September, 2011

 • Fullt hus vid speeddating för tredje gången

  För tredje gången har Microsoft tillsammans med Arbetsförmedlingen anordnat speeddating för att para ihop och matcha arbetssökande med it-företag. Den här gången hade Arbetsförmedlingen sållat fram 200 personer med it-bakgrund och särskild kompetens inom Dynamics för att träffa företag i it-branschen som efterfrågar just denna bakgrund.

  I filmen nedan berättar Eva Karlström Andersson (ansvarig för evenemanget på Microsoft) varför den här typen av initiativ är nödvändiga. Vi får även träffa Imran Siddiqui, som vid vårens speeddating för första gången mötte Enfo där han nu är anställd.

 • Windows Phone nu på svenska

  Igår kväll startade utrullningen av Windows Phone 7.5, även kallad Mango, till alla befintliga Windows Phone 7-telefoner. Under de kommande veckorna kommer användare världen över successivt att uppdateras med den nya och förbättrade programvaran som innehåller över 500 nyheter och förbättringar. Bland nyheterna finns bland annat svenskt språkstöd, en förbättrad webbupplevelse med Internet Explorer 9 och HTML5, utökad multitasking, förbättrade levande paneler och Marketplace för den svenska marknaden.

  I filmklippet nedan visar vi några av nyheterna i Windows Phone 7.5

  Se fler videoklipp där vi lyfter nyheterna i Windows Phone.

  Olika perspektiv av Windows Phone 7.5-uppdateringen finns sammanfattat av våra kollegor Ben Rudolph, Todd Brix och Michael Stroh på deras respektive bloggar.

  Alla Windows Phone-användare kommer successivt att uppmärksammas via ett meddelande i sin telefon när uppdateringen finns tillgänglig, och kan då ladda ned den gratis via Zune-klienten.

  Här kan man följa utrullningen och se ungefär när den når respektive region.

  Läs mer om nyheterna och den kommande uppdateringen via vår Windows Phone-blogg och det globala pressrummet.

  Läs vad: Datormagazin, SvD, Mobil, TechWorld, M3, Ny Teknik och Feber skriver.         

 • Microsofts forskningslabb firar 20 år

  För 20 år sedan grundades Microsoft Research utifrån Bill Gates vision om att datorer en dag kommer att se, lyssna, tala och kunna lära sig saker. Syftet med Microsoft Research var, och är än idag, att med forskningens hjälp kunna utveckla framstående datorteknik. Idag finns forskningscentrum på tolv platser runt om i världen, och de 850 forskare som arbetar där strävar fortfarande mot samma målsättning och med att utveckla framtidens teknik.     

  I stort sett varje produkt eller tjänst som Microsoft släpper innehåller teknik som utvecklats av Microsoft Research. Till exempel röstnavigering i Windows Phone, stavningskontroll i Office, spamrensning i mejltjänsterna och möjligheten att över internet spela mot vänner med Xbox har ursprungligen uppfunnits av Microsoft Research. Även tekniken i Kinect, som kan följa din kropps rörelser och höra din röst, har utvecklats av Microsoft Research.

  Den här filmen beskriver hur den senaste Kinect-tekniken, KinectFusion, i realtid skapar 3D-modeller av fysiska objekt.

  De tolv forskningscentren utvecklar även teknik som används av organisationer utanför Microsoft, som stöttar forskningen kring Alzheimers, utvecklingen av ett HIV-vaccin och förhindrar avskogningen – projekt som alla är en del av Microsoft Researchs engagemang för ett bättre samhälle.  

  Se även vår jubileumssajt, där du bland annat hittar en tidslinje med alla innovationer från de senaste tjugo åren.

 • Mango kommer till Windows Phone!

  Nu inleds den första uppdateringsvågen av Mango till Windows Phone. Under de kommande veckorna kommer Windows Phone-användare världen över att gradvis uppdateras med den nya och förbättrade programvaran som tidigare har gått under namnet Mango. Windows Phone-användare kommer att uppmärksammas via ett meddelande i sin telefon när uppdateringen finns tillgänglig, och kan då ladda ned den gratis via den senaste Zune-klienten.

  Läs mer om nyheterna och den kommande uppdateringen via vår Windows Phone-blogg, det globala pressrummet och den officiella hemsidan.

 • Skrivet om Windows 8 #bldwinswe

  Det har redan skrivits spaltmeter om den tidiga utvecklarversionen av Windows 8 trots att det bara är lite mer än ett dygn sedan Steven Sinofsky klev upp på scenen på Build i Anaheim och höll sitt inledningstal inför mer än 4000 entusiastiska utvecklare. För er som inte själva hinner läsa allt tänkte jag tipsa om ett par artiklar som hör till mina absoluta favoriter:

  Dagens Nyheters teknikblogg uppmärksammar att ”Microsoft visar upp nästa Windows”.

  Datormagazin bevakar när ”Microsoft visar upp Windows 8”

  Computer Sweden konstaterar att utvecklarna redan är i gång med Windows 8.

  Andreas Stenhall på Allt om Windows skriver om sina första intryck av det kommande operativsystemet.

  MacWorld skriver om hur ”HTML5 kan bromsa Apples tillväxt”.

  PC för Alla skriver om vad som gör Windows 8 unikt.

  PC för Alla skriver om det nya gränssnittet i Windows 8.

  PC för Alla har också skrivit en artikel med titeln ”Så bra är Windows 8 för bärbara datorer”.

  TechWorld har publicerat en artikel med rubriken ”Heta nyheter i Windows 8 för företagen”.

  Följ själv vad som diskuteras direkt från konferensen på Twitter under #bldwinswe och #bldwin

   

 • Windows 8 visades upp i Anaheim #bldwinswe

  Igår inleddes Build i Anaheim, Kalifornien, Windows 8 visades upp för första gången, och om du missade gårdagens keynote, ta chansen att se den här.  Läs också vad Steven Sinofskys, ansvarig för Windows och Windows Live, skriver i en bloggpost om Windows 8.

  Senare ikväll, svensk tid, inleds dag två av teknikkonferensen. Ta del av det senaste från Build och vad som händer i USA via vårt globala pressrum, Windowsteamblog och @BuildWindows8 på Twitter.

   

 • Följ vårt årliga analytikermöte via webben

  I kväll klockan 22:00 (svensk tid) sker vårt årliga Financial Analyst Meeting i Anaheim, Kalifornien, i samband med pågående utvecklarkonferensen Build. Alla intresserade kan följa mötet via denna webbsändning. Det går naturligtvis också att se sändningen i efterhand.

  Flera av Microsofts högsta chefer kommer att delta vid mötet, bland annat Steve Ballmer (verkställande direktör), Kevin Turner (operativ chef) och Bill Koefoed (chef för investerarrelationer).

  Läs mer och se hela agendan här.

 • Senaste nytt om Windows 8 från Build #bldwinswe

  Just nu pågår utvecklarkonferensen Build i Anaheim. Se dagens inledande keynote om Windows 8, läs det globala pressmeddelandet och besök vårt virtuella pressrum för bilder och fler nyheter från Build.

 • Build startar ikväll #bldwinswe

  Ikväll inleds Build, en av årets mest omtalade utvecklarkonferenser i Anaheim, Kalifornien. Build arrangeras av Microsoft och keynoten sänds direkt via BuildWindows med start 18.00 (svensk tid).

  Via vårt globala pressrum hittar du mer material om Build.

 • Microsofts affärssystem Dynamics AX 2012 lanseras ikväll

  Ikväll kl. 18.00 lanserar Steve Ballmer det nya Dynamics AX 2012 vilket är den senaste versionen av Microsofts affärssystem för företag. Microsoft Dynamics AX 2012 får med den här lanseringen ungefär 1200 nya funktioner. Dessutom kommer det att finnas lösningar för fem branschområden och 38 länder vilket gör att systemet enkelt kan utökas och utvecklas för nya vertikaler och marknader.

  Lanseringsevenemanget kan ses via en webbutsändning där även Gartners analytiker Nigel Montgomery kommer presentera deras syn på utvecklingen av affärssystemsmarknaden.

  Mer information om Microsoft Dynamics AX finns på svenska produktwebben liksom det globala pressrummet för Microsoft Dynamics.

  Klicka här och anmäl dig för att följa webbsändningen från lanseringen.