November, 2010

 • Silverlight och framtiden

  På torsdag den 2/12 inleds Silverlight Firestarter i Redmond där utvecklargurun Scott Guthrie ger en keynote om Silverlight och framtiden. Keynoten sänds direkt med start kl.18.00. Registrera dig här för att se den. Efteråt kan du även ta del av sessioner där vi går på djupet om hur man bygger applikationer med Silverlight.

 • Duracellkaninen spelar med i Microsoft Kinect

  Kinect lanserades den 12:e november i Sverige. Redan vid starten syns Duracell med annonser i spelmiljön då den energiske kaninen finns med i spelet Kinect Sports. Duracell-kampanjen är ett exempel på så kallad In Game Advertising där en annonsör kan placera annonser som en integrerad del av spelupplevelsen.

  Kinect gör det möjligt att kontrollera hela spelupplevelsen med hjälp av kroppens naturliga rörelser utan att använda en handkontroll. Till Kinect släpps också en hel serie nya sociala spel som vänder sig till familjer och grupper av vänner som vill göra något roligt tillsammans.

  Läs vad Resumé skriver och missa inte tidigare inlägg på Nyhetsbloggen.

  Här hittar du mer information om Kinect och var du kan köpa den.

 • Microsoft och HP söker vassa teknikstudenter

  Tillsammans med HP rekryterar vi nu 20 studenter (Student Brand Managers) som tillsammans med oss vill vara med och påverka framtidens teknik. De universitet vi jobbar med från start är Uppsala Universitet, Linköpings universitet, Umeå universitet, Lunds universitet, Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Chalmers tekniska högskola, KTH och Handelshögskolan i Stockholm

  Som Student Brand Manager blir man ambassadör för Microsoft och HP på sitt universitet eller högskola och får värdefull praktisk erfarenhet, samt möjlighet att knyta nya kontakter inom Microsoft och HP. Vi söker framförallt ekonomstudenter med teknikintresse eller teknikstudenter med intresse för marknadsföring.

  Rekryteringen startar idag och pågår fram till den 5/12. Här kan du läsa mer om vårt ambassadörsprogram för studenter.

  Nyheteromjobb.se har skrivit.

 • Moln sparar pengar för små och stora företag  Microsoft har tagit fram en undersökning som beskriver de ekonomiska aspekterna kring till molnet.  Det är en omfattande analys av cloud computing som beskriver var branschen är på väg och som syftar till att förenkla för beslutsfattare att forma framtida IT-miljöer.

  Vi är bara i början av det så kallade molnskiftet och det finns många spekulationer gällande i vilken riktning omvandlingen är på väg. I analysen "The Economics of the Cloud" ser vi bortom den aktuella tekniken och tittar istället på underliggande ekonomiska faktorer.
  Enligt vår analys innebär molnet enorma möjligheter för alla företag, stora som små. Molnet ger exempelvis möjlighet att bryta trenden där IT-proffs arbetar 80 procent av sin tid med att bara hantera den befintliga miljön och väldigt liten tid på att fokusera på innovation och att hitta kostnadseffektiva lösningar. Läs mer om Microsofts satsning i molnet på vårt globala pressrum.  

 • Lync - navet för modern affärskommunikation

  Idag lanseras Microsoft Lync 2010, vår nästa generations kommunikationsverktyg som kopplar ihop människor via  chatt, ljud- och videokonferens. Microsoft Lync 2010 och Microsoft Lync Server 2010 finns till försäljning från och med den
  1 december, men redan idag finns en gratis testversion att ladda ner.

  Microsoft Lync 2010 är en programvarulösning som ansluter människor var som helst och när som helst med en knapptryckning från PC:n eller mobilen. Lync har ett välbekant gränssnitt som är fullt integrerad med Microsoft Office, SharePoint och Exchange.

  Lync är ett viktigt steg mot Microsofts vision att förena alla delar i den moderna affärskommunikationen. Vi vill med Lync ge möjlighet till bättre samarbete både inom och utanför organisationens gränser och göra det enklare att ha koll på sina professionella kontakter genom statusuppdateringar och aktivitetsflöden. 

  Mer än 30 av våra partner lanserar nu applikationer som bygger på Lync, både för den privata och offentliga sektorn. Hundratals med partner erbjuder tjänster för att hjälpa kunder att planera och införa Lync-infrastruktur. Dessutom lanseras idag över 70 olika tillbehör och olika former av hårdvaruenheter anpassade för Lync. Bland annat IP-telefoner, headsets, högtalartelefoner och webbkameror. Läs mer om detta på Microsofts globala pressrum och på lanseringssidan för Microsoft Lync 2010.

  Molntjänsten Microsoft Lync Online kommer att finnas tillgänglig som en del av Office 365 och lanseras under 2011. Lync Online kommer att omfatta snabbmeddelanden, närvaroindikering, ljud- och videokonferenser och samtal från PC-till-PC. Microsoft Lync ersätter Microsoft Office Communications Server och Office Communicator som varumärken.

  Computer Sweden har skrivit om Lyncstämning på Microsoft samt Gunnebo ersätter växel med IP-telefoni, Telecom idag skriver: Lync redo stå på egna ben. Även Metro Teknik, Telekom idag, Datormagazin, Computer Sweden och Dagens PS har skrivit.

   

 • Följ lanseringen av Microsoft Lync

  Äntligen är det dags för lansering av Microsoft Lync 2010, nästa version av Office Communications Server. Det globala lanseringsevenemanget i New York äger rum den 17 november klockan 17:00 och kan följas direkt via en webbsändning där Chris Capossela och Gurdeep Singh Pall håller ett anförande.

  Med Microsoft Lync 2010 har anställda tillgång till allt från chatt, ljud- och videokonferens med en knapptryckning, både från PC:n, mobilen eller annan webbläsare, dessutom i ett gränssnitt som alla känner igen via Office. Vi har flera spännande nyheter att presentera med Lync 2010, och många förbättringar är inom området telefoni. Mer information finns att läsa på vårt globala pressrum samt på produktwebben för Lync.

   

 • Stockholm Stad sparar pengar med Windows 7

  Under hösten 2010 inledde Stockholm Stad en stor utrullning av Windows 7. För några dagar sedan presenteras en TCO-studie som visade ett positivt resultat. Stockholm Stad har redan gjort kostnadsbesparingar och samtidigt hunnit uppgradera närmare 37 000 PC:s. Det betyder att ungefär 85 procent kör Windows 7 efter nio månader.

  Läs vad Computer Sweden skriver och ladda ned studien här

  Läs mer om Windows 7 och besök vår nya blogg Windowsproffs

 • Grön forskningschef på Sverigebesök

  Nu i veckan får vi besök av Stephen Emmott, forskningschef från Microsoft Research, vårt forskningscenter för utveckling av avancerad teknik.

  Stephen Emmott, som är en känd profil inom grön IT, kommer bland annat tala på Kista Green ICT på onsdag. Temat för föredraget är Precision, Error and Truth: Modelling future Carbon and Climate. Läs mer om Stephen Emmott här, och kolla gärna in hans blogg.

  Teknik 360 har skrivit om Kista Green ICT, Metro Teknik har intervjuat Emmott.

 • Säkrare med Hotmail

  Nu blir Hotmail ännu säkrare. Detta tack vare en ny möjlighet att slå på kryptering under hela ditt besök på Hotmail-sajten. Samtidigt blir även dina besök på Live-tjänsterna SkyDrive, Photos, Docs och Devices ännu säkrare.

  Tekniken bakom detta kallas för SSL, eller Secure Sockets Layer. När man använder SSL krypteras all trafik mellan webbläsaren och webbplatsen. I adressfönstret på webbläsaren anges detta genom prefixet https framför webbadressen.

  Det här är den senaste av en rad förbättringar på säkerhetsområdet för Hotmail. Det här är särskilt aktuellt inte minst med anledning av den senaste tidens livliga debatt om säkerhetshot, såsom till exempel Firesheep.

  Läs mer om SSL i Hotmail på Windows Live teamets blogg och på Med vänlig hälsning-bloggen.

 • Hur social är du lilla vän?

  Så heter tävlingsgrenen i vilken vi på Microsoft stolt fick ta emot första pris i förra veckan. Tävlingsgrenen var en del i Spinn-galan som i sin tur är den stora finalen för tävlingen Spinn. En årlig händelse där kommunikationsbranschen utvärderar och belönar årets mest framgångsrika kampanjer.

  Det var tävlingens huvudsponsor MyNewsdesk som i samarbete med analysföretaget Lissly delade ut detta pris till det företag som har lyckats bäst med sina relationer på den sociala webben. Man utgick från de företag som nominerats i Spinn 10 och utifrån uppsatta kriterier undersökt och värderat i vilken omfattning och på vilket sätt de interagerat med sina intressenter i sociala medier.

  Vi på Microsoft är otroligt glada och stolta över att få detta pris eftersom det är en bekräftelse på det arbete som vi inledde för snart två år sedan. Vi ville på bred front öppna upp företaget genom sociala medier och bli mycket bättre på att delta i de dialoger och konversationer som sker överallt, hela tiden här ute på nätet.

  Vi kommer dock fortsätta vara självkritiska och vi är väl medvetna om att vi fortfarande har en lång väg att vandra när det gäller både närvaron på nätet och det sätt vi deltar i konversationerna. Vi bli ännu duktigare på att hjälpa våra kunder att hitta rätt vägar in till oss som företag och att förklara nyttan och värdet av vår teknik. Vi vill vara mer relevanta och mer tillgängliga. Vi vill stå för lyhördhet och - därför vill vi gärna få veta när vi gör saker fel så vi kan bli bättre och vill gärna höra när ni tycker att vi gjort någonting bra som ni gillar.

  Vi behöver nu er hjälp mer än någonsin. Hör av er med era synpunkter. Kommentera på våra bloggar. Följ oss på Facebook och säg vad ni tycker. Det är enda sättet för oss att bli ännu bättre.

  Läs mer på:

  MyNewsdesks pressrum

  Lisslys blogg

  Vår kommunikationsbyrå JMW:s blogg