Klass 5 på Kevingeskolan vann över mobbningen

Klass 5 på Kevingeskolan vann över mobbningen

  • Comments 1
  • Likes

Vinnande elever - Uppdrag:Modig 

Uppdrag:Modig är ett initiativ som startades av BRIS och MSN under hösten 2008, och som syftar till att belysa problemet med mobbning i skolor. Ett av momenten i initiativet var en tävling där mellanstadieklasser runt om i Sverige bjöds in att berätta hur man kan arbeta för att bekämpa mobbing, både på nätet och verkliga livet.

Över 80 klasser från hela Sverige deltog och efter att juryn, som bestod av Kerstin Sjöbratt, BRIS, Louise Leo, MSN, Erik Segerstedt, artist EMD, Sofia Larsen, ordförande i riksdagens utbildningsutskott, Eva Pethrus, Microsoft, samt två mellanstadielever, granskat bidragen stod det klart att Kevingeskolans (Danderyd) femteklassare vann med följande motivering:

”Eleverna har visat upp en stor portion kreativitet med sina genomtänkta lösningar kring uppgifterna de tagit sig an. Med en tydlig insikt i verkligheten har eleverna uppvisat en genomgående hoppfull syn på ett allvarligt problem. Eleverna har dessutom visat en medmänsklighet som har berört juryn. Vinnare i Uppdrag:Modig är: Kevingeskolan åk 5, Danderyd.”

Priset i tävlingen är pengar till en klassresa. Stort grattis till Kevingeskolan!

Uppdaterat: Kul att se att de får lite publicitet för sitt arbete i tidningen City.Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment
  • Tims farmor vill skicka en hälsning till hela klassen och vill säga att det är en sanslös bedrift att få detta pris. Ett oerhört engagemang måste ligga bakom detta arbete och jag känner en enorm stolthet och skickar en varm hälsning och önskar lycka till.

    Ewamay Johansson