October, 2011

 • Därför satsar Microsoft på öppenhet

  Gianugo Rabellino heter Microsofts Senior Director för Open Source Communities, en roll han klev på i oktober förra året efter att i många år själv ha arbetat inom open source-communityn. Gianugo grundade bland annat den första Linux-communityn i Italien och bolaget Sourcesense. Fortfarande är han engagerad inom Apache-communityn. På Microsoft arbetar han för att öka interoperabiliteten och öppenheten gentemot teknik med öppen källkod.

  Tidigare i höst besökte han Sverige för att prata med studenter vid Uppsala universitet om Microsofts relation till öppen källkod samt för att möta representanter för leverantörer av öppen källkod och ledare för svenska open source-communities. Han träffade även Computer Sweden som skrev en artikel om hans uppdrag.

  I filmen nedan berättar han mer om varför han började på Microsoft med tanke på hans bakgrund, hur Microsoft arbetar på att bli mer öppet och vad han vill uppnå genom sin roll.

  För att följa Gianugo och hans teams arbete, läs gärna deras blogg Port25.

 • Microsoft ser in i framtiden

  2009 presenterade vårt Office-team ett filmklipp med en framtidsvision av hur teknikens utveckling skulle kunna påverka oss några år framåt i tiden. Filmen, som kallades Productivity Vison video eller ”Office 2019” fick stor uppmärksamhet på nätet. Nu, ett par år senare är det dags för en ny glimt in i framtiden. Klippet som presenteras idag visar en möjlig bild av hur tekniken skulle kunna se ut - fem till tio år framöver.

  För dig som är intresserad av att veta vad som blivit verklighet av framtidsvisonen från det förra filmen så har bloggen Next at Microsoft tagit en titt på vad som hittills blivit verklighet.

 • John Wallin Liberto skapar grafikvärldar för Halo 4

  Möt svenske John Wallin Liberto, konceptgrafiker för kommande Xboxspelet Halo 4, som berättar om sin väg till drömjobbet på Microsoft i Redmond och ger sina bästa tips.

   

 • Microsoft är världens bästa arbetsplats

  Great Place to WorkTidigare i vår utsågs Microsoft till Sveriges bästa arbetsplats av Great Place to Work. När priset nu för första gången delas ut på global nivå är vi otroligt stolta att kunna meddela att denna titel tilldelas Microsoft. Resultatet är baserat på en medarbetarundersökning i kombination med en analys av företagskulturen, där medarbetarundersökningen väger tyngst. Till den globala utnämningen har även vägts in vilka företag som fått flest utmärkelser på nationell nivå runt om i världen.

  - Resultatet från Great Place to Work är särskilt intressant med tanke på att den i så stor utsträckning baserar sig på våra anställdas åsikter. Redan den svenska utmärkelsen visade att våra värdegrunder skapar stolthet, förtroende och en känsla av delaktighet. Men också att vi kan erbjuda en stor flexibilitet till vår personal, dels kring den egna utvecklingen men även för ett flexibelt arbetssätt anpassat efter medarbetarens individuella behov, säger Per Adolfsson, VD på Microsoft Sverige.

  Prisutdelningen ägde rum i New York igår kväll. Läs även Great Place to Works pressmeddelande, Microsofts globala blogginlägg, E24:s artikel och NyTekniks artikel.

 • Nokia presenterade Windows Phone på Nokia World

  Idag inledde Nokias VD, Stephen Elop, Nokia World i London, och visade upp Nokias första telefoner med Microsofts operativsystem Windows Phone. Nokia Lumia 800 och Nokia Lumia 710 blir de första två telefonerna med Windows Phone från Nokia.

  Läs mer om Windows Phone och samarbetet med Nokia i vårt globala pressrum, i vår Windows Phone-blogg samt via Nokias pressrum.

  Se keynoten igen här.

  Läs vad SvD, Dagens Industri, Computer Sweden Engadget, Mashable och M3 skriver.   

 • Nu kommer nästa Intune

  Idag blir nästa version av Windows Intune tillgänglig. Tjänsten som lanserades så sent som i våras, får nu en rad nya funktioner som efterfrågats av partner och kunder. Bland nyheterna märks förbättrade funktioner för programvarudistribution, rapportering och övervakning. Användargränssnittet har också det genomgått en rad förbättningar i den nya versionen som nu tar ännu ett steg mot att skapa en mer flexibel och driftssäker IT-miljö för företag med Windowsdatorer.

  Med varje Windows Intune Intune-licens följer Software Assurance där bland annat Windows 7 Enterprise och virusskydd baserat på Forefrontklienten, WSUS ingår.

  Läs mer på Windows for you Business Blog

   

 • Office driver upp resultatet för första kvartalet

  Microsoft redovisar en nettovinst på 5,7 miljarder dollar för det brutna räkenskapsårets första kvartal, vilket innebär en ökning med 6 procent jämfört med samma period förra året. Omsättningen ökade med 7 procent – från 16,2 miljarder dollar till 17,4 miljarder dollar.

  Viktiga faktorerna bakom dessa siffror är bland annat en fortsatt stark försäljning av Office, serverprodukter och Windows. Övriga höjdpunkter från det första kvartalet är lanseringen av nya Windows Phone (Mango), förhandsvisningen av ”Windows 8” samt fortsatta framgångar för Xbox och Bing. I kommande kvartalsrapporter kommer även nya affärsområdet Skype att inkluderas.

  Läs mer i vårt globala pressmeddelande och se hela rapporten här.

  IT24, SVD, Metro, Computer Sweden och Business Insider har skrivit.

 • Så här skapar du säkra lösenord

  I ljuset av de senaste dagarnas medierapporter om det dataintrång som resulterat i att tusentals lösenord och inloggningsuppgifter läckt ut, vill vi passa på att tipsa om hur man skapar ett säkert lösenord:

  • Använd bokstäver, siffror och symboler – använd hela tangentbordet, inte bara de tecken du vanligtvis använder
  • Se till att det består av minst åtta tecken
  • Variera ditt lösenord mellan dina olika konton
  • Byt lösenord ofta

  Ytterligare tips finns på vår säkerhetssida.

  Här kan du testa hur säkert ditt lösenord är.

  Bland annat här finns artiklar om dataintrånget: Aftonbladet, Expressen, SvD, DN och IDG.

 • Vem blir svensk mästare i certifiering?

  Arbetsmarknaden för IT yrken ser för tillfället nu ljus ut med ökad efterfrågan på nyexaminerade. Samtidigt ökar utbildningskraven på de som jobbar i branschen. Ett sätt att hålla sig i framkant i konkurrensen med andra inom branschen är att certifiera sig. För att få fler att ta ta steget så startar i veckan en tävling i certifiering som kommer att turnera runt i nio svenska städer under oktober månad med start i Luleå idag.

  Läs mer om Stadskampen på tävlingssidan.

 • Första kvartalet presenteras på torsdag

  På torsdag den 20 oktober presenterar vi resultatet för första kvartalet av vårt brutna räkenskapsår, som inleddes 1 juli 2011. En utförlig rapport kommer att publiceras på vår globala webbplats klockan 23:30 (svensk tid) och strax efteråt sänder vi videokonferensen där resultatet diskuteras.

  Rapporten kan även laddas ner från vårt globala pressrum efter konferensen.