May, 2011

 • #mangoswe Microsoft avslöjar vad Mango innehåller för Windows Phone 7

  Under TechEd i Atlanta förra veckan avslöjande vi några av de kommande nyheterna i Mango för Windows Phone 7. I eftermiddag avslöjar vi mer – och det sker samtidigt världen över. Det svenska evenemanget arrangeras i hjärtat av Stockholm och ni kan följa det direkt via Twitter på #mangoswe och @msftnyheter.

  Evenemanget startar kl:16.00

  Nyfiken på Windows Phone 7? Läs mer på Peter Wissingers mobilblogg och gå med i Facebookgruppen ”Vi som gillar Windows Phone 7”.

  Följ det senaste från USA via vårt globala Nyhetsrum

 • #mangoswe Mango för Windows Phone 7 med IE9, HTML5 och svenskt språkstöd

  I höst kommer den efterlängtade uppdateringen till Windows Phone 7 (WP7) som går under namnet Mango och innehåller nära 500 nyheter och uppdateringar.

  Under TechEd i Atlanta förra veckan avslöjade vi några av de kommande nyheterna i Mango – men nu berättar vi mer. Bland nyheterna finns bland annat svenskt språkstöd, bättre levande paneler och en utökad möjlighet till multitasking som också gör det möjligt för fler appar att fungera i bakgrunden samtidigt blir batteritiden förlängd.

  Med Mango tar Internet Explorer 9 (IE9) steget in i telefonen och utnyttjar hårdvaruaccelerationen och kraften i HTML5 för en rikare webbupplevelse även på telefonen (läs mer om nyheterna här).

  Mycket har hänt sedan vi lanserade Windows Phone. Idag finns nära 18 000 appar i Marketplace, och i Sverige har vi har redan passerat 125 appar där TV.nu och TextTV är två som nyligen lanserats. Både IDC och Gartner har förutspått att Windows Phone väntas bli en av de mest använda telefonerna, inte minst genom Nokia-samarbetet.

  Mangouppdateringen blir tillgänglig under hösten och samtliga Windows Phone 7 telefoner kan ladda ned uppdatering gratis.

  Läs hela pressmeddelandet och mer om lanseringen här. Se bilderna från den svenska lanseringen här.

  Nyfiken på Windows Phone 7? Läs mer i Peter Wissingers mobilblogg och gå med i Facebookgruppen ”Vi som gillar Windows Phone 7”.

  Läs vad andra skriver om Windows Phone och den kommande Mangouppdateringen: DN, Ny Teknik, Computer Sweden, GP, SvD, Mobil, Nordic Hardware, Feber, SweClockers och WinMobile.              

 • Techsoup firar 1 år i Sverige

  TechsoupSedan över 25 år tillbaka har stiftelsen Techsoup donerat mjukvara från bland annat Microsoft till frivilligorganisationer världen över. Stiftelsen stödjer ideella organisationer med gratis programvara med syfte att organisationerna ska kunna bli effektivare och använda sina resurser till verksamhetens ändamål.

  Förra året etablerades Techsoup i Sverige och drivs här av Forum för Frivilligt Socialt Arbete. Microsoft har varit med från starten i Sverige och är stolta över att mjukvara donerats till nära 200 ideella organisationer till ett värde av 25 miljoner kronor och över den nytta detta givit organisationerna.

 • Europas bästa arbetsplats för fjärde året i rad

  För fjärde året i rad har Microsoft utsetts till bästa arbetsplats i Europa av Great Place to Work.

  Vi berättade nyligen att Microsoft utnämndes till Sveriges bästa arbetsplats efter en rad års höga placeringar på denna lista, och i går – vid en ceremoni i Paris – fick vi alltså återigen även ta emot utmärkelsen "Bästa arbetsplats i Europa" i kategorin stora organisationer.

 • Två svenska företag till BizSpark Summit

  Genom BizSpark erbjuder vi nystartade mjukvaruföretag och entreprenörer tillgång till utvecklingsverktyg, branschkontakter och marknadsföringskanaler. Varje år anordnas även BizSpark Summit dit utvalda BizSpark-företag får resa för att träffa investerare och regeringsföreträdare.

  Likt i tv-serien Draknästet får företagen presentera sin affärsidé med förhoppningen att få med sig nya investerare. I år äger BizSpark Summit rum i Bryssel och två svenska företag finns representerade:

  Fabrication Games: en oberoende speltillverkare som utvecklar spel för bland annat mobila plattformar.
  BinaryBio: vars unika teknik används för krävande beräkningar inom bioinformatik.

  I filmen nedan berättar Fabrication Games vd Tommy Palm om företagets verksamhet och om förväntningarna i Bryssel.

 • Microsoft visar hur teknik stärker den ideella sektorn

  

  Jean-Philippe Courtois, President för Microsoft International, talar vid Insamlingsforum

  Igår besökte Jean-Philippe Courtois Sverige. Jean-Philippe är högste ansvarig för all Microsofts verksamhet utanför Nordamerika. En av höjdpunkterna under besöket var ett framförande som handlade om hur teknik kan bidra till att öka allmänhetens engagemang för den ideella sektorn.

  Talet ägde rum under konferensen Insamlingsforum. Varje år samlar Frivilligorganisationernas Insamlingsråd (FRII) generalsekreterare, insamlingschefer och styrelseledamöter från den ideella sektorn för att lyssna till inspirerande föreläsningar, delta i workshops och nätverka med andra i branschen. Temat för årets konferens är ”Större effekt”.

  På just temat om hur man får ut mer av sina resurser talade Jean-Philippe om Microsofts partnerskap med TechSoup. Genom partnerskapet donerar Microsoft sin senaste mjukvara till ideella organisationer så att de kan ägna sig åt sina fokusområden. I Sverige har TechSoup varit verksamt i ett år och har på den tiden donerat mjukvara till ett värde av 20 miljoner kronor.

  Som exempel på hur tekniken kan användas för att stärka engagemanget nämnde Jean-Philippe Courtois mobilappen Lifemap, som tagits fram av de svenska studenterna Christofer Okhravi, Gustav Spross och Markus Ånöstam.

  Med appens hjälp kan givare få bättre synlighet i vad deras donerade pengar går till och specificera vad pengarna ska gå till. I sommar tävlar de med appen i Imagine Cup, en internationell innovationstävling för studenter med kravet att bidragen ska inspireras av FN:s millenniemål.

 • Anne-Marie Andric blir personalchef för svenska Microsoft

  Idag kan vi meddela att Anne-Marie Andric blir ny personalchef för Microsoft Sverige.

  Anne-Marie har under de senaste sex åren arbetat som nordisk personalchef på Becton Dickinson & Company, ett medicintekniskt företag som tillverkar och marknadsför produkter inom sjukvårdssektorn. Hon har tidigare bland annat arbetat på GE Healthcare i Sverige och som skandinavisk personalchef på Sanofi.

  Anne-Marie tillträder sin nya roll på Microsoft den 23 maj.

  IDG har skrivit.

 • Microsoft köper Skype

  Idag meddelades att Microsoft har ingått ett avtal i syfte att förvärva Skype. Avtalet, som är värt 8,5 miljarder dollar, har blivit godkänt av respektive bolags styrelse och blir nu en fråga för legalt godkännande. Detta kommer att möjliggöra en mängd nya tjänster och ökad tillgänglighet för realtidsvideo och röstkommunikation via nätet – vilket ger stora fördelar för båda privatanvändare och företag

  För mer information se vårt globala pressmeddelande eller se den inspelade virtuella presskonferensen nedan:  I Sverige har bland annat DN, SVD, IDG, DI, IT24, Prylportalen och Computer Sweden skrivit. Läs även artiklarna på The Wall Street Journal, Mashable och TDH.se.

 • Windows Phone 7, Internet Explorer och Azure i fokus på TechEd

  I nästa vecka återvänder Microsoft TechEd North America till Atlanta för den nittonde upplagan av den populära konferensen TechEd. Under fyra dagar (16/5-19/5) träffas utvecklare från hela världen för att testa och känna på den senaste Microsoft-tekniken och samtidigt träffa experterna inom respektive område.

  Årets keynote hålls av Robert Wahbe , ansvarig för Server & Tools, och Jason Zander, ansvarig för Visual Studio. I år väntas bland annat Windows Azure, Windows Phone 7, Microsoft Office 365 och Internet Explorer vara i fokus.

  Delar av konferensen kan ses direkt via hemsidan och vi kommer självklart berätta om det viktigaste.  

  Följ det senaste från TechEd NorthAmerica i realtid på Twitter och Facebook.

  Läs vad Computer Sweden skriver om TechEd

 • Näringspolitiskt forum tillsätter Per Adolfsson som ordförande

  Per Adolfsson, VD Microsoft SverigeFör att lyfta näringspolitiska frågor i samhällsdebatten samlas en rad aktörer i det nyskapade nätverket Näringspolitiskt forum. Fokus för forumet är att gemensamt diskutera förutsättningarna för det svenska näringslivets utveckling samt de frågor som behöver belysas i den svenska debatten kring ekonomisk politik.

  Ordförande för styrgruppen är svenska Microsofts VD Per Adolfsson.

  - Det svenska samhället är beroende av företagande för att uppnå en långsiktig ekonomisk tillväxt och utveckla välståndet. För oss inom it-branschen är entreprenörskap och innovationsvilja själva navet för vår verksamhet – och i takt med att näringslivets beroende av it blir allt större, blir också den utveckling som sker här avgörande för hela samhället, säger Per.

  Näringspolitiskt forum ligger inom ramen för Entreprenörskapsforums verksamhet och kommer att ta fram rapporter som baseras på både svensk och internationell forskning. Ambitionen är att ta fram fyra till sex rapporter per år.