October, 2012

 • Möjligheterna med Windows Azure i fokus under andra dagen av Build

  Idag startade den andra andra dagen av microsofts utvecklarkonferens Build 2012 med en keynote som leddes av Satya Nadella.

  Nadella berättade under sitt anförande om möjligheterna med Windows Azure och hur det kan fungera som en gemensam backend till appar i både Windows 8 och Windows Phone 8. En av de stora fördelarna med Windows Azure är att utvecklare kan bygga appar utan att behöva oroa sig om vad som händer när många användare samtidigt sätter igång en viss funktion. Många företag, däribland USA Today använder redan idag den här typen av lösningar med Windows Azure till sina Windows 8-appar.

  Andra nyheter som presenterades:

  Halo 4 använder Windows Azure – Multispelar-läget i Halo 4 använder Windows Azure för att på ett kraftfullt och kostnadseffektivt sätt kunna öka och minska kapaciteten när spelare från hela världen spelar tillsammans.  

  Ökat stöd för mobila tjänster i Windows Azure– Windows Azure Mobile Services kommer att stödja både Windows 8 och Windows Phone 8 samt iOS vilket gör det möjligt för utvecklare att enkelt ansluta mobila applikationer i Windows 8 till Windows Azure.

  Utökat Språkstöd i Windows Azure – Windows Azure webbplatser stöder nu Python för att göra det möjligt för utvecklare att enkelt skriva applikationer i valfri kod.

  Förhandsvisning av Windows Azure Store –Förhandsvisningen av Windows Azure Arkiv innehåller en katalog med app-tjänster från övervakning och skalning, för e-postleverans till databaser. Se själv på www.windowsazure.com/store.

  Team Foundation servicetillgänglighet – Team Foundation Service är nu officiellt tillgänglig. Team Foundation tjänsten omfattar planering av agil projektplanering och hanteringsverktyg, versionskontroll, automatisering och kontinuerlig distributionsautomation. Läs mer på Team Foundation Service.

  Läs mer om Build och Windows Azure i pressrummet och följ webbsändningarna live från Build på Channel 9. Keynote och många av sessionerna under Build sänds direkt och går att se här.  

 • Steve Ballmer öppnade Build 2012 med Windows 8

  Idag slog Microsofts stora utvecklarkonferens Build 2012 upp portarna på Microsofts campus I Redmond. Konferensen startade med ett öppningsanförande där Microsofts vd Steve Ballmer tillsammans med Kevin Gallo, Windows Phone talade om de stora affärsmöjligheterna med Windows 8 och Windows Phone 8.

  Allt från de utvecklarvänliga villkoren i Windows Store till det faktum att Windows 8 och Windows Phone bygger på samma grund gör att det är enklare än någonsin att snabbt gå från en idé till att tjäna pengar på sina appar är kortare än någonsin tidigare.

  Som exempel på nya moderna Windows 8-appar visades ett nytt spel från Disney, Dropbox kommande app och LEGOs Life of George med nya unika funktioner för Windows 8 och Windows Phone.

  Läs mer om Build och affärsmöjligheterna för utvecklare med Windows 8 och Windows Phone här.

 • Microsoft utser årets partner – se vilka som är nominerade

  Den 8 november är det återigen dags för det årliga evenemanget Microsoft Partner Day som samlar Sveriges främsta it-företag i Microsofts partnernätverk.

  I samband med det årliga partnerevenemanget utses årets samarbetspartner 2012.

  Den årliga utmärkelsen täcker ett flertal kategorier och baseras på hur väl Microsofts partner lyckats implementera och utveckla Microsofts lösningar så att de bidrar till affärsnytta och produktivitet som gör vardagen enklare för kunden.

  Årets partnerkonferens som hålls på Folkets Hus i centrala Stockholm är större än någonsin med ett rekordintresse på över 500 partner anmälda.

  De som är nominerade till årets Microsoftpartner 2012 är:

  Årets Partner inom Business Intelligence

  Sogeti AB, Business Vison, Solver Sweden AB

  Årets Partner inom Cloud

  Logica, JSC it-partner AB, Solid Park

  Årets Partner inom Desktop

  Logica Sverige AB, Atea, Advania

  Årets Partner inom Collaboration

  Sogeti AB, Altran Sverige AB, Software Innovation

  Årets Partner inom Voice

  UClarity AB, Atea Sverige AB, Advania

  Årets Partner inom Server & Virtualization

  Office it-partner, Atea Sverige AB, Advania

  Årets Partner inom Dynamics

  Logica Sverige AB, iStone Mercator AB, Cinteros AB

  Vinnarna presenteras under Microsoft Partner Day som hålls på Folkets Hus i Stockholm den 8 november.

  De priser som delas ut av Microsoft är uppdelade i sju kategorier, och vinnarna har tagits fram bland de närmare 4000 samarbetspartner i Sverige. Kategorierna som partner själva har fått nominera sig inom är lösningsområdena Cloud, Business Intelligence, Desktop, Collaboration, Voice, Server & Virtualization, och Dynamics. Microsofts syfte med utmärkelsen är att visa prov på framgångsrika samarbeten som påvisat innovation, affärsvärde, och kundnöjdhet.

 • Här är Windows Phone 8

  Igår kväll presenterades Windows Phone 8 under ett pressevent i San Francisco, och en personlig telefon blir ännu mer personlig. Bland nyheterna finns bland annat Barnhörnan som ger föräldrar möjligheten att skapa en anpassad vy för sina barn, där exempelvis endast spel är tillgängliga. Microsoft har också gjort de levande panelerna ännu personligare, och en närmare integration med bland annat Facebook och Twitter ger användaren ytterligare möjligheter att anpassa telefonen efter just sina behov. DataSense är en ny funktion i Windows Phone 8 som ger användaren full kontroll över datatrafiken (läs mer om nyheterna här)

  Under hösten släpper Samsung, HTC och Nokia nya telefoner med Windows Phone 8.

  Läs hela pressmeddelandet

 • Svenska Tradedoubler implementerar en av de första och största molnlösningarna i sitt slag

  Det svenska företaget Tradedoubler är en av marknadsledarna inom affiliatemarknadsföring vilket innebär att publishers får betalt för försäljning de genererar åt annonsörer. Företaget har på senare tid genomgått en stark internationell tillväxt och genomförde nyligen en av de första och största installationerna av Microsoft Dynamics CRM Online i Sverige med 500 användare fördelade på 19 olika länder. Tradedoubler ville ha en global, storskalig och säker leverantör. Valet föll därför på Microsoft och lösningen implementerades tillsammans med partnerföretaget Kentor.

  Med den snabba expansionen på den europeiska marknaden så uppstod behov av ett gemensamt system för att hantera kunddata. Behovet blev tydligt när Tradedoubler växte internationellt och behövde bli mer säljfokuserade som organisation. Valet föll på Microsoft Dynaics CRM Online eftersom att det ger enkel och hög tillgänglighet samt de inbyggda säkerhetsfunktionerna.

  “Efter den snabba tillväxten på den europeiska marknaden märkte vi att det fanns skillnader i hanteringen av kunddata, vi behövde också bli mer säljfokuserade på en internationell nivå för att ta oss till nästa tillväxtnivå för Tradedoubler.” Säger Marcel Chaudron, director of Operational Excellence på Tradedoubler. ” Nu har vi realtidsinformation om vad som händer på marknaden. Oavsett om det gäller Tyskland eller Spanien, tack vare Microsoft Dynamics CRM Online så har vi alla samma processer och samma tillgång till information.”

  Läs mer om hur Tradedoubler effektiviserade informationsflödet och samordnade processerna med Microsoft Dynamics CRM Online

 • Skriv din studentuppsats för Microsoft

  Världen blir allt mer digital. Det är ingen nyhet. Men vad som är nytt är att företag och organsationer nu anpassar sig och tar tillvara på de möjligheter som ny teknik öppnar upp.

  Det gäller bland annat synen på arbete och jobb. Idag är till exempel arbetet för många inte alltid en plats man går till, det är något man gör. Ny teknik gör det möjligt att jobba hemifrån på ett helt annat sätt än tidigare. För många är det en nyckelfaktor för att få livspusslet att gå ihop. Ny teknik skapar nya beteenden och utmanar strukturer som påverkar samhället på flera sätt och nivåer. Vi på Microsoft är med och skapar denna teknik, vi skapar möjligheterna. Och nu ska vi också själva börja leva som vi lär.

  Därför river vi hela vårt svenska huvudkontor i Stockholm.

  Vi kastar ut fasta arbetsplatser och stängda dörrar. Upp växer stora kreativa ytor med nya möjligheter för medarbetare att själva välja var, när och hur man ska jobba. Stora förändringar som kommer utmana ledarskap och organisationsstrukturer. Men även möjligöra nya samarbeten.

  Vi ser att vår ombyggnation kan fungera som ett bra praktiskt fall och ligga som empirisk grund för en magisteruppsats alternativt ett ex-jobb. Dels på grund av de organisationsstrukturella utmaningarna vi ställs inför men även då den symboliserar ett skift i hur många företag, organisationer och branscher ser på arbete i dag. Vad har detta för betydelse för individen, för ledarskap, för miljön, hur påverkar det internkommunikationen, ekonomin, effektiveteten och produktiviteten, vad händer med samhällsstrukturerna? Här finns gott om intressanta frågeställningar utifrån flera olika ämnesdiscipliner.

  Därför är vi intresserade av dig som är i slutskedet av studierna och har karriären framför dig. Vi vill bjuda in dig till oss på Microsoft för att skriva magisteruppsats eller göra ex-jobb. Följ med på resan när vi river gamla strukturer och bereder plats för nya. Det blir resan in i det nya arbetslivet som ska tilltala en ny generation med nya tekniska förutsättningar.

  Läs mer på vår uppsatssida, där du även hittar information om hur du ansöker.

 • Upptäck nya Windows 8

  Det här är den första reklamfilmen för Windows 8, som idag börjar visas i Sverige. Det är den australienska artisten Lenka som sjunger ”Everything at once”. Med start idag kan du köpa Windows 8 hos återförsäljare i hela Sverige.

 • Microsoft lanserar Windows 8 i Sverige

  Idag lanserar Microsoft Windows 8. Redan imorgon finns Windows 8 tillgängligt för svenska såväl som alla övriga konsumenter runt om i världen. Med start 26 oktober har konsumenter och företag möjlighet att uppleva allt nytt som Windows 8 erbjuder. Ett nytt gränssnitt, ett brett utbud av appar och nya Windows Store finns tillgängligt på mängder av datorer och pekdatorer certifierade för Windows 8.

   - Med lanseringen av Windows 8 presenterar Microsoft ett helt nytt Windows för världen. Oavsett om du vill använda en surfplatta eller en dator, om du vill konsumera eller skapa innehåll, så erbjuder Windows 8 en personlig upplevelse som tillfredsställer din stil och dina behov, säger Per Adolfsson, vd för Microsoft i Sverige.

  Windows 8 erbjuder en snabb och smidig startskärm som ger användarna tillgång till sina favoritappar och innehåll på ett enkelt sätt. Nya Internet Explorer 10 har utvecklats och anpassats för datorer med pekskärm och en smart integration med SkyDrive för att användaren ska komma åt sina filer vart man än är.

  Windows 8 finns från och med imorgon tillgängligt i två versioner hos återförsäljare över hela Sverige - Windows 8 och Windows 8 Pro. Med Windows 8 Pro får man tillgång till en mängd extra funktioner, för t.ex. säkerhet, underhållning och effektivitet. För företagskunder finns Windows 8 Enterprise som erbjuder nya möjligheter för en hög produktivitet oavsett var man arbetar, med funktioner som Windows To Go, DirectAccess och BranchCache men också en förbättrad säkerhet med funktioner som BitLocker och AppLocker. Samtidigt lanseras en ny medlem av Windows-familjen utvecklad för ARM-baserade pekdatorer – Windows RT som kommer att vara förinstallerad på pekdatorer baserade på ARM-arkitekturen.

  Läs mer om Windows 8 här: www.microsoft.com/news

  Priser och fakta Windows 8 i Sverige

  Vid sidan av det breda utbudet av nya datorer och pekdatorer kan man också uppgradera sin befintliga dator.

  De konsumenter som köpt en Windows 7-dator under perioden 2 juni 2012 till 31 januari 2013 kan ladda ned Windows 8 Pro till en kostnad av 139 kronor genom Microsofts erbjudande Windows Upgrade Offer som finns tillgängligt på www.windowsupgradeoffer.com.

  Konsumenter som köpt sin dator med Windows XP, Windows Vista eller Windows 7 tidigare, och vill uppgradera den, kan antingen ladda ner Windows 8 Pro direkt från Microsoft på www.microsoft.se/windows till en kostnad av 299 kronor alternativt köpa en uppgradering hos en återförsäljare för 549 kronor.

   

   

 • Microsoft gör Big Data enklare för företag

  Ökade informationsmängder, så kallad Big Data har på senare tid blivit en allt mer aktuell fråga för företagen. I takt med att mängden tillgänglig data ökar så växer också behovet att hantera, analysera de allt större datamängderna för att ta tillvara på informationen och läsa ut affärsnyttan ur informationen.

  Idag presenterade Microsoft förhandsversioner av nya lösningar som kommer göra det enklare för företag att ta tillvara på möjligheterna med Big Data. De nya lösningarna öppnar bland annat upp möjligheten att genomföra Big Data-analyser direkt i vanliga, välkända Office-verktyg som Excel, PowerPivot för Excel och Power View.

  ”Big data ska handla om affärsnytta, inte komplexitet för it” sa David Campbell som har titeln technical fellow på Microsoft.”Hadoop-kompabilitet på Windows Server och Azure sänker barriärerna för att komma igång med Big Data och gör att användare kan göra analyser på vilken data som helst, oavsett storlek både on-premise och i molnet.”

  Presentationen av de nya lösningarna Windows Azure HDInsight Service och Microsoft HDInsight Server för Windows gjordes på O’Reilly Strata Conference + Hadoop World. Båda produkterna är Microsofts Apache Hadoop-baserade lösningar för Windows Azure och Windows Server vilka gör det enklare för företag att göra analyser ur stora informationsmängder.

  Microsoft presenterade samtidigt också ett fördjupat samarbete med Hortonworks kring försäljning av Apache Hadoop till Windows. Hortonworks är den enda leverantören av Hadoop som garanterar en hundraprocentigt öppen plattform.

  Läs mer om Microsofts nya Big Data-lösningar genom att klicka här eller läs pressmeddelandet om Microsoft och Big Data i vårt internationella pressrum.

   

 • Världsrekordsförsök - Windows 8 Hackaton

  Den 9-11 november samlas upp till 130 personer på Skypes kontor i Munchenbryggeriet på Microsoft-eventet WOWZAPP, med målet att slå  världsrekordet i simultan-hacking. 

  Under 48 timmar kommer tusentals utvecklare runtom i världen att koda spel och appar för Windows 8 och Windows Phone 8, och andra länders hackaton livestreamas.

  Microsoft har bjudit in utvecklare från flera håll för att ge spännande föredrag. Årets IT-tjej Ina Bäckström ska prata om spelutveckling under lördagen, och Geek Awards vinnaren Simon Jäger, skapare av allt från utbildningsappen My School till det populära zombie-spelet Cradle to the Grave för Windows Phone, ska prata om hur man gör spel för Windows 8, och han är även värd för en spelutmaning med det splitternya Xbox-spelet Halo 4.

  WOWZAPP börjar fredagen den 9 november klockan 17.00 och avslutas söndagen den 11 november klockan 12.00 med en prisutdelning, där den bästa appen utses av en jury.

  "Det finns hjälp att få på plats om man kör fast med kodningen, och studenter får gratis programvara och konto i Windows Store. Vi vill uppmuntra alla som är intresserade, vare sig man precis börjat koda eller har flera appar publicerade, att komma och ta del av energin och stämningen på WOWZAPP" säger Therese Thorstorp från Microsoft.  

  "Om man ser framför sig en karriär inom IT så är det ett stort plus på CV:t att kunna göra spel och appar när det är dags att söka jobb" säger Therese.

  Har du en bra appidé, eller låter det bara som ett kul sätt att spendera en helg? Här anmäler du dig.

  Mat, dryck och snacks ingår och när man behöver ta en paus från datorn finns det rundpingis, fotbollsspel, Xbox, Kinect, och en IE Atari maskin att underhålla sig med.

  Twitter hashtag #wowzapp #swe