February, 2012

 • Windows 8 Consumer Preview visades upp på MWC

  Idag visades Windows 8 Consumer Preview upp på ett exklusivt pressevent under Mobile World Congress i Barcelona. Consumer preview är nästa milstolpe i utvecklingen av Windows 8, och den finns inom kort tillgänglig för nedladdning.  

  Om du har Windows 7 kan du redan idag ladda hem och prova Windows 8 Consumer preview . Berätta gärna vad du tycker!

  Mer information kommer att publiceras på vår globala Windowsblogg och i vårt Nyhetsrum under eftermiddagen/kvällen.

  Missa inte blogginlägget från Steven Sinofsky, President för Windows-divisionen.

  Inom kort kommer en webcast från presseventet att publiceras i vårt Nyhetsrum.

 • Nya Windows Phone-modeller presenterades på MWC

  Igår inleddes Mobile World Congress (MWC) i Barcelona där Windows Phone har uppmärksammats, inte minst då Nokia presenterade en ny Windows Phone-modell, Nokia Lumia 610, samt berättade att Nokia Lumia 900 kommer att säljas på fler marknader utanför USA.

  Igår släpptes också Skype i en efterlängtad, första betaversion till Windows Phone (som du kan ladda ned här), och samtidigt presenterades även en exklusiv Voddler Lumia-app.    

  Ta del av de senaste Microsoftnyheterna från MWC här. • Sogeti och Norrbottens Läns Landsting prisbelönade igen

  Sogeti och Norrbottens Läns Landsting vann i natt pris för sin vårdinformationslösning vid hälsovårdskonferensen HIMSS i Las Vegas. Priset vann de i kategorin Health Information Management som delas ut av Microsoft Health User Group.  

  Lösningen kallas VIS-Vård och tillhör Norrbottens läns landsting (NLL) som med den vill uppmuntra verksamheten att bidra med information relaterad till diagnos och åtgärd. VIS-Vård fungerar som ett verksamhetsstöd som ska underlätta att följa patienters resa genom vården.Tanken är att den samtidigt ska komma att utgöra stommen till en lärande organisation.

  Stort grattis till Sogeti och Norrbottens läns landsting till vinsten!

  Läs mer i pressmeddelandet från Sogeti.

  Klicka här för att se en video om lösningen.  

 • Skype lanseras till Windows Phone

  Idag inleds Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, och mobilintresserade från hela världen kommer ta del av det senaste från MWC. Tidigt på morgonen idag avslöjade Skype att de släpper en betaversion av sin applikation till Windows Phone, och att guldversionen presenteras senare i vår.

  Appen finns tillgänglig i Marketplace.

  Ta del av de senaste Microsoftnyheterna från Mobile World Congress här.

  Läs hela blogginlägget från Skype och mer appen på Windows Phone-blog,

 • Beta av Visual Studio 11 snart här

  Igår släpptes ny information om nästa version av Microsoft utvecklingsmiljö Visual Studio. Bland annat meddelades att Visual Studio med versionsnummer 11 släpps i en betaversion den 29 februari tillsammans med en betaversion av .NET Framework 4.5. Bland flera viktiga nyheter i Visual Studio 11 märks ett nytt användargränssnitt. Syftet med det är att ge en "renare" upplevelse för användaren. Bilder på det nya gränssnittet finns här.

  Flera personer på Microsoft har i samband med detta bloggat om nyheterna. De viktigaste inläggen om man vill få koll på läget är de från Soma Somasegar och Jason Zander .

  Ladda ner betan från och med den 29 februari här.

 • Sverige sämre än genomsnittet på internetsäkerhet

  Enligt en ny undersökning som Microsoft genomfört är svenska internetanvändare överlag sämre än resten av Europa på att skydda sig på nätet. Undersökningen omfattar 11,000 internetanvändare i 27 länder. I Sverige svarade 500 personer på frågor om kunskap, beteenden och hur de använde olika verktyg för att skydda sig på nätet.

  Enligt undersökningen är det vanligt att människor vidtar grundläggande åtgärder för att skydda sig online såsom virusskydd, men överlag är man sämre på att skydda sig mot mer sofistikerade nätbedrägerier som nätfiske och identitetsstöld.

  Undersökningen visar också att de största hoten nu skiftar från mjukvarubaserade till sociala hot. Många internetanvändare har brandvägg, antivirusmjukvara och vet hur man skapar starka lösenord. Däremot behövs utbildning för att agera mot sociala hot, som tjuvar som lurar folk på pengar eller personlig information. 63 procent av de svenska respondenterna vet inte hur de ska skydda sig mot identitetsstöld (53 procent i alla länder överlag) och 90 procent vet inte hur de ska gå tillväga för att skydda sitt rykte på nätet (73 procent överlag).

  Det sammanlagda resultatet visar också att svenska internetanvändare överlag är något sämre än resten av Europa på att skydda sig. Svaren på undersökningen har räknats samman i ett poängsystem (MCSI - Microsoft Computing Safety Index), där snittresultatet i alla 27 länderna var 44 procent och Sverige fick drygt 42 procent.

  Slutsatsen är att svenska internetanvändare måste både lära sig mer, och göra mer, för att skydda sig mot mer avancerade typer av nätbrott.

  ”Vi delar med oss av resultaten av undersökningen för att uppmuntra individer och familjer att agera för att skydda sin digitala livsstil, då det är tydligt att hoten skiftar mer och mer från tekniska till sociala fällor. Vi vill också påminna föräldrar att använda den information och de verktyg som finns, exempelvis på Microsofts hemsida, för att se till att deras barns surfande sker tryggt och säkert. ” säger Magnus Lindkvist, som är säkerhetsansvarig på Microsoft.

   

   

 • Sista chansen att nominera Årets Innovativa Lärare

  Nu är det sista chansen att nominera tävlande i Årets Innovativa Lärare. Senast den 16e februari måste nomineringarna vara inskickade.

  De lärare som vågar tänka nytt för att hjälpa sina elever utvecklas tycker vi ska belönas. Därför finns tävlingen Årets Innovativa Lärare. För nionde året i rad delar Microsoft tillsammans med Lärarnas Riksförbund ut priset i mars 2012.

  Syftet med priset är att lyfta fram duktiga lärare och lärarstudenter och synliggöra det innovativa pedagogiska arbete som sker varje dag i klassrummet. Vinnarna får en resa till Portugal den 20-23 mars 2012 och representerar Sverige i den europeiska finalen.

  2011 belönades tre lärarteam för CSI-inspirerad undervisning (Kara Barker-Åström och Roger Lister), it-mentorer (Bettina Drake) respektive undervisning baserad på samarbete via datorer redan i första klass (Carina Ehn). Ett av teamen, Kara Barker-Åström och Roger Lister, gick vidare hela vägen till världsfinalen där de kom på tredje plats.

   

 • Prisjakt och Drickit till Windows Phone

  Marketplace för Windows Phone fortsätter att växa. Idag lanseras Prisjakt och Drickit till Windows Phone. Prisjakt hjälper dig att hitta de bästa priserna medan Drickit guidar dig i Systembolagets sortiment.  Den senaste tiden har en rad appar släppts till Windows Phone, däribland Nordea , Aftonbladet, Reseguiden, Teknikens Värld, Skolmaten och Wordfeud och fler är på gång.

  Läs mer om Windows Phone och de senaste apparna.

 • OneNote lanserat till Android

  OneNote är ett av våra mest uppskattade verktyg i Office 2010. Det mångsidiga anteckningsprogrammet används flitigt världen över till såväl PC som Mac. Anteckningsprogrammet finns sedan tidigare i en utökad version för Windows Phone, där OneNote ingår i Office-hubben. Under fjolåret släpptes enskilda OneNote-appar till både iPhone och iPad, och nu släpps programmet även till Android.

  Läs mer på vår OneNote-blogg.

 • Företag och organisationer sluter upp inför Jobba hemma-dagen den 8 februari

  Nu på onsdag den 8 februari är det Jobba hemma-dagen. Initiativet drogs igång av Microsoft i Sverige för att inspirera fler till att jobba mer flexibelt. Med ett par dagar kvar har nu omkring 50 företag och organistationer ställt sig bakom initiativet till Jobba hemma-dagen. Flera företag hör också av sig varje dag för att höra sig för hur de kan engagera sig i Jobba hemma-dagen.

  Jobba hemma-dagen uppmärksammas även i media. Flera dagstidningar har i dagarna publicerat artiklar som handlar Jobba hemma-dagen och den undersökning om flexibelt arbete som gjorts i anslutning till dagen. 

  SvD: Chefens order: jobba hemma!

  Dagens Industri: Debatt – Ta med jobbet hem

  SvD: Fler män tillåts jobba på distans

  Imorgon stannar nästan 50 företag hemma - men har öppet som vanligt.

  Trafikverket, Naturskyddsföreningen, Kista Science City, Stokab, SWEPOMM, Enfo Zipper, Connecta, IAMCP, NaturCryptzone, PointSharp, Nervogrid, Sitio Systemhuset, PDC, GNC, Smebox, Veta, Retune, Crisma, LanTeam, Humandata, Enabling, Netintergrate, AddSkills, SafeNet, Sineqra, Contribit, EXOPEN SYSTEMS, Agero, Absalon, Kalmstrom.com, Spree, Solver, Bizpart, MS Employ , Onevinn, Citrix , JSC, redcloud, Pulsen, Donatorm, It-partner, Nitma, Xperta, Portalplus, Icecon, NCG Group, Goodminton, Addition, Active solution.

  Stort tack till alla företag och organisationer som är med och stödjer Jobba hemma-dagen! Det är verkligen oerhört roligt att se att fler engagerar sig.

  Följ oss gärna på www.facebook.com/jobbahemma och du jobbar väl hemma imorgon?”