Nya innovationer på Microsoft Research Cambridge

Nya innovationer på Microsoft Research Cambridge

  • Comments 2
  • Likes

Graph6 För många är Microsoft ganska synonymt med Windows och Officepaketet. Men, det finns otroligt många fler produkter och att följa vad som utvecklas inom Microsoft kan vara otroligt spännande. Teknologi som Microsoft Surface och Photosynth t ex är redan kommersiellt tillgängliga, men det kommer mera.

Igår bjöd Microsoft Research i Cambridge England in till att se projekt som man arbetar med just nu inom områden som hälsa, miljö, spel, utbildning med mera. Några av de projekt man arbetar med är:

HomeBook - är en apparat för hemmet, med en skärm som är uppdelad med en del för varje familjemedlem. På detta sätt kan familjemedlemmar vara "närvarande" även när de inte är hemma. Den är kopplad till Internet och mobilnätet så att den kan ta emot meddelanden från familjemedlemmar i vilken kanal som helst och man kan kommunicera tillbaka via den.

Whereabouts Clock - en display för t ex köket som visar var familjemedlemmar befinner sig, genom data från mobiltelefonen. Dock visar den inte detaljinformation, utan bara om en familjemedlem är t ex hemma, på jobbet, i skolan eller ute.

SenseCam - en bärbar kamera som automatiskt tar bilder med jämna mellanrum. Dessa bilder är till stor hjälp för minnet, och kan användas för t ex patienter i ett tidigt stadium av Alzheimers.

Somniloquy - ett verktyg för att hjälpa till att minska energiförbrukningen i en PC.

Drew Purves har har också publicerat två artiklar i Science för att förstå skogsavverkningens påverkan på framtidens miljö. Du kan se honom förklara närmare på video.

För att se fler demos, ta en titt på Microsoft Research.

Bookmark and share


Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment