April, 2012

 • #td2012 Hur var pulsen?

  Vår Rebecka Keeling kollade pulsen lite kort på TechDays 2012. Stämningen vara härlig, med både allvar och lek.

 • #td2012 Vinnarna i Stadskampen 2012

  Under TechDays presenterades igår vinnarna i Stadskampen som är en tävlingsturné i certifiering som totalt besökt tolv städer, från Umeå i norr till Malmö i söder. I Stadskampen ställdes de tävlande städerna och även de certifierande företagen mot varandra för att utse svenska mästarna i certifiering. Igår utsågs vinnarna under TechDays 2012.

  Flest certifieringar viktat mot invånarantal gjordes i Borlänge följt av Jönköping på andra plats och Växjö på tredje.

  Sogeti Borlänge vann klassen stora företag efter att ha certifierat 14 personer under Stadskampen.

  Vinnaren i kategorin små företag blev Devcore som certierade 7 personer.

  Flest certifieringar viktat mot invånarantal gjordes i Borlänge följt av Jönköping på andra plats och Växjö på tredje.

 • #td2012 Se vem som blev årets Geek 2012

  För en liten stund sedan presenterades vinnaren i Geek Awards 2012. Årets jury som bestod av Danwei Tran Lucciani, Dag König och förra årets vinnare Jimmy Engström hade ett digert arbete att välja vinnaren bland årets tre finalister. Eftersom juryn i år letade efter en modern Geek. Eller som Danwei uttryckte det en "McGuyver-typ med designådra" så föll valet på Simon Jäger med motiveringen:

  En ung geek med imponerande track record och stor potential som redan idag arbetar
  med de flesta plattformar, och kodat många och riktigt bra, snygga och
  välgjorda grejer. Med sin tolkning av the Nextsperience har han visat på den
  deisgnådra som årets jury efterfrågade. En modern geek helt enkelt!

   

  Stort grattis till Simon!

   

  Följ Simon på Twitter @SJagsy

 • #td2012 Välkommen till Örebro och TechDays 2012

  Nu är det äntligen dags för den fjärde upplagan av TechDays i Örebro. Redan idag tjuvstartade vi med en pre-conference och imorgon startar TechDays 2012 på allvar.  I skrivande stund arbetar vi med att sätta  de sista detaljerna på plats innan vi slår upp dörrarna för keynote med Pieter Uitenbogaard tidigt i morgon.

  Nästan 1800 personer kommer vara på plats för att under två dagar lyssna till spännande sessioner, inspireras och knyta nya kontakter i ett soligt Örebro.

  Richard Lind och Maria Green, som är årets värdar för TechDays, skickar en speciell hälsning:

 • Västra Götaland förbättrar servicen för nyanlända invandrare och flyktingar med Microsoft SharePoint 2010

  När man är nyanländ i Sverige är det ofta svårt att veta vart man ska vända sig för att få hjälp med olika saker, som att hitta jobb och bostad, eller komma i kontakt med sjukvården.

  Den nya webbportalen Information Sverige ska göra övergången till det svenska samhället enklare. Microsoft SharePoint 2010 används för att skapa en integrerad portal som ger flyktingar och nyinvandrade tillgång till den information de behöver för att etablera sig i det svenska samhället.

  ”Att etablera sig i Sverige är en lång, och i många fall utmanande process” säger Crister Molander från Microsoft.  “Det här projektet är ett bra exempel på hur man kan jobba med EUs digitala agenda och fokuserar på samarbete mellan nationella, regional och lokala myndigheter, tillsammans med andra organisationer och företag, som alla jobbar för att förbättra varje individs chans att få en lyckad start på sitt nya liv.”

  Portalen finns tillgänglig på fem olika språk, och projektet är ett samarbete mellan Länsstyrelsen Västra Götaland, Europeiska Flyktingfonden, Försäkringskassan, Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, flera kommuner samt IKEA.

   

 • Skype lanserat till Windows Phone

  Sent igår kväll publicerade Skype sin officiella app till Windows Phone, och appen blir därmed tillgänglig för nedladdning i Sverige och på en rad andra marknader. I en bloggpost från Skype beskrivs appen mer utförligt.

  Ladda ned Skype för Windows Phone

 • Kvartalsresultat - 6% ökning från föregående år

  Microsoft Corp. redovisade ett resultat på 17,41 miljarder USD, för det tredje kvartalet som slutade 31 mars; en ökning med 6% från föregående år. Steve Ballmer, Microsoft CEO (Chief Executive Officer) ser mycket positivt på den kommande tiden, med bland annat lanseringen av Windows 8 och Office vid horisonten.

  Om du önskar få mer information kan du se webcasten från igår och läsa pressmeddelandet i sin helhet.

 • Ikväll släpps resultatet för tredje kvartalet

  Ikväll släpper Microsoft resultatet för det trejde kvartalet. Peter Klein, CFO (Chief Financial Officer) och Bill Koefoed, GM (General Manager) Investor Relations berättar mer om läget för företaget i sin webcast, som du kan hitta här.

 • MMS startar med lansering av Windows System Center 2012

  Brad Anderson öppnade för en stund sedan årets Microsoft Management Summit 2012 i Las Vegas. Under öppningsanförandet berättade han bland annat att det officiella namnet på Windows Server ”8” blir Windows System Centre 2012.

  Läs mer om Windows System Center 2012 och öppningstalet på Brad Andersons blogg och i pressmeddelandet i Microsofts globala pressrum.

 • De representerar Sverige i Microsoft Advertising Story Awards

  I år arrangeras Microsoft Advertising Story Awardsför första gången och syftet med tävlingen är att belöna digitala kreatörer. Igår avslutades den svenska uttagningen, och vinnarna är Team Carat med Silvia Barklund och Christian Ullmark samt Team Wisley med Marcus Jiderholt och Kenneth Danielsson. De ska representera Sverige i den globala finalen kategorierna non-profit och varumärke.

  Läs mer om tävlingen.

  Läs mer om Microsoft Advertising