January, 2012

 • Office 15 i förhandsversion

  För en liten stund sedan berättade PJ Hough i ett blogginlägg på The Office Exec Blog att nästa version av Office nu kommit en bit närmare. Den nya versionen, som går under arbetsnamnet Office 15 släpps enligt Hough, nu i en teknisk förhandsversion till en grupp utvalda partner.

  Läs mer på The Office Exec Blog.  

 • Sista chansen att bli årets IT-tjej

  Nu är det sista chansen för alla som hoppas på att bli årets IT-tjej. Det är endast en dryg vecka kvar på ansökningstiden.

  Utmärkelsen Årets IT-tjej är instiftad av Microsoft och Universum Awards för att uppmuntra fler unga tjejer att söka sig till den traditionellt sett mansdominerade IT-branschen.

  Årets it-tjej har ett stort intresse och engagemang för IT, är entreprenöriell och har förmågan att inspirera andra. Ansökan är öppen för heltidsstuderande tjejer som läser en data-, IT- eller medieutbildning. 

  Fortfarande finns det alltså möjlighet att nominera antingen sig själv eller någon i sin omgivning. Senast den 12 februari 2012 ska ansökan vara inne.

  Ansök nu! Mer information och länk till ansökningsformuläret finns här.

 • Populära spel släpps till Windows Phone

  Marketplace för Windows Phone 7 växer stadigt, och under de senaste dagarna har bla. Aftonbladet och Reseguiden släppts och fler appar och spel är på väg. Onsdag den 1 februari startar en spelmånad för Windows Phone, då vi varje onsdag släpper ett nytt spel.  

  Följande spel lanseras i Sverige och du kan läsa mer om spelen och deras cirkapriser på vår Xbox-blogg och vår globala Windows Phone-blogg.

  • Need for Speed: Hot Pursuit (1 februari)
  • BulletAsylum (8 februari)
  • Chickens Can’t Fly (15 februari)
  • Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction (22 februari)
  • Toy Soldiers: Boot Camp (29 februari)
 • Säljstart av efterlängtad Windows Phone

  Idag inleds försäljningen av Nokia Lumia 800 med Windows Phone hos samtliga operatörer i Sverige. Det är en efterlängtad säljstart, och Lumia 800 blir den första telefonen från Nokia med Windows Phone-operativet. Redan innan sin svenska lansering har Lumia 800 fått väldigt positiv uppmärksamhet i bla. av M3, Computer Sweden och Mobil.

  Läs mer om lanseringen i Nokias pressrum.
   

 • Microsoft levererar ett rekordstarkt andra kvartal 2012

  Microsoft levererade ett rekordstarkt andra kvartal på 20,9 miljarder US dollar. Större efterfrågan på våra tjänster och produkter samt den - för oss - historiskt starkaste julhandeln någonsin drev på resultatet.

  Läs mer om om det andra kvartalet på Microsofts amerikanska webbplats.

 • Den 8 februari är det Jobba hemma-dagen

  Jobba hemma-dagen 8 februari

  För att uppmärksamma möjligheterna med flexibelt arbete har Microsoft i Sverige tagit initiativ till den första officiella Jobba hemma-dagen den 8 februari.

  Den dagen kommer alla Microsoft-anställda i Sverige att jobba hemifrån. Vi stänger helt enkelt vårt kontor i Akalla för en dag och jobbar hemifrån. 

  Många svenska arbetstagare vill jobba hemma och den främsta anledningen är enligt en ny undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Microsoft att få mer tid för familjen. Sju av tio (68%) känner sig dessutom mer produktiva när de jobbar hemifrån jämfört med kontoret.

  På följdfrågan om varför man blir mer produktiv när man jobbar på distans så svarar en överväldigande majoritet att det beror på att de slipper sina kollegor och blir mindre stressade och distraherade.

  På Jobba hemma-dagens Facebook-sida finns även Tidsmaskinen som hjälper dig att räkna ut hur mycket tid du lägger ned på pendling och jobbrelaterade onödigheter och som kommer med bra förslag på vad du kan göra istället. Syftet är att uppmärksamma dig och många andra på hur mycket mer kärlek, vila och skratt vi skulle få tid för om vi jobbade hemma en dag i veckan.

  Klicka här om du vill läsa mer och för att anmäla dig till Jobba hemma-dagen, och kom ihåg att jobba hemma den 8 februari!

 • Nya traineer på Microsoft

  Vi är glada och stolta över att få välkomna Emelie Ekblad, Kristoffer Lannö, Sophie Lindkvist och Vanja Nordh som nya traineer på Microsoft – som efter en tuff gallring börjar hos oss nu i början av året.

  Emelie Ekblad, som är 23 år och kommer från Stockholm, har en kandidatexamen i industriell ekonomi från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Emelie kommer att jobba på Microsofts svenska marknadsavdelning – som produktmarknadschef för våra produkter inom ramen för Unified Communications (till exempel Microsoft Lync) med start den 16 januari.

  Emelie har drivit eget företag (Emelie Ekblad Consulting) i flera år och där bland annat jobbat som konsult för Sony och LG. Vidare så har hon även varit ambassadör för kvinnligt företagande, på uppdrag av regeringen.

  Kristoffer Lannö, är 24 år och kommer från Göteborg, har en masterexamen i industriell ekonomi från Chalmers Tekniska högskola i Göteborg – och flyttar nu till Stockholm för att kliva in i en traineeroll som konsult i Microsofts interna konsultorganisation, med extra stort fokus på molntjänster, den 16 januari.

  Under i princip hela studietiden har Kristoffer haft ena benet i yrkeslivet och har bland annat drivit sitt eget företag Citro – ett konsultbolag med fokus på webbutveckling – sedan han var 17. Som exempel kan man nämna att han bland annat jobbat som konsult för Tingstad Papper i Göteborg, grundat och agerat VD för Attentic (ett startup-företag som drevs inom ramen för utbildningen på Chalmers) samt jobbat för Chalmers Teknologkonsulter (Chalmers egen konsultverksamhet). 

  Sophie Lindkvist, som är 25 år och kommer från Umeå, har en magisterexamen i data- och systemvetenskap från Uppsala Universitet, med inriktning mot människa-dator-interaktion och kommer även hon i sin traineeroll att jobba som konsult med fokus på molntjänster och Windows Azure.

  Sophie har sedan avslutad utbildning, för ett och ett halvt år sedan, jobbat i IT-branschen – senast som konsult för Deloitte AB. Hon har även gjort sitt examensarbete för Logica samt varit utbytesstudent och läst informationsteknologi på National University of Ireland (Galway) i ett halvår. Under studietiden i Uppsala var hon flitigt anlitad av universitetets IT-stöd och hjälpte övriga studenter angående IT-relaterade frågor, samt agerade ordförande i Näringslivsutskottet och Sociala utskottet inom föreningen Uppsala Systemvetare.

  Vanja Nordh, som är 27 år och kommer från Göteborg, börjar som trainee på Microsoft den 1 februari och kommer att jobba som Account Manager inom ramen för våra konsumentkanaler, spel och hårdvara.

  Vanja studerar till civilingenjör i Industriell ekonomi på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg, och skriver just nu sitt examensarbete för Ericsson AB. Hon har även jobbat för Chalmers Teknologkonsulter AB (CTK) – ett konsultföretag där de anställda är studenter som arbetar deltid i projekt beställda av företag.

 • Microsoft Sverige på BETT Show i London

  Microsoft Sverige på BETT Show i London

  Denna vecka går BETT Show av stapeln i London - en världsledande skolkonferens med fokus på IT och utbildning.

  Microsoft Sverige erbjuder tre aktiviteter i samband med konferensen: en skolledardag, ett seminarium för lärare om den nytänkande skolan och ett studiebesök vid New Line Learning - en skola i ett område som präglas av arbetslöshet och svårigheter, men som lyckats mot alla odds med stöd av informations- och kommunikationsteknik (IKT).

  Vi har bjudit in flera framstående forskare och pedagoger, såväl svenska som internationella, bland andra  Sharon Parish, skolledare från New Line Learning, Pär Palmgren vinnare av det Innovativa skolledarpriset 2011 och professor John West-Burnham.

  Även Microsofts egna medarbetare EvaPethrus, ansvarig för Partnerskap i Lärande, och Joke Palmkvist, affärsområdeschef Education, kommer finnas på plats.

  Vill du möta oss där? Här hittar du aktivitetsprogrammet.

 • #CES2012: Summering från dag 1

  I natt startade CES2012 i Las Vegas och vi har samlat några bra artiklar här.

  Läs en summerande bloggpost från Frank Shaw här om nattens keynote, eller se den i sin helhet nedan:

 • CES2012 inleds i Las Vegas

  Nu är det äntligen dags, CES2012 inleds i Las Vegas och under fyra dagar kommer teknikintresserade från hela världen följa vad som händer och presenteras i Las Vegas. CES pågår mellan den 10 och 13 januari, över 140 000 deltagare från 140 länder kommer vara på plats och långt fler följer det digitalt.

  Vi kommer att publicera korta, dagliga summeringar av vad vi tycker är hetast på CES2012, så se till att komma tillbaka hit till Nyhetsbloggen under de kommande fyra dagarna för att ta del av våra reflektioner och följ oss på Twitter.

  Här kan ni läsa den första summeringen.

  Du kan redan nu följa diskussion kring CES2012 på Twitter, Facebook och YouTube