August, 2012

 • Atari firar 40 år med hjälp av Internet Explorer

  Världens första arkadspel, Pong, släpptes av Atari för 40 år sedan. Nu lanseras Atari Arcade som låter dig uppleva Pong och sju andra klassiker direkt i Internet Explorer, eller vilken annan modern webbläsare som helst. Spelen är byggda i HTML5 och drar nytta av den modernaste tekniken för att erbjuda spelglädje direkt i webbläsaren. För att behålla den klassiska arkadkänslan går det självklart fortfarande att tävla mot vänner via highscore-listor.

  Du kan även utmana dina vänner och dela dina rekord via Facebook och Twitter.Atari Arcade erbjuder även möjligheten att utveckla egna spel direkt till plattformen. På Atari Arcade hittar man koder, utvecklings-kit och tutorials.

  Läs mer på WindowsTeamBlog

   

 • Gnosjö Kommun får ett lyft med Microsoft IT Academy

  Gnosjöandans Kunskapscentrum medverkar i Microsofts partnerprogram IT Academy, vilket bland annat har gjort skolan till ett certifieringscenter. Det lyfter IT-kompetensen och stimulerar industriutvecklingen i Gnosjö kommun.

  Gnosjö är världsberömt för sin företagstäthet och unika entreprenörsanda. Av tradition är tillverkningsindustrin dominerande och utbildningsnivån låg. I denna region fylld av entreprenörskap strävar Gnosjöandans Kunskapscentrum (GKC), ett utbildningscenter med gymnasium och kommunal vuxenutbildning, efter att öka IT-kompetensen. Därför blev skolan medlem i IT Academy 2007 och har därigenom startat ett eget certifieringscenter.

  – Vårt medlemskap i IT Academy och vår roll som certifieringscenter innebär att vi får en ny generation med bredare IT-kompetens i regionen. Det stimulerar industriutvecklingen i kommunen, säger Lars Almén, IT-lärare på skolan.

  – Den här satsningen är också bra för GKC från konkurrenssynpunkt. Vår förhoppning är att vi förknippas med goda IT-kunskaper och att det i förlängningen kan locka fler elever, säger Annica Hjalmarsson, IT-strateg på Barn- och utbildningskontoret i Gnosjö kommun.

  Gnosjöandans Kunskapscentrum, som grundades 1997, är ett modernt utbildningscentrum som erbjuder allt ifrån nationella gymnasieprogram till vuxenutbildning. Skolan finns i tätorten Gnosjö i Gnosjö kommun, som är världsberömd för sin företagstäthet och unika entreprenörsanda.

  För mer information och kontaktpersoner, gå till Microsofts sida för kundreferenser här

 • MSN inleder samarbete med känd regissör

  Den prisbelönte regissören Emil Jonsvik spelar just nu in filmen ”Krigarnas ö” och inleder ett samarbete med MSN som kommer att pågå fram filmpremiären julen 2013. Under de närmaste åren ska MSN bli ännu mer relevanta för sina användare, inte minst inom nöjesområdet, och samarbetet kring ”Krigarnas ö” är ett första steg i detta arbete.

  Filmen har premiär julen 2013.

  Läs mer om filmen.

 • Microsoft-teknik hjälper Vattenfall att minska utsläpp

  Clean Tech företaget Capee Group från Göteborg är ett av de lovande uppstartsföretag som tagit del av Microsofts entreprenörsprogram BizSpark.

  Med hjälp av mjukvara byggd på Microsofts .NET-plattform har Capee Group och Vattenfall djupanalyserat flera års driftdata på avfallspannor, vilket bland annat lett till en tjugoprocentig minskning av kväveoxidutsläpp.  

  Kväveoxider, eller NOx, bidrar till försurning och övergödning av skog, mark och vatten. Eftersom kväveoxider är miljöfarliga kostar det pengar för företag att få släppa ut det, så en minskning av utsläpp är inte bara positivt ur en miljösynpunkt utan även ur ett ekonomiskt perspektiv.

  ”Vi på Microsoft bryr oss mycket om miljön och att vi är därför stolta över att kunna stötta innovativa företag som Capee Group, som kommer på nya sätt att använda vår teknik för att minska påverkan på naturen” säger Anders Johansson, ansvarig för samhällsansvar på Microsoft Sverige.

  Microsofts Bizspark är ett internationellt program som drog igång 2008, och som erbjuder tre års gratis programvara och teknisk expertis till lovande uppstartsföretag. Sedan starten har mer än 35 000 företag i över hundra länder gått med. I Sverige deltar i dag 450 företag, bland andra Capee Group.

  ”Vår medverkan i BizSpark är mycket viktig. Som litet tillväxtbolag har vi kunnat frigöra resurser för att säkra utvecklarkompetens i toppklass, då vi fått tillgång till marknadens bästa utvecklingsmiljö. Resultatet är en unik patentsökt mjukvara byggt på Microsofts .NET-plattform. Resultatet hos Vattenfall känns som ett bevis på att vi och Microsoft har satsat rätt” säger Peter Nilsson, VD för Capee Group AB.

  Vattenfall är också de väldigt nöjda med processen och resultatet. ”Projektgruppen har jobbat fokuserat med att hitta och trimma körsätt och nivåer utifrån rekommendationerna i djupanalysen. Nyckeln är att det är den operativa driften som ägt och drivit projektet och jobbat med tester i sitt dagliga arbete. Det man lärt sig har man sen spridit vidare till hela driften vilket gett åtgärderna stort genomslag, med lägre NOx och ökad last som resultat” säger Roger Pettersson, driftchef på Vattenfall Uppsala.

   

 • Eva Fors – Ny affärs- och marknadsdirektör för Microsoft Sverige

  Den första oktober tar Eva Fors över rodret på Microsoft, och ersätter Kristina Askstedt som affärs- och marknadsdirektör för Microsoft Sverige. Eva har arbetat på Microsoft de senaste 16 åren, och har bland annat varit affärsområdeschef för ett flertal olika affärsområden i den svenska organisationen. Närmast kommer hon från en roll som europeisk försäljningschef för nya teknologier och tjänster.

  Vi har ett spännande år framför oss, och det är ett sant privilegium att få ta över rollen som affärs- och marknadsdirektör på Microsoft i Sverige just nu. Jag drivs av innovation och snabbrörlighet och i dessa tider tror jag att vi behöver den förmågan mer än någonsin för att effektivt kunna möta våra kunders och partners krav och behov säger Eva Fors.