July, 2010

 • Kinect närmar sig lansering

  Sent igår kväll avslöjades det officiella priset för Xbox Kinect. Tillsammans med Kinect kommer spelet Kinect Adventures att ingå – och utgångspriset i USA är $149,99. För de som inte redan har en Xbox 360 har ett speciellt Kinectpaket tagits fram – vilket inkluderar den nya slimmade Xbox 360 4GB, Kinect Sensor och ett antal spel. I Sverige kommer det rekommenderade priset vara 1495 SEK - och då ingår Kinect Adventures.

  Läs hela pressmeddelandet

  Läs mer om Xbox Kinect

  Läs vad Spelfeber, GameReactor och Elektronikbranschen skriver.

 • Facebook och Windows Live direkt i Outlook

  Se dina kontakters uppdateringar på Facebook direkt i Microsoft Outlook med hjälp av funktionen Outlook Social Connector, som även finns för Windows Live, LinkedIn och MySpace. Det här ger en möjlighet att samla både e-post, kontakter och information från sociala nätverk på ett och samma ställe.

  Outlook Social Connector finns tillgängligt för Office 2010 automatiskt via Microsoft Update. För Office 2003 samt 2007 laddas den ner från Microsoft Download Center. Anslut till dina favoriter bland de sociala nätverken och ta gärna del av filmen kring hur det går till.

  Här hittar du fler funktioner och fördelar med Microsoft Office 2010 och dessutom löpande på Facebook och svenska Office-bloggen.

   

   

 • Nyhetsbloggen på sparlåga i sommar

  Nu stundar sommar och semestertider, vilket även innebär att vår Nyhetsblogg kommer att gå ner på sparlåga och inte uppdateras lika ofta under juli månad.

  Givetvis kommer du att kunna läsa de allra viktigaste nyheterna här på bloggen - även i sommar. Följ oss gärna  också på Twitter och Facebook samt håll koll på nyheterna i vårt globala virtuella pressrum.

  Ha en riktigt, riktigt skön sommar!

 • Sverige gräver guld i Warszawa

  Nästa vecka kommer Shiv Shankar, Shanan Lilja och Nishanath i Credit Mobile att försvara de svenska färgerna i Warszawa när finalen av Imagine Cup, världens största innovationstävlingen för studenter, avgörs. Fler än 325,000 studenter från 142 länder har försökt nå finalen i årets tävling.

  Det svenska bidraget är en mobil banklösning som vänder sig mot användare i tredje världen. Användarna kan med hjälp av både nya och gamla telefoner på ett enkelt sätt utföra bankbetalningar och kontrollera finansiell information på sitt konto som exempelvis saldo.

  Vi håller tummarna och hoppas att Shiv och hans lagkamrater kommer hem med ett svenskt guld!

  Deltagarna i Imagine Cup måste ta hänsyn till och inspireras av FN:s  milleniemål. Bidragen ska kopplas till minst ett milleniemål där deltagarna med hjälp av teknik tar fram innovationer som gör skillnad.

 • Fjärde kvartalet presenteras på torsdag

  På torsdag (22 juli) presenterar vi resultatet för det fjärde kvartalet. En utförlig rapport kommer att presenteras på vår hemsida samt på vårt globala Pressrum.

  Vill du läsa om våra tidigare kvartalsrapporter? Microsofts kvartalsrapport bättre än väntat, Windows 7 ger rekordvinst för andra kvartalet och Windows 7 och nya molntjänster driver upp resultatet.   

 • Molnet i fokus på partnerkonferens

  Flera nyheter presenterades under den första dagen på Microsoft partnerkonferens. Bland annat presenterades nyckelfärdiga tillämpningar baserad på Windows Azure som Microsoft arbetar på tillsammans med HP, Fujitsu och Dell. Namnet för denna tillämpning är Windows Azure platform appliance. Det handlar om en för molntjänster specialanpassad kombination av mjukvara, hårdvara och tjänster som snabbt kan implementeras i datacenter hos stora slutkunder och tjänsteleverantörer. Vi räknar med att dessa lösningar ska bidra till att kraftigt accelerera övergången till molntjänster.

  Steve Ballmer är en av huvudtalarna på konferensen. Han berättade om den fantastiska möjlighet som molnet innebär i form av det stora värde som skapas för kunderna och den massiva affärsmöjlighet som uppstår för såväl partner till Microsoft som Microsoft själva. Ballmer beskrev det som sker som en brytpunkt för hela branschen och utlovade ett starkt stöd från Microsoft till partner för att hjälpa dem ta tillvara på dessa möjligheter.

  Titta på höjdpunkterna från keynoten.


  Även andra produktnyheter annonserades. Däribland betasläppet av Windows 7 Service Pack 1 och Windows Server 2008 R2 Service Pack 1, den andra betaversionen av Windows Intune och nyheter kring nästa version av Microsoft CRM - Microsoft Dynamcis CRM 2011.

  Microsoft Worldwide Partner Conference WPC2010 äger i år rum i Washington DC mellan den 11 och 15 juli. Ungefär 9300 partner deltar och mer än 3600 anställda från Microsoft. Förutom huvudtalarna så äger 228 olika seminarier rum och 89 olika labbar.

  Forsätt följ nyheterna från konferensen på det virtuella pressrummet. Där kan du även se webbsändningar med de olika huvudtalarna.

  Twitterflödet kan du följa här.

  Computer Sweden, IT24, ArsTechnica, PCWorld och CNET med flera har skrivit.

 • Jesper hälsar från Almedalen

  De senaste dagarna har jag och några av mina kollegor tillbringat i Almedalen.  På vårt IT Café på Hästgatan har vi haft över 900 besökare, hållit 40 demosessioner och pratat om Office 2010, Windows Live och Office Web Apps. Vi har också bjudit på kaffe och en stunds paus från det hektiska tempot i Almedalen.

  För er som inte har varit på plats i Almedalen har jag postat några Office tips på Office-bloggen som jag hoppas att ni kan ha nytta av.

  Microsoft har även anordnat fyra fullsatta seminarier och debatter, läs mer om dem här i ett tidigare inlägg.

  IKTBloggen och On the Issues bloggen kan du läsa en summering av de genomförda seminarierna och se debatten om utbildning mot utanförskap med bland annat länspolismästare Carin Götblad.

   Tack till alla er som har besökt oss på Cafét och våra seminarier, nu vill vi önska er en fortsatt trevlig sommar!

  / Jesper Andersson-Rydåker

 • Rekordresultat av Microsoft

  Sent igår kväll, svensk tid, presenterade Microsoft sin fjärde kvartalsrapporten för bokföringsåret 2010. Omsättningen stannade på 16,04 miljarder dollar, en ökning med 22 procent jämfört med samma period föregående år. Nettointäkterna ökade till 5,93 miljarder dollar, en ökning med 49 procent jämfört med samma period i fjol.
   
  Under året har bland annat Xbox, Windows Server och Bing växt sig starkare. Det positiva och starka resultatet beror på en stark försäljning av främst Windows 7 och Office 2010 där Windows 7 exempelvis sålts i mer än 175 miljoner exemplar sedan det lanserades i oktober.