December, 2009

 • God Jul och Gott Nytt År!

  Ett stort tack till alla er som följt och läst Nyhetsbloggen under året. Julkula

  När vi startade upp bloggen i slutet på 2008 var det lite av ett försök för att se hur det funkade. Det gick snabbare än vi trodde och nu har Nyhetsbloggen blivit navet i kommunikationen från informationsavdelning på Microsoft i Sverige.

  Om ni får tid över under julledigheten så läs gärna vårt inlägg om erfarenheter från att ha bloggat nyheter under ett års tid.

  Det kommer att bli lite färre uppdateringar av bloggen under mellandagarna, men i början på januari tar det fart igen.

  Tills dess önskar vi en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

  Christofer Björkvall
  Microsoft Sverige

 • Lugnare på supporten med Windows 7

  Det finns olika sätt att mäta framgången för Windows 7. Vi kan se på försäljningen av datorer och licenser, hur många stora företag som planerar att uppgradera till Windows 7, antal positiva artiklar, undersökningar och mycket mera.

  Men, vad som ligger oss extra varmt om hjärtat är också hur många av våra kunder som slipper få problem med nya Windows 7. Över hela världen ser vi nu att antalet telefonsamtal till Microsoft från kunder med supportfrågor kring Windows 7 minskar. Det gläder oss.

  Läs mer på Cnet. Vi har även bloggat om detta på vår svenska Windows 7 blogg.

  Bookmark and share
 • Tomas Frimmel ny chef för små- och medelstora företag hos Microsoft

  Tomas Frimell

  Idag annonserades den nya chefen för Microsofts svenska säljorganisation mot små- och medelstora företag. Tomas Frimell, som idag är chef för Incubation Sales inom den europeiska organisationen kliver över i rollen under början av nästa år. Tomas har en bakgrund från flera mjukvarubolag, och kom till Microsoft för cirka 4,5 år sedan. 

  IT24 skriver om detta.

  Bookmark and share
 • Officiellt uttalande om EU-beslut

  Läs Brad Smiths officiella uttalande angående EU:s beslut kring webbläsare.

  IDG, Dagbladet, E24, DN. Metro Teknik, GP, Sydsvenskan, Corren och Realtid har alla plockat upp TT:s pressmeddelande.

  Bookmark and share

 • Filmfestival för Windows 7

  I Seattle hölls nyligen en filmfestival för Windows 7. Sjutton lag fick dra en genre ur en hatt, innan de fick 72 timmar att skapa en färdig 2 minuters film.

  De fick fria händer i utformningen, men varje bidrag skulle innehålla: en karaktär vid namn CIO Wiggins, citatet ”The guys in IT are going to like this” och givetvis skulle Windows 7 nämnas.

  På Win7FilmFest kan du se nio av filmerna från Filmfestivalen

  Bookmark and share

 • Cloud Computing bäddar för teknisk revolution

  I ett uttalande igår såg Bob Muglia (Chef för Microsoft Server and Tools Business) tillbaka på åren som gått och blickade framåt.

  För nästan tio år sedan bävade vi inför millennieskiftet och YK2 (den så kallade milleniebuggen) då många förväntade sig en teknisk mardröm, men vi kunde snart andas ut då IT-kaoset uteblev. Sedan dess har utvecklingen formligen exploderat och senaste decenniet har antalet format och mottagare för information ökat markant. Internet som fenomen har helt förändrat hur vi arbetar och använder datorn idag och lagt grunden för IT-molnet, Cloud Computing.

  Bob menar  att det stora skiftet inom IT av idag och framöver handlar om Cloud Computing och molntjänster (Software as a Service) som bäddar för en ny och spännande teknisk revolution under det närmaste decenniet. 

  "Sverige har alltid varit ibland de första i världen att adoptera ny teknik och det ska bli spännande att se hur snabbt vi nu kommer att börja använda molnets fördelar", kommenterar  Daniel Akenine, teknisk chef på Microsoft Sverige.


  Läs hela artikeln med Bob Muglia på PressPass. Läs gärna även Daniel Akenines definition av Cloud Computing.

  Bookmark and share

 • Teknik skyddar utsatta barn på nätet

  I dag meddelade vi att Microsoft donerar PhotoDNA till National Center for Missing & Exploited Children för att begränsa spridningen av barnpornografiska bilder på nätet.

  Tekniken PhotoDNA har utvecklats av Microsoft Research och innebär helt nya möjligheter att identifiera och spåra misstänkta bilder på Internet.  Läs mer på PressPass.

  Bookmark and share

 • Sveriges mäktigaste IT-kvinnor

  Computer Sweden listar idag Sveriges 50 mäktigaste IT-kvinnor. På listan återfinns en rad tunga namn och vi är väldigt stolta över att Kristina Askstedt, Marie Ygge och Anette Holm får fina placeringar.

  Bookmark and share

 • 10-åringen Messenger störst på webben

  I dagarna fyller Windows Live Messenger 10 år, vilket vi givetvis vill uppmärksamma! Messenger är idag, utan konkurrens, det allra största sociala nätverket på webben med 128 miljoner användare i Europa (varav 3,2 miljoner svenskar).  Messenger har överlevt ett stort antal andra sociala nätverk som kommit och gått, och vi tror att styrkan ligger i folks behov att enkelt och smidigt kunna kommunicera med varandra. Idag används Messenger av både barn, ungdomar och vuxna - hälften av dagens användare är över 35 år.

  Visste du förresten att 98 % av allt chattande i Sverige görs via Messenger?  Eller att en tredjedel av alla som chattar diskuterar vad de ska köpa och att 76 % skickar vidare länkar och produktinformation direkt i chatten?

  Även Resumé har skrivit om detta.

  Bookmark and share

 • Håll ett öga på miljön via webben

  Vid den pågående klimatkonferensen COP15 i Köpenhamn (som vi skrivit om tidigare) visades idag den nya webbtjänsten Atlas, där det enkla gränssnittet i Bing Maps används för att på ett personligt och interaktivt sätt berätta hur klimatförändringarna påverkar oss i Europa - och visa hur vi tillsammans kan hjälpas åt för att förbättra miljön. Atlas har skapats med Microsoft SQL Azure och Windows Azure i samarbete med European Environment Agency (EEA), i syfte att öka förståelsen och bidra till att driva den viktiga debatten kring miljöfrågor - även på ett lokalt plan.

  Vid klimatkonferensen COP15 lyftes även fler coola webbtjänster som Microsoft varit med och bidragit till, bland annat Eye on Earth (som vi tidigare berättat om) där du med ett enkelt klick kan ta reda på aktuell status för vatten- och luftkvaliteten runt om i Europa.

  MapMyClimate är en ny dansk webbplats som på ett konkret sätt visar hur vi själva påverkar miljön varje dag och Research4Life (som utvecklats tillsammans med FN) erbjuder djupare information och forskningsresultat kring miljöfrågor.

  Läs mer om detta samt Microsofts medverkan vid klimatkonferensen på vår nya webbplats för COP15.

  Bookmark and share