August, 2011

 • DSV och Microsoft inleder samarbete

  För Microsoft är god utbildning och innovationsförmåga förutsättningar för utveckling och tillväxt i samhället. Därför sluter Microsoft nu ett samarbetsavtal med Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV) vid Stockholms universitet som syftar till att stärka institutionens befintliga satsning på en innovationskultur.

  Avtalet omfattar bland annat en gemensam utveckling av virtuella labbmiljöer för forskare och studenter, samt att DSV får möjlighet till kostnadsfri kompetensutveckling genom IT Academy.

 • Fingerfärdig mus i specialdesign

  Mictosoft Touch Mouse Artist EditionDen 22 september släpper Microsoft en specialutgåva av Microsoft Touch Mouse, exklusivt designad av konstnären Deanne Cheuk i New York – känd för sina speciella mönster och kollage.

  Musen, även kallad Microsoft Touch Mouse Artist Edition, kommer att tillverkas i ett begränsat antal och finnas till försäljning i utvalda butiker över hela världen.

  Läs mer på Microsoft Hardware Blogg och se fler bilder här.

 • Marketplace öppnar för Mangoapplikationer till Windows Phone 7

  Mangolanseringen till Windows Phone 7 närmar sig, och igår blev det möjligt att börja ladda upp applikationer som anpassats för Mango för godkännande i Marketplace. Mango väntas innehålla över 500 uppdateringar och omfattar, som vi berättat tidigare, svenskt språkstöd, utökade möjligheter till multitasking och mer levande paneler. Med Mango tar också Internet Explorer 9 steget in i telefonen och utnyttjar hårdvaruaccelerationen och kraften i HTML5 för en rikare webbupplevelse.

  Mangouppdateringen släpps under hösten och en gratis uppdatering kan då laddas ner till samtliga Windows Phone 7-telefoner.

  Om du har utvecklat en applikation, läs mer om hur du laddar upp den för godkännande här.

  Ladda ned det senaste utvecklingsverktyget för Windows Phone (SDK) här.

  Läs också vad Peter Wissinger skriver inför den kommande lanseringen.

 • Sabina Rasiwala Hägglund ny marknadschef

  Sabina Rasiwala HägglundI slutet av augusti tillträder Sabina Rasiwala Hägglund som ny chef för den centrala marknadsavdelningen på Microsoft Sverige. Rekryteringen av Sabina syftar till att ytterligare stärka företagets relation till både företags- och privatanvändare.

  Sabina kommer närmast från en tjänst som VP Global Marketing på företaget Q-Med som verkar inom medicinteknik. Tidigare har Sabina arbetat på Vin & Sprit, Cederroth och på pr-byrån Hill & Knowlton.

   

 • Internet Explorer 9 mer än sju gånger säkrare

  Nya färska siffror från oberoende NSS Labs visar att Windows Internet Explorer 9 (IE9) fortsätter att dra ifrån som marknadens säkraste webbläsare med bäst förmåga att blockera så kallad "Socially-Engineered Malware" (det vill säga skadlig programvara som sprids i form av länkar, statusuppdateringar eller mejl som ser ut att komma ifrån personer du känner).


  Resultatet visar att IE9 ligger stadigt och blockerar nästan 100 % av alla sociala attacker (de sista 3,2 % tack vare Application Reputation) samt att gapet till övriga webbläsare växer. Näst bäst i test blev Chrome 12 (som ligger på 13,2 %) tätt följt av Firefox 4 respektive Safari 5 som endast stoppar 7,6 % (en minskning med drygt 5 % sedan förra undersökningen).

  Se hela rapporten här och läs mer på vår blogg Med Vänlig Hälsning.

  IDG har skrivit.

 • Besök Microsofts datacenter på webben

  Titta in några av våra datacenter och se hur vi jobbar för att säkert, skalbart och effektivt kunna erbjuda omkring 200 molntjänster till över 1 miljard företag i mer än 70 länder.

  Se mer i den allra första filmen från Microsofts datacenter: