December, 2009

 • Chatta med en Windows 7 expert idag

  Idag kan du chatta med Andreas Stenhall som bland annat skriver om Windows 7 på sin blogg. Under hösten har han även svarat på frågor om Windows 7 via TechWorld.

  Nu har du chansen att ställa frågor direkt till Andreas. Chatten öppnar idag klockan 14:00.

  Bookmark and share

 • Årets vinnare i .NET Awards

  I går kväll var det dags för.NET Awards 2009. Drygt 200 personer samlades på Clarion Sign i Stockholm för att mingla, äta, dricka och vara med när Microsoft delade ut priser till partnerföretag som utvecklat nyskapande och inspirerande lösningar för sina kunder. Sex vinnare korades i lika många kategorier:

  Applikationsplattform
  Logica med deras infrastrukturslösning för kommunikation hos NCC

  Klient
  Mogul med deras lösning kring ett helhetssystem kring försäljning hos TV4-gruppen – L4

  Microsoft Dynamics
  Absalon med deras system AbsalonCrm

  Samarbete och affärsplanering
  Sogeti med deras lösning för Handelshögskolans Externa Webbplats

  Software + Service
  Modul1 med deras system CM1 för att motverka pengatvätt 

  Årets överraskning
  Ergonomidesign och Connecta med deras system Sonicspree för musikförsäljning i butik
   
  Stort grattis alla vinnare! Mer information om tävlingen, lösningarna samt juryns motiveringar hittar du på .NET Awards-bloggen.


   

  IT24 var på plats på prisutdelningen. Även Sogeti och Partnerbloggen skriver om sin medverkan.

  Bookmark and share

 • Nyhetsbloggen – ett år av nya erfarenheter

  Christofer BjörkvallIdag firar vår nyhetsblogg 1 år och Christofer Björkvall ser tillbaka på året som gått.

  Grattis på 1-årsdagen, hur känns det?
  Tack, det känns jätteroligt. Det har varit mycket spännande år, ett år fyllt av lärande och många nya erfarenheter.

  Kan du nämna några insikter, lärdomar och erfarenheter?
  Vi insåg snabbt hur viktigt det är att våra vara personlig i kommunikationen. Viktigt är också att visa transparens och öppenhet - vi kan inte gömma oss bakom så kallad "corporate bullshit".  Vad som händer runt omkring i världen påverkar oss också, därför är det viktigt att vi även vågar reflektera och kommentera detta. Jag tycker att vi har kommit en bit på vägen här, men det finns fortfarande mycket för oss att göra.

  Varför bloggar Microsoft om nyheter?
  Vi tror att det finns ett ganska brett intresse kring vad som händer på Microsoft, men istället för att pumpa ut nyheter som envägskommunikation vill bli bättre på att skapa dialog och lyssna på vad våra läsare tycker och vill lära sig mer om. Där passar bloggformatet mycket väl in. Precis som på andra bloggar går det att kommentera inläggen på nyhetsbloggen och på det viset vill vi uppmuntra till en dialog med oss. Via bloggen blir det snabbare och enklare för oss att att kommunicera, något som är a och o i det nya medielandskapet.

  Vad blir nästa steg?
  Vår ambition är helt enkelt att vara närvarande där våra användare och kunder är. Just nu. Vi vill se var våra frågor diskuteras på nätet - bli bättre på att själva delta i den diskussionen. Det kan till exempel handla om Facebook, eller andra communites av olika slag. Det här är ett led i vår önskan att minska avståndet mellan företaget och våra kunder.

  Har du några bra tips och råd?
  Mina bästa tre tips är att kommunicera såväl stort som smått, våga kommentera och länka till omvärlden och utnyttja möjligheten till dialog.

  Vad har hittills var den mest populära nyheten på bloggen?
  Den mest populära nyheten sedan vi lanserade nyhetsbloggen är utan tvekan Windows 7 släpps i Sverige 31 oktober, både om vi räknar antalet läsare och kommentarer. Inte så förvånande kanske. Lanseringen av Windows 7 har varit årets största händelse för både oss och många av våra partner. Det har också varit ett stort intresse från både konsumenter och från företag kring Windows 7. Generellt sett ser vi även att det ofta är de mer konsumentinriktade nyheterna som driver mest kommentarer.

  Hur jobbar Microsoft för övrigt med sociala medier?
  Vi försöker lyssna mer och prata mindre - delta i dialogen. Vi vill vara relevanta - och vara aktiva där våra kunder är. Bloggar, Twitter och Facebook har blivit allt viktigare kanaler för kommunikation och vi är övertygade om att sociala medier kommer att spela en stor roll för vår kommunikation framöver.

  Bookmark and share

 • Skapa minnen för livet i Windows 7

  Julen står för dörren och vi vill väl alla föreviga julfirandet på bild och film? Julklappsberget under den klädda granen. Tindrande barn som träffar tomten. Farfar som somnat i soffan efter glöggen. En bild säger mer än tusen ord, och i Windows 7 kan man med några få knapptryck i Windows Live Photo Gallery skapa fina album.

  Eller varför inte skapa en film i Windows Live Movie Maker av dina bilder, något du enkelt kan publicera på Facebook och skicka till dina nära och kära. Lägg till ett ljudspår, välj bildväxlingar och lägg till effekter. Ett roligt och rörligt minne av julen 2009.

  På vår amerikanska WindowsTeamBlog kan du se ett exempel.

  Här kan du ladda ned Movie Maker och Photo Gallery om du har Windows 7. 

  Bookmark and share

 • Rundabordssamtal om integritet och säkerhet

  I fredags arrangerade amerikanska Federal Trade Commission (FTC) det första rundabordssamtalet av tre med tema integritet och säkerhet under samlingsnamnet "Exploring Privacy".

  För att kunder och användare ska kunna nyttja ny teknik och delta i det nya ekosystemet på nätet fullt ut, är det mycket viktigt att de känner sig trygga och litar på att informationen om dem hanteras korrekt och säkert. På Microsoft strävar vi därför efter att ge kunderna ökad kontroll över hur deras information används, fler valmöjligheter och förbättrad säkerhet.

  Microsoft representerades av Mike Hintze (Microsoft Associate General Counsel) som deltog vid dagens första paneldiskussion kring fördelar och risker med att samla in, bevara och använda information om användare. Är du nyfiken på vad som sades? Se livesändningen här. Läs gärna även Mikes tidigare kommentarer.

  Bookmark and share

 • Över en miljon betatestare av Office 2010

  För två veckor sedan lanserade vi betaversionen av Office 2010, och över en miljon nedladdningar har redan gjorts. Stephen Elop avslöjade stolt under helgen via sitt twitterkonto att den magiska gränsen passerats.

  En rad amerikanska sajter har redan plockat upp nyheten, där Neowin och Internet News är två exempel.

  Ladda hem betaversionen av Office 2010 och testa du också.

  CS berättar om det här

  Bookmark and share

 • Arbetsförmedlingen och Microsoft hjälper unga få jobb

  I dagarna inleder vi ett spännande pilotprojekt tillsammans med Arbetsförmedlingen i Stockholm. Syftet är att ge fler unga människor - som avslutat sina studier men saknar arbetslivserfarenhet - praktik, kunskap och jobb i IT-branschen.

  Bakgrunden till detta samarbete är att branschen växer trots lågkonjunktur och att man kommer att behöva anställa många med IT-kunskaper under de närmaste åren. Samtidigt saknar många av dagens unga arbetssökande arbetslivserfarenhet och det är kostsamt att nyanställa.

  Samarbetet innebär att ett antal nya praktikplatser skapas, där utbildning, certifiering och praktik varvas med rekryteringsträffar. Målet är givetvis att praktikanterna ska få anställning. Läs mer i pressmeddelandet från Arbetsförmedlingen.

  Svenska Dagbladet har skrivit.

  Bookmark and share

 • Forefront-produkter ger säkrare surfande och distansarbete

  I torsdags tog Microsoft ytterligare ett steg i Business Ready Security-strategin genom lanseringen av två produkter: brandväggslösningen Forefront Threat Management Gateway (TMG) och Forefront Unified Access Gateway (UAG) för säkert distansarbete. Med de nya säkerhetsprodukterna hjälper vi kunder att hantera två utmaningar:

  Med Forefront TMG kan anställda surfa säkrare och mer effektivt. Här ingår även en innovativ molntjänst för att blockera nätfiske och skadliga webbplatser: Microsoft Reputation Service - en databas med 45 miljoner (och växande) webbdomäner och biljoner webbsidor. Till skillnad från andra lösningar hämtas data in från många källor, till exempel Hotmail, SmartScreen i Internet Explorer 8, Windows Live Security Platform och från mer än 10 partners, såsom Brightcloud, M8e6 och FutureSoft.

  Forefront UAG säkerställer distansarbetares tillgång till företagets nätverk och applikationer, så att mobila medarbetare kan jobba lika effektivt som på hemmakontoret. Tillsammans med Windows Server 2008 och Windows 7 ger UAG en ökad funktionalitet i samband med DirectAccess-lösningar.
   
  TMG finns tillgänglig för köp nu och du kan ladda ner utvärderingar här. UAG kommer att finnas tillgänglig inom kort.

  Bookmark and share

 • Hur kan IT förbättra miljön?

  Vi är övertygade om att IT har en viktig roll i det ständigt pågående arbetet att minsta energiåtgången och förbättra miljön i världen.

  Under de närmaste 12 dagarna, träffas världens ledare i Köpenhamn för United Nations Climate Change Conference 2009 (COP15). Förhoppningen är att under konferensen få till stånd en global överenskommelse för att minska de skadliga utsläpp som ökar den globala uppvärmningen.

  Även Rob Bernard (Chief Environmental Strategist på Microsoft) deltar vid konferensen för att diskutera vår och IT:s roll i miljöfrågor, samt vilka steg man har tagit inom Microsoft för att tillmötesgå de utmaningar världen har idag. Läs mer på PressPass eller lyssna till Rob Bernard som berättar mer nedan.

  Bookmark and share

 • En hel tidning om Windows 7

  Från den 1 december finns Allt om PC:s specialnummer "Den kompletta guiden till Windows 7" i tidningshyllan. Riktigt coolt tycker vi.

  Guiden innehåller hela 164 (!) sidor som handlar om Windows 7 - bara Windows 7. De ämnen som tas upp är: att köpa Windows 7, att installera Windows 7, Windows 7: grunderna, avancerade funktioner, förbättra Windows 7 gratis, Internet och nätverk, underhållning i Windows, säkerhet i Windows, Windows 7 på din laptop, finjustera Windows 7, problemlösning och en smart ordlista som förklarar de mer tekniska termerna som kanske inte alla har koll på idag.  

  Vill du ha ett eget exemplar? Tidningen kan beställas här och säljs just nu till ett rabatterat pris på 99 kr (den kostar 129 kr i butik).

  Bookmark and share