July, 2011

 • Information om bedrägeriförsök

  Med anledning av den senaste tidens uppmärksammade bedrägeriförsök vill vi påminna om den säkerhetsinformation som finns upplagd på vår webbsida.

  Läs mer här om hur du kan undvika bedrägerier i Microsofts namn.

 • Microsoft presenterar rekordresultat

  Trots högt ställda förväntningar lyckades Microsoft överraska med en oväntat stark fjärde kvartalsrapport. Rapporten som presenterades sent igår kväll svensk tid visade bland annat en omsättning på 17,37 miljarder dollar, vilket är 8 % högre än förväntat och nettointäkter på hela 30 % över analytikernas beräkningar. 

  Det brutna räkenskapsåret som avslutades den 30 juni pekar dessutom på ett rekordresultat. Omsättningen stannade på hela 69,94 miljarder vilket innebär en ökning med 12 % jämfört med föregående år. 

  Det starka resultatet beror bland annat på goda försäljningsresultat för långvariga licensavtal till företag, Xbox och Office 2010 som är den snabbast säljande versionen av Office någonsin med över 100 miljoner licenser sålda sedan lanseringen för knappt ett år sedan. 

  Läs hela pressmeddelandet eller lyssna på webbsändningen. I Sverige skriver bland annat Di.se och IT24.

 • Microsofts fjärde kvartalsrapport presenteras ikväll

  Ikväll presenterar vi resultatet för Micrsofts fjärde kvartal. Microsoft har ett brutet räkenskapsår så kvartalsrapporten gäller det sista kvartalet för det fiskala året som avslutades i juni. Resultatet presenteras efter New York-börsens stägning kl. 23.30 svensk tid och kan ses direkt live via en webbsändning från Microsofts huvudkontor i Redmond.

  Klicka här för att följa webbsändningen. http://www.microsoft.com/investor.

  MSNBC och Forbes och skriver om förväntningarna.

  Vill du läsa om våra tidigare kvartalsrapporter? Rekordstort resultat för första kvartalet. Framgångar med Kinect, Windows 7 och Office 2010 gav rekordresultat.  Xbox 360 och Office 2010 bidrog till ett starkt kvartal för Microsoft.

 • Logica skördar framgångar på World Partner Conference

  Logica Sverige AB vann i natt ett av de mest prestigefulla priserna under Worldwide Partner Conference som just nu pågår i Los Angeles. De belönades med priset som "Outstanding Reseller of the year" för deras jobb med Microsoft Dynamics under 2011.

  Flera nyckelkritetier ingår i bedömningen för priset. Bland annat vägs teknisk expertis, hög kundnöjdhet, försäljning och feedback från Microsofts teammedlemmar in i bedömningen.

  Logica Business Consulting blev även årets innovationspartner med en vinst i kategorin ”Alliance Partner of the Year – Innovation” och Logica Business Consulting vann priset ”Windows Azure Platform SI Partner of the Year”. Innovationspriset tilldelades Logica för lösningen ”I am Florence” - ett molnprojekt i den offentliga sektorn.

  Läs mer i pressmeddelandet på Microsofts globala pressrum samt i pressmeddelandet från Logica.

 • Vi hejar på svenska Team Lifemap i Imagine Cup-finalen

  Det har äntligen blivit dags för den globala finalen av världens största innovationstävling för studenter, Imagine Cup. Årligen utmanas teknikstudenter att utveckla innovativa projekt som inspireras av FN:s millenniemål inom ramen för Imagine Cup. Tävlingen går av stapeln i New York mellan den 8-13 juli. Totalt har 325 000 studenter från över 100 länder deltagit i tävlingen så här långt, varav 400 kommer att närvara vid finalen.

  Tidigare i våras utsågs Uppsala-studenterna Christofer Okhravi, Gustav Spross, Joanna Murphy och Markus Ånöstam till svenska vinnare. De kommer att representera Sverige med sin mobilapp Lifemap som gör det enklare för välgörenhetsorganisationer att visa vad givarnas pengar verkligen går till. I filmen nedan berättar de om sin idé och om förväntningarna på finalen.

   

  Se även deras tävlingsfilm här– och när du ändå är där, passa på att rösta fram laget till People’s Choice Award. Kolla också in när de var på besök hos Gomorron Sverige och berättade om sitt projekt och förberedelserna inför Imagine Cup.

  Följ tävlingen på Twitter via @ImagineCup och Lifemap-gänget via @LifeMapOfficial.

  *** Uppdaterat ***

  LifeMap gick inte vidare till den avgörande omgången i årets  Imagine Cup, de gjorde däremot lag från en rad andra länder.

 • Internet Explorer 9 fortfarande den säkraste webbläsaren

  Internet Explorer 9 fortsätter vara den säkraste webbläsaren mot sociala attacker, det visar NSS Labs i en rapport som publicerades idag. Både Internet Explorer (IE9) och Internet Explorer 8 (IE8) placerar sig i topp även denna gång. Redan i december 2010, då NSS Labs presenterade sin senaste undersökning tog IE8 och IE9 topplaceringarna.

   

  Ladda hem rapporten från NSS Labs här

  Ladda hem den säkraste webbläsaren, Internet Explorer 9 här.