October, 2011

 • Microsoft välkomnar Skype

  Skype LogoMicrosofts förvärv av Skype Global är nu slutfört, vilket innebär att Skype officiellt från och med idag bildar ett nytt affärsområde inom Microsoft.

  Microsoft och Skype kommer nu gemensamt att fortsätta arbeta för att koppla samman alla människor världen över – oavsett dator, telefon eller annan enhet. Man kommer också tillsammans snabba upp arbetet med att på djupet förändra och förbättra realtidskommunikation för såväl konsumenter som företagskunder.

  Läs mer i vårt svenska pressmeddelande samt i Microsofts globala pressrum för Skype.

 • Microsoft allt populärare som arbetsplats bland unga

  Igår kväll presenterade Universum resultaten från KarriärBarometern – där unga yrkesverksamma svenskar tycker till om vilket företag de helst skulle vilja arbeta på. I år får Microsoft en stark andraplats i kategorin IT/data. Därmed stärker vi vår position som populär arbetsgivare och klättrar en placering jämfört med förra året.

  – Vi vet hur kräsen den här målgruppen är gällande sin arbetsgivare, så det är med stolthet vi konstaterar att unga yrkesverksamma akademiker ser oss som en attraktiv arbetsgivare – och att vi dessutom blivit ännu populärare under det gångna året, säger Per Larsson på Microsofts personalavdelning.

  KarriärBarometern är en årlig undersökning bland svenska unga yrkesverksamma akademiker som får ranka sina ideala arbetsgivare. Undersökningen har besvarats av totalt 9 228 respondenter.

  Computer Sweden har skrivit

 • Grönt ljus för ”Denali”

  Nästa version av SQL Server som tidigare gått under kodnamnet ”Denali” är nu inte långt borta. SQL Server 2012 meddelas ha nått det sista produktionsstadiet vilket innebär att lanseringen förväntas ske någon gång under första halvåret 2012. Nyheten om lanseringen presenterades idag av Ted Kummert på PASS Summit, världens största konferens för personer som jobbar med SQL Server och beslutsstöd.

  I samband med den nya versionen kommer också nya investerasteringar i ekosystemet av utvecklare runt det öppna källkodsramverket Hadook. Bland annat kommer en Apache Hadoop baserad distribution av Windows Server och Windows Azure till SQL Server 2012.

  Mer nyheter från PASS Summit får du genom att följa keynotes online, hashtagen #sqlpass på Twitter eller genom att besöka Microsofts globala pressrum.

 • Åsa Nygrens bästa Hotmail-tips

  Som vi tidigare berättat fyller Windows Live Hotmail i dagarna 15 år och växer fortfarande – bara i Sverige finns idag 3,4 miljoner användare.

  Möt Åsa Nygren, marknadsansvarig för Hotmail i Sverige, som ger oss sina bästa Hotmail-tips.


  Läs mer om Hotmail här på Nyhetsbloggen, på vår Med Vänlig Hälsning-blogg och på WindowsTeamBlog.

 • Microsoft stödjer digital agenda för Sverige

  Igår presenterade regeringen och it-minister Anna-Karin Hatt den ”Digitala Agendan för Sverige”. Agendan är resultatet av ett arbete som it-ministern initierade för cirka ett år sedan med syfte att samordna regeringens insatser inom it. Målsättningen är att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.

  Vid presentationen fick en rad intressenter möjlighet att skriva under agendan, och Microsoft Sverige är en av dessa aktörer som förbinder sig till att bidra till genomförandet av den digitala agendan.

  Vi på Microsoft känner ett särskilt engagemang för de frågor som berör ett digitalt innanförskap för alla samhällets medborgare och att alla Sveriges elever ska kunna använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande.

 • Samarbeten som lyfter Windows Phone och Office 365

  Anna StrömSom ett led i Microsofts ökade satsning för konsumentmarknaden har Anna Ström (tidigare affärsområdeschef för Windows på konsumentmarknaden) axlat rollen som ansvarig för Microsofts lokala samarbeten med teleoperatörer, i syfte att tillsammans utveckla och växa våra affärer.

  Hallå där, Anna Ström. Vilken är din roll på Microsoft?
  Jag jobbar nära tillsammans med våra svenska teleoperatörer (som till exempel Telia, Tele2, Telenor, 3 och ComHem) för att hitta nya områden att samarbeta kring – både mot konsumentmarknaden och företagsmarknaden – kring våra produkter och tjänster. I mitt team jobbar vi med Windows Phone, Windows PC, Office och Xbox samt våra molntjänster som Office 365 och Windows Live utifrån ett partnerperspektiv för operatörer.

  Vilka utmaningar och möjligheter ser du runt hörnet?
  Apple och Google har varit framgångsrika på mobilmarknaden med iPhone respektive Android-telefoner så en av de stora utmaningarna jag ser är att vinna tillbaka marknadsandelar på mobilsidan.

  Med Windows Phone 7 Mango kan vi också erbjuda en riktigt bra produkt. Både IDC och Gartner har dessutom förutspått att Windows Phone kommer att bli en av de mest använda telefonerna om några år, inte minst tack vare samarbetet med Nokia.

  Vad kommer du att fokusera på mest framöver?
  Just nu ligger mitt största fokus på Windows Phone, givetvis, men jag jobbar även mycket tillsammans med TeliaSonera som precis lanserat Microsoft Office 365. Telia erbjuder nu sina företagskunder den molnbaserade tjänsten Office 365 och säljer den ihop med sina bredbandsprodukter för små och medelstora företag. Då kan deras kunder arbeta med e-post, dokument och data från praktiskt taget vilken plats och enhet som helst. Och för att koppla tillbaka till Windows Phone, så har givetvis vår egen telefon också mycket bra stöd för Office på marknaden.

  Slutligen, vad tycker du personligen är bäst med högaktuella Windows Phone 7 Mango?
  Det finns så mycket så det blir svårt att välja. Det jag personligen gillar mest är startsidan som hela tiden uppdateras så att jag direkt får en enkel överblick över vad som har hänt (till exempel nya mejl och sms) samt information om kommande händelser, möten och uppgifter. Här skiljer sig Windows Phone markant från andra telefoner – både funktionsmässigt och utseendemässigt.

  Jag gillar också att kunna läsa och jobba med Office-dokument direkt i telefonen var jag än är – och när jag får tid över kollar jag efter kul appar.

 • Österåkers gymnasium ny Pathfinder-skola

  Idag firas Världslärardagen runt om i världen. Dagen är instiftad med syfte att belysa att grunden till  en bra utbildning är lärare – något hela samhället kan dra nytta av. I samband med Världslärardagen vill vi särskilt lyfta fram Österåkers gymnasium i Åkersberga som nyligen har utsetts till en Pathfinder School av Microsoft. Österåkers gymnasium får utnämningen bland annat för sin satsning på ökad integration av teknik i undervisningen.

  Under året kommer Österåkers gymnasium att vara del av ett internationellt nätverk som utbyter erfarenheter och kompetenser för att stärka elevers möjligheter till inträde på arbetsmarknaden. Som Pathfinder School ingår Österåkers gymnasium även i Microsofts Innovativa skolprogram, ett skolutvecklingsprogram som ger insikter i hur Informations- och kommunikationsteknik (IKT) stärker elevernas skolresultat. Microsoft stöttar även dessa skolor särskilt med hur man bedriver ett hållbart förändringsarbete, hur man nyttjar tekniken i undervisning och administration, hur man kan jobba mer effektivt och med internationella mentorer.  

  Världslärardagen är instiftad av Unesco och drivs i Sverige av Lärarförbundet.  

 • 15 år med Hotmail

  Hotmail fyller 15 år, och mycket har hänt sedan starten 1996. Hotmail har mer än 360 miljoner användare världen över och är mycket mer än en mailtjänst. Idag kan du exempelvis använda Word, Excel, Powerpoint och OneNote via Web Apps i Hotmail. Det är enkelt att spara filer i Skydrive som du kan hämta från vilken dator som helst och chatta i Messenger. Och det är fortfarande helt gratis att använda. Grattis Hotmail!

  Läs mer om Hotmail på vår MVH-blogg

 • Ordning och reda med Hotmail

  Igår berättade vi att Hotmail kommer få nya funktioner, funktioner som ger användarna ännu större möjligheter att ta kontroll över sin inkorg. Vi har lyssnat på användarnas önskemål och har därför bland annat gjort det lättare att radera mail, schemalägga städning mailboxen och nu kommer flaggade mail alltid att hamna i topp.

  Läs om alla nya funktioner på MVH bloggen

 • SharePoint firar tio år med ny certifiering

  7400 SharePoint-uvecklare från hela världen samlades idag för starten på ett utsålt Microsofts SharePoint Conference 2011. Konferensen öppnade med ett fullsatt anförande av Kurt DelBane, chefen för Microsofts Office division som passade på att summera de gångna tio åren. Han fortsatte sedan att prata om framtiden för SharePoint.

  En av nyheterna som presenterades idag var satsningen på ett nytt certifieringsprogram för SharePoint. Microsoft Certified Architect Program for SharePoint är namnet på det nya programmet som inriktas till erfarna SharePoint-arkitekter som levererar SharePoint lösningar till kunder i enterprise-segmentet.

  SharePoint har under sina tio år vuxit sig till att bli en miljardindustri. På konferensens öppningsanförande presenterades en del intressanta siffror som visar hur stort SharePoint verkligen är:

  • Fram till 2008 då intäkterna passerade en miljard dollar var SharePoint den snabbast växande Microsoft-produkten - någonsin.
  • SharePoint 2010 har har sålts i mer än 62 miljoner licenser.
  • Mer än 80% av företagen på Fortune 500-listan använder SharePoint dagligen.
  • 93 000 partner har under det här året genomgått någon form av SharePoint-utbildning.

  Läs mer om den nya certifieringen för SharePoint här och följ det senaste om SharePoint 2010 på Microsofts globala pressrum.