Det digitala landskapet förändras snabbt och sociala medier blir alltmer en del av vår vardag - både hemma och på jobbet. För att erbjuda bästa möjliga stöd och vägledning för alla medarbetare på Microsoft Sverige som vill använda sociala medier i sitt arbete har vi en intern mediepolicy för sociala medier. I öppenhetens tecken och för att inspirera andra företag har vi även valt att publicera denna externt för alla som är intresserade.

Huvudbudskapet i policyn är att vi - i de sociala nätverken på webben liksom i det traditionella affärslivet- hela tiden ska sträva efter att vara transparenta, använda sunt förnuft, visa respekt och vara relevanta. Vi måste också våga vara personliga i kommunikationen, och tydligt berätta vem som står bakom det vi kommunicerar. Vi har förstått att denna text uppskattas mycket, inte bara som stödverktyg internt på Microsoft utan också som inspiration och guide för andra företag och kollegor. Det är vi jätteglada för.

Läs eller ladda ner hela policyn här. Vi ser gärna att ni använder, sprider, modifierar eller bygger vidare på informationen i denna - så länge Microsoft alltid anges som källan till ursprungsinformationen. Policyn är licensierad som Creative Commons under licensformen Erkännande.

Vårt arbete med och via sociala medier uppmärksammades nyligen då vi vann förstapris i tävlingen Hur social är du lilla vän? vid årets Spinn-gala.