June, 2011

 • Officiellt Kinect-SDK tillgängligt för nedladdning

  Nu finns det nya utvecklingsverktyget till Kinect äntligen tillgängligt för nedladdning. Nu kan vem som helst ladda ned verktyget och utveckla Windowsapplikationer som fungerar med Kinect. Vi har sett en rad innovativa lösningar där utvecklare använt Kinect-tekniken på nya områden långt utanför spelvärlden. Med det officiella verktyget ger vi er utökade möjligheter att fortsätta hitta nya lösningar och innovationer där naturliga gränssnitt och rörelsebaserade lösningar används tillsammans med Kinect och Windows.

  Det nya utvecklingsverktyget till Kinect, som fungerar med Windows 7, erbjuder en rad nya funktioner. Enklare installation, förbättrad rörelseåtergivning och avancerade ljudfunktioner som röststyrning något som lyfts i videoklippet nedan.

  Läs vad Feber, ZDnet, PCMag, ComputerWorldoch Seattle PI har skrivit.

  Läs hela pressmeddelandet.

  Ladda ned Windows SDK för Kinect gratis här.

 • Office 365 lanseras - nu med Telia som partner

  Idag lanseras Office 365 vid en presskonferens i New York med Microsofts vd Steve Ballmer. Lanseringen som livesänds via en webcast markerar en förnyad satsning på små och mellanstora företag.

  ”Bra samarbete är grundläggande för att företag ska kunna växa. Därför är vi övertygade att dessa verktyg bör finnas tillgängliga för alla företag oavsett storlek.” -säger Steve Ballmer, vd för Microsoft vid dagens lansering.

  I filmen nedan berättar Mattias Edlund, affärsområdeschef för Information Worker-produkterna i Sverige, mer om vad Office 365 är och om förväntningarna på lanseringen.

  I Sverige avslöjas också att Telia Sonera ingår ett försäljningssamarbete med Microsoft gällande Office 365. Teleoperatören blir med det en del i det växande ekosystem av partners som håller på att byggas upp runt Office 365. Utöver det redan starka nätverket av partners sluter nu internationellt 20 teleoperatörer, som Vodafone och Telefónica upp bakom lanseringen. Genom samarbetena skapas en ny försäljningskanal där teleoperatörerna kommer kunna paketera och sälja Office 365 med de tjänster som de redan erbjuder sina företagskunder.

  Office 365 har fått ett starkt mottagande, inte minst i Sverige. Trots att produktivitetstjänsten endast funnits tillgänglig som publik beta i två månader så har 2608 företag i Sverige redan tecknat avtal om Office 365. Till stor del tros försäljningframgångarna komma av den starka uppslutning som Office 365 fått i Sverige bland partners. Under våren har evenemang med tusentals deltagare arrangerats av partners runt om i Sverige. Den höga andelen småföretag i Sverige kombinerat med en generellt hög it-mognad är bidragande anledningar till varför Sverige redan placerat sig som en framgångsmarknad under lanseringen.

  Följ lanseringen via webbsändningen, twitter och via vårt globala pressrum.

  Mer om samarbetet i pressmeddelandet från Telia Sonera samt på Telias Office 365-sida.

   

 • BinaryBio skördar framgångar på BizSpark Summit

  Här kommer en hälsning från Amin Omrani och Erik Lindahl på BinaryBio, som igår tävlade med sin affärsidé på BizSpark Summit i Bryssel.

  Erik Lindahl & Amin Omrani på BinaryBioDå så har jag äntligen fått gå upp och presentera BinaryBio för fullsatta läktare i Bryssel på Microsofts European BizSpark Summit 2011!

  Efter genomgången med pitchcoachen från Microsoft fick så gott som alla deltagande företag en del hemläxa så kvällen gick åt att putsa på presentationen. Jag brukar sällan bli nervös men hjärtat slog lite extra inför presentationen. Väl uppe på scen så kändes det riktigt bra och jag fick ungefär de frågor som man kunde förvänta sig av domarna.

  Vi har träffat en hel del intressanta människor och företag hittills här i Bryssel och jag tror att vi till och med har en del potentiella kunder att kontakta när vi kommer hem. Eventet har hittills varit mycket välorganiserat och det finns en hel del spännande företag som presenterar sig. Lite förvånande är kanske att det är så många spelbolag som tagit sig hit men det verkar som att molnet har gett spelbranschen nya möjligheter.

  Till slut kom beskedet: Vi kom trea!!! Wooohooo! Nu ska vi hem och jobba hela sommaren för att få till den första stora affären!

  Hälsningar från Bryssel
  Amin och Erik

  På första plats kom Mopapp från Italien vars lösning aggregerar information från alla app-butiker så att app-utvecklarna får uppdaterad information om hur deras appar säljer. På andra plats kom finska Techila Technologies som har en lösning som gör det möjligt att genom molnet dra nytta av datakraft i likhet med superdatorers kapacitet utan att behöva göra stora investeringar i infrastruktur.

  För att registrera ditt företag inom BizSpark-nätverket och ha möjlighet att vara med och tävla i BizSpark Summit nästa år, besök denna sida.

  Läs också IT24:s intervju med Amin.

 • Microsoft i Almedalen 2011

  AlmedalenÅrets politikervecka i Almedalen väntar runt hörnet. Microsoft finns på plats i år igen – som vanligt med vårt IT-café på Hästgatan 4. Här finns datorer att surfa på kostnadsfritt och möjlighet att testa nya program och produkter. IT-caféet har öppet varje dag mellan kl 9-16.30. Vi anordnar även en rad seminarier under veckan:

  5 juli

  ”IKT med ökad tillgänglighet för elever med nedsatt funktion” (tillsammans med Dyslexiförbundet). Seminariet äger rum både kl 9-10 och kl 11-12 i IT-caféet. Till detta seminarium är det begränsat med platser, anmäl därför din närvaro till Eva Pethrus.

  ”Engagemang i en digital samtid” (tillsammans med TechSoup) om hur ny teknik kan öka samhällsengagemanget.
  Medverkar gör
  Brit Stakston, medierådgivare JMW Kommunikation, Felix König ordförande för LSU, Helene Öberg, utsedd till Årets lobbyist 2010, Andreas Ericson, verksamhetsledare TechSoup och
  Anders Johansson, samhällsansvarschef på Microsoft. Moderator är Erik Wagner.

  ”Nyckelkompetenser ger Sverige konkurrenskraft”
  I panelen sitter
  Bertil Östberg, statssekreterare Utbildningsdepartementet, Kirsten Panton, ansvarig för Microsofts Partners in Learning-program i västra Europa, och Eva Pethrus, som Microsoft Sveriges motsvarighet till Kirsten Panton.

  6 juli

  ”Utbildning för alla? Så skapar vi innanförskap i skolan”.
  Chris Jerry från brittiska skolan
  New Line Learning hur man gått tillväga för att vända trenden med generation efter generation som hamnat i utanförskap och arbetslöshet. I panelen sitter även Anna-Karin Hatt, IT- och regionminister, Mikael Damberg, skolpolitisk talesperson för Socialdemokraterna, Eva-Lis Sirén, ordförande för Lärarförbundet, och Eva Pethrus från Microsoft. Moderator är Cecilia Garme.
   

  7 juli

  ”Teknik öppnar för en effektivare väg att lära sig svenska för nyanlända” om ett pilotprojekt som vi genomfört tillsammans med Stockholms stad.
  Med som talare är
  Tobias Billström, migrationsminister, Anna König Jerlmyr, socialborgarråd i Stockholms stad, Birgitta Ornbrandt, utredare vid Utbildningsdepartementet, och Eva Pethrus från Microsoft.

  Den 5-7 juli kl 13-14 och 15-16 bjuder vi också in till ”Den papperslöse politikern” och delar med oss av information om hur vardagen kan effektiviseras och hanteringen av papper minskas med hjälp av PC-plattor.

  Har du inte möjlighet att närvara, besök Almedalsmolnet där dokumentation från seminarierna kommer att läggas upp efter veckans slut. Följ oss också på Twitter under veckan.

 • #Almedalen: Håll koll på eventen i Almedalen

  Inför årets Almedalsvecka lanseras Almedalsmolnet med syfte att skapa ökad synlighet av vad som händer under veckan. På sidan kan alla besökare enkelt hitta information om alla event, vad som pågår just nu i Almedalen och vilka Almedalsrelaterade ämnen som diskuteras på exempelvis Twitter. För alla event som man inte hinner gå på och för alla som inte befinner sig i Almedalen finns möjlighet att i efterhand ta del av filmer, dokument och bilder från de olika eventen.

  Almedalsmolnet kopplar samman molntjänster med mobila tjänster. Utöver webbsidan finns tjänsten även inom kort tillgänglig som app för iPhone och Windows Phone 7, samt som applikation i Facebook. Almedalsmolnet är framtaget av Microsoft i samarbete med Curvanade.

 • Enfo Zipper utsedd till årets partner

  Microsoft har idag utsett Enfo Zipper till vinnare av Partner of the Year Award 2011. Utmärkelsen som officiellt delas ut i juli vid World Partnership Conference i Los Angeles får de för sina satsningar på Microsofts senaste teknologier och molnbaserade tjänster. Avgörande för att Enfo Zipper skulle få utmärkelsen har varit en stark förankring hos ledningen för partnerskapet. De har också gjort ett omfattande arbete med Microsoft Pinpoint och inom Microsoft Partner Network där de har guldstatus.

  I motiveringen går att läsa att Enfo Zipper har utmärkt sig genom sina satsningar på Office 365 och Windows Intune. Enfo Zipper stod bland annat bakom affären när medicinteknikkoncernen Getinge införde Office 365 som första företag i Sverige tidigare i år.

  Läs mer om utmärkelsen och Microsoft Partner Conference på Partnerbloggen,  samt på Enfo Zippers nyhetssida.

  Följ vad som händer i övrigt på Microsoft Worldwide Partner Conference på partnerbloggen, partnerwebben och Facebook och på Microsofts globala pressrum.

   

   

   

   

 • Ett år sedan lanseringen av Office 2010

  I dagarna har det gått ett år sedan Office 2010 släpptes på marknaden. Vi tog en pratstund med Jesper Andersson-Rydåker, produktchef för Office 2010 för att prata lite med honom om hur mottagandet har varit under det år som nu gått.

  Ett år har gått efter lanseringen av Office 2010. Berätta, hur har det gått?

  -Det har gått över alla förväntningar. Vad vi sett i Sverige är att stora företag har anammat och rullat ut Office 2010 snabbare än någon tidigare version av Office någonsin. Försäljningen till både företag och privatkunder i Sverige har överträffat alla prognoser.

  Vad tror du gör att Office 2010 har fått ett sådant positivt mottagande?

  Det vi sett och hört från våra kunder är att Office 2010 har varit oerhört träffsäkert i att svara upp mot den utveckling vi ser i samhället. Hela det sätt vi jobbar på håller på att förändras. Vi ser en trend mot mer flexibilitet  där distansarbete blir allt vanligare. Det som sker är något av ett paradigmskifte där chatt och video snabbt har blommat upp som ett komplement till epost. Användare går över till att kommunicera allt mer via chatt och video. Office 2010 svarar helt enkelt på de nya behov som företag och privatpersoner har.

  Hur ser du på utvecklingen för Office det närmaste året?

  Office 365 närmar sig lansering vilket kommer att göra det ännu lättare att jobba och samarbeta på distans. Vi ser redan nu ett stort intresse bland svenska företag att flytta kapacitet till molnet och att använda Office som nav för samarbete. Det är oerhört intressant att jobba just nu med en produkt som berör så många personer mitt under en omvälvande teknisk utvecklingsfas.

  För den som är intresserad av Office 365, kan jag tipsa om en webbutsändning som kommer ske från New York med Steve Ballmer den 28 juni. Då kommer de senaste nyheterna kring Office 365 att presenteras.

  Webbutsändningen kommer att kunna ses i Microsofts internationella pressrum.

 • Vi önskar en riktigt skön och vilsam sommar

  Sommar och semester står för dörren,  vilket även innebär att vår Nyhetsblogg kommer att gå ner på sparlåga och inte uppdateras lika ofta under juli månad.

  Givetvis kommer du dock fortfarande att kunna läsa de allra viktigaste nyheterna här på bloggen även i sommar.

  Du kan också följa oss på Twitter och Facebook samt hålla koll på alla nyheter i vårt globala virtuella pressrum.

  Tack alla ni som följt och läst Nyhetsbloggen under våren och ha nu en riktigt skön sommar och semester!

 • Missa inte senaste nyheterna om Office 365

  Imorgon håller Microsofts vd Steve Ballmer en presskonferens där han kommer presentera de senaste nyheterna kring Office 365. En hel del spännande nyheter har utlovats inför presentationen som kommer sändas live via en webcast direkt från New York med start imorgon kl. 16.00 svensk tid.

  Följ webbsändningen live via Microsofts internationella pressrum.

   

   

 • Microsoft utmanar dig i Kinect

  Tidigare i veckan startade tävlingen "I See You", en tävling där vi vill uppmuntra svenska utvecklare, spelentusiaster, webbutvecklare, designers, kommunikatörer och alla andra kreativa människor att börja experimentera med sina idéer till Kinect. Vi utmanar dig att under sommaren utveckla den bästa applikationen, spelet eller användningsområdet för Kinect. Tävlingen går ut på att man skapar en lösning som använder Kinect och sedan filmar upplevelsen och den funktion man gjort. Filmen görs med vanlig videokamera, mobil eller webbkamera där man kan se en person interagera med Kinect och applikationen.

  Ladda ned det senaste utvecklingsverktygetoch se vilka möjligheter som finns.

  Läs mer om tävlingen här.