October, 2010

 • Grattis Anna Karlsson – en av världens mest innovativa lärare

  Hon hade redan titeln som Europas mest innovativa lärare. Ikväll i Sydafrika kom hon på tredje plats i världsmästerskapen. Stort grattis till Anna Karlsson - till vardags NO-lärare på Viktor Rydbergs Samskola - som vann pris i Innovative Teacher Award i hård konkurrens lärare från hela världen.

  Anna Karlsson utsågs i våras till Sveriges mest innovativa lärare av Lärarnas Riksförbund och Microsoft för att hon på ett innovativt sätt använder sig av Internet och sociala medier som pedagogiskt verktyg. Hon fick därmed representera Sverige i den europeiska finalen i Berlin. Annas arbete imponerade även på den europeiska juryn som skickade henne vidare till världsfinalen i Kapstaden.

  Ikväll - i samband med Worldwide Innovative Education Forum - kammade hon hem tredje plats och är därmed officiellt en av världens mest innovativa lärare.

  200 000 lärare ingick ursprungligen i tävlingen som arrangeras av Microsoft. 125 lärare gick vidare till finalen i Sydafrika. Där har deras arbete visats upp i en utställning för 500 lärare, skolledare och regeringsföreträdare från hela världen. 12 lärare fick pris i 4 olika kategorier: Content, Collaboration, Community och Educators choice. Anna Karlsson vann andrapris i kategorin Collaboration.

  Se, läs och lyssna på intervjuer med Anna Karlsson: TV4, SVT, SR och Dagens Nyheter.

   

 • Rekordstort resultat för första kvartalet

  Igår meddelade Microsoft en mycket stark kvartalsrapport. Omsättningen för det första kvartalet av det brutna räkenskapsåret landade på 16,2 miljarder dollar, en ökning med 25 % jämfört med samma period förra året, och nettovinsten gick upp med 51 % till 5,41 miljarder dollar.

  Företaget har vuxit inom alla segment, men framförallt är det en hög efterfrågan på nya produkter som Office 2010, Windows 7 och Xbox 360 konsoler och spel som drivit upp resultatet.

  Läs mer i vårt globala pressmeddelande, ta del av hela rapporten eller se webbsändningen där resultatet rapporterades. 

  I Sverige har Affarsvarlden, E24, Euroinvestor, IDG och Dagens Industri skrivit.

 • Nytt partnerprogram synliggör spetskompetens

  Idag lanserar Microsoft det nya partnerprogrammet, Microsoft Partner Network. Den stora förändringen består i att vi nu på ett tydligare sätt profilerar partner med kompetens och erfarenhet på vår senaste teknik. Microsoft Partner Network innefattar 29 kompetensområden inom sex olika lösningsområden. Bakgrunden till förändringarna är kundföretagens önskemål och behov av att kunna hitta specialistkunskap inom specifika områden.

  I det nya programmet erbjuds fyra olika medlemskap: Communities - ger möjlighet att nätverka och gå med i Microsoft BizSpark, Microsoft WebsiteSpark och Small Business Specialist Community. Subscriptions - ger möjlighet för lösningspartner, utvecklare och webbdesigners att få tillgång till programvara, utvecklingsverktyg, utbildning och support till ett förmånligt pris, genom Microsoft Action Pack Solution Provider eller Microsoft Action Pack Development & Design. Silverkompetenser och Guldkompetenser - Silver och Guld beskriver status inom ett eller flera kompetensområden - det indikerar inte (som tidigare) en generell status för företagets kompetens.

  Exempel på förmåner i Microsoft Partner Network är tekniskt säljstöd på svenska, licensförmåner och marknads- och säljresurser. I referensverktyget Pinpoint som lanseras i december 2010 hittar kunderna rätt partner inom respektive kompetens.

  Microsoft Cloud Essentials och Cloud Accelerator är två olika erbjudanden för partner att komma igång med försäljning av molntjänster. Dessa innefattar även svensk införsäljning och support.

  Läs gärna mer i vår Guide till Microsoft Partner Network och på Microsofts globala pressrum.


  IT24
  har skrivit

   

 • Ballmer och Muglia inleder PDC10

  Ikväll, 18.30, inleder Steve Ballmer och Bob Muglia PDC 2010 i Seattle.  Utvecklare från jordens alla hörn har samlats för att se och diskutera nästa generations teknologier. Keynoten sänds direkt och via hemsidan kan du se en rad webbsändningar av ett antal sessioner. Via vårt globala pressrum presenteras nyheter under kvällen.

  Följ det officiella twitterkontot och håll ögonen på #pdc10.

  Läs vårt tidigare inlägg om PDC10.

 • Microsoft Lync 2010 i skarp version

  Den sista tekniska milstolpen för Microsoft Lync 2010 är här i och med att den sedan igår finns som skarp version i en så kallad RTM (Release to Manufacturing). Lync är nästa version av Office Communications Server och Communicator som finns tillgänglig för kunder och partner då den lanseras globalt den 17 november.


  Lync
  är en integrerad del av Microsofts produktivitetsplattform och är tillsammans med Exchange Server och Office en komplett lösning för all kommunikation i företag och organisationer som både inkluderar e-post, röst, chatt (realtidskommunikation), liksom ljud- och videokonferens på ett och samma ställe. En av de största förbättringarna som gjorts sedan tidigare versioner är inom området telefoni.

  Förra veckan presenterade Microsoft nästa generations molntjänst, Microsoft Office 365, där också Lync möter molnet. Microsoft Office365 kopplar ihop Office, SharePoint Online, Exchange Online och Lync Online i en molntjänst uppdaterad dygnets alla timmar, årets alla dagar.

  Vid lanseringen av Lync den 17 november finns mer information på den globala lanseringswebben samt på Microsofts globala pressrum.

 • Efterlängtat Fable III till Xbox 360 och mobilen

  På fredag den 29 oktober släpps rollspelet Fable III, från Microsoft Game Studios, exklusivt för Xbox 360. I den senaste delen i  serien erbjuds ett storslaget äventyr där kampen om tronen bara början på en spektakulär resa.

  En nyhet är Kingmaker, en applikation kopplad till spelet där man med hjälp av sin mobiltelefon kan plantera flaggor i olika territorier. Dessa ger sedan spelaren guld som kan användas i spelet. Redan innan lanseringen har en miljon flaggor placerats ut av spelare över hela Europa och fler än 60 000 personer har anslutit sig - så förhandsintresset är stort.

  SvD, Gamereactor, FZ och Eurogamer har testat spelet.

 • Första kvartalsrapporten släpps på torsdag

  På torsdag den 28 oktober klockan 22:30 (lokal tid) släpps Microsofts resultat för det första kvartalet. En utförlig rapport, samt diskussioner och analyser, kommer att presenteras på vår webbplats och i vårt globala pressrum.

 • Nya Office för Mac i svenska butiker på måndag

  Igår påbörjades försäljningen av Microsoft Office för Mac 2011 globalt. På måndag den 1 november förväntas våra nya Officeprogram för Mac landa i svenska butiker - men redan idag kan du köpa din version på nätet via vår svenska webbplats.

  Priset för "Office 2011 Home & Student" är 139 euro (cirka 1 300 svenska kronor) och "Microsoft Office för Mac Home & Business 2011" kostar 379 euro (cirka 3 500 svenska kronor).

  En nyhet är Messenger för Mac 8 med videochatt, som ingår i alla versioner av Office för Mac 2011 och även kan laddas hem separat. Läs mer på MvH-bloggen.

  Läs mer om Office för Mac 2011 i vårt globala pressmeddelande.

  Även TechNytt och MacWorld har skrivit.

 • Upplev ett utsålt PDC10 via webben

  På torsdag inleds ett av årets mest omtalande evenemang, PDC 10 i Redmond, Seattle. Under två dagar samlas människor från jordens alla hörn för att diskutera teknik och framtiden. Evenemanget är utsålt sedan länge men stora delar av PDC kommer sändas direkt via hemsidan och via schemaplaneraren kan du snabbt få en överblick av vad du vill se.

  Runt om i Sverige arrangeras lokala evenemang där intresserade kan se webbsändningen tillsammans. I Stockholm, Solna, Sundsvall, Malmö och Göteborg kan du träffa likasinnade och se evenemanget. Vår kollega Johan Lindfors berättar mer på sin blogg

  Följ det senaste från PDC och missa inte Johans Lindfors kommentarer via Twitter.

 • Anna och Stefan – världens mest innovativa lärare? På fredag vet vi.

  I morgon startar Worldwide Innovative Education Forum (IEF) i Kapstaden, ett jätteevent där pedagoger och skolledare från hela världen knutna till Microsofts Innovativa skolprogram samlas och utbyter erfarenheter.

  På plats i Sydafrika finns två svenska lärare: Anna Karlsson och Stefan Stenbom (f.d. Knutsson) för att tävla om titeln Världens mest innovativa lärare. De två vann pris i den europeiska finalen i våras för sitt sätt att använda IKT i undervisningen och gick därmed vidare till världsfinalen.

  Anna arbetar till vardags som NO-lärare på Viktor Rydbergs Samskola och Stefan är pedagogisk utvecklare på KTH och ”Mattecoach på nätet”.

  På fredag avgörs vem av de 125 finalisterna som erövrar titeln. Vi håller tummarna och rapporterar från plats!
  Följ IEF på Twitter via #msief

  DN har skrivit om Anna Karlsson.