tidningen Computer Swedens lista över Sveriges hundra bästa systemutvecklare och mjukvaruarkitekter, som publiceras vartannat år, placerar sig Microsofts utvecklarevangelist Tess Ferrandez som nummer tio. Det
  gör henne till Sveriges bästa kvinnliga utvecklare.

   

  ”Jag brinner för att utveckla för Microsofts plattformar, och självklart är det jätteroligt att mitt jobb uppmärksammas” säger Tess Ferrandez.

   

  Tess har jobbat på Microsoft sedan 1999. Hon började sin karriär i utvecklarsupporten, och blev välkänd internationellt genom sin populära blogg, med fokus på de-bugging.

   

  Numera arbetar Tess som evangelist, vilket innebär att hon främst inspirerar utvecklare genom att visa vad man kan göra för coola saker på Microsofts plattformar, och sedan coachar utvecklarna att göra bra applikationer när de bestämt sig för att utveckla för Microsoft.

   

  ”Jag vill få folk att förstå att det är jättecoolt att utveckla för Windows Phone och Windows 8” säger Tess Ferrandez.

   

  När Tess inte inspirerar andra så utvecklar hon självklart också själv - hon har till exempel varit med och utvecklat Blockets app för Windows Phone och Prisjakts app för Windows 8.