March, 2009

 • Få en demokod till nytt Xbox-spel

  Vi har fått fem koder för att ladda ner en demo på spelet Ninja Blade via Xbox LIVE före alla andra.

  Imorgon tisdag kommer vi att lägga ut dessa på vårt twitter-flöde på http://twitter.com/msftnyheter. Eftersom de såklart bara gäller en gång så gäller det att vara snabb! Först på måndag nästa vecka kan alla andra ladda ner demoversionen.

  Ninja Blade är ett actionäventyr som utspelar sig i dagens Tokyo. Parasiter som kallas alfamaskar har dykt upp på ett mystiskt sätt och ger upphov till en våg av mänsklig förödelse när de snabbt sprider sig österut och når Tokyos stränder. När mänsklighetens framtid hänger på en tråd bildas ett exklusivt elitteam med specialkunskaper som ska hindra fiendens framfart och i slutänden rädda mänskligheten från att utplånas.

  Spelet kommer att släppas nu under våren 2009 i Europa.

  Uppdaterat: Så många gamers var det ännu inte på twitter verkar det som, så vi lägger ut här istället. Först att kommentera vinner en demokod. Hinner du inte bland de fem första finns chansen kanske hos Xboxflickan, Xboys, eller Gaming Mama, som också har några demokoder att lotta ut.

   Bookmark and share

 • Finalisterna till Årets IT-tjej 2009

  Sofia Bryntse

  Sofia Bryntse
  Sofia Bryntse, 29 år, har en magisterexamen i Data- och systemvetenskap från Uppsala Universitet. Sofia har visat på den enorma bredd som finns inom IT genom att förena systemvetenskap med biologi, inte minst i och med hennes magisteruppsats då hon skapade en webbapplikation med GIS för biologisk forskning. Sofia är dessutom aktivt engagerad i att höja kvaliteten på data- och systemvetenskapliga utbildningar, och med att intressera och locka fler tjejer till Data och IT.

   

  Nathalie Nilsson

  Nathalie Nilsson
  21-åriga Nathalie Nilsson läser till civilingenjör på Chalmers Tekniska Högskola med inriktning Informationsteknik. Nathalie är en positiv och driftig tjej som visar på stort engagemang i att skapa intresse kring IT och att uppmuntra tjejer att studera Data/IT. Från 2007 har Nathalie varit aktiv i rekryteringsgruppen för Data/IT på Chalmers. Konferensen Data Tjej är ett evenemang Nathalie brinner för. Konferensen Data Tjej 2009 var Nathalie projektledare, och är numera ordförande för föreningen Data Tjej, som hon även grundade.

   

  Louisa LucianiLouisa Luciani
  Louisa Luciani är 22 år och läser civilingenjörsutbildning i Datateknik, inriktningen algoritmer, programspråk och logik, vid Chalmers Tekniska Högskola. Louisa visade redan på högstadiet intresse för matematik och logik då hon bl a byggde sin egen dator, och på gymnasiet engagerade hon sig i en dataförening. Louisa är aktiv i att informera, engagera och stärka andra IT-studerande tjejer bl a genom sitt engagemang under konferensen Data Tjej 2009 (som sponsoransvarig) och är även SI-ledare i Matematisk Analys.

 • Louisa Luciani är Årets IT-tjej

  Igår utsågs Louisa Luciani till Årets IT-tjej på Universum Awards i Stockholm.


  Louisa Luciani är 22 år och läser civilingenjörsutbildning i Datateknik, inriktningen algoritmer, programspråk och logik, vid Chalmers Tekniska Högskola. Louisa visade redan på högstadiet intresse för matematik och logik då hon bl a byggde sin egen dator, och på gymnasiet engagerade hon sig i en dataförening. Louisa är aktiv i att informera, engagera och stärka andra IT-studerande tjejer bl a genom sitt engagemang under konferensen Data Tjej 2009 (som sponsoransvarig) och är även SI-ledare i Matematisk Analys.

   

  Microsoft delar ut priset i samarbete med Universum. Det är viktigt för oss och för branschen att lyfta fram duktiga tjejer och skapa kvinnliga förebilder. På Microsoft är vi idag 26 % kvinnor, men vi jobbar aktivt med att få in fler kvinnor till företaget och då måste vi även långsiktigt få in fler tjejer i branschen. Det här är ett av de initiativ som vi driver för att lyckas med det.

   

  Svenska Dagbladet, Lilla Gumman, Aftonbladet, GP och IT24 har intervjuat Louisa.

   

  Bookmark and share
 • Gratiskoder till Gears of War 2 - Snowblind Map Pack

  SnowblindNu har vi tre nya gratiskoder till Snowblind Map Pack, det tredje map pack som släppts för Gears of War2.

  Snowblind Map Pack innehåller slagfält som Courtyard, Under Hill, Fuel Depot och Grind Yard.

  Fyll i ditt namn och email i kontaktformuläret så skickar vi. Först till kvarn gäller.

  Uppdatering: Nu är koderna slut! Men, det kommer säkert fler framöver.

 • Nu kommer Windows Server i pytteformat

  Windows Embedded är vår speciellt framtagna Windows-version för så kallade inbäddade system, apparater som man vid första anblicken inte tror är en dator, till exempel kassasystem, digitala fotoramar och gps-navigatorer.

  Det finns en rad olika versioner av Windows Embedded och nu kommer det en till, nämligen Windows Server Embedded. Det är precis som det låter en miniversion av Windows Server 2003, Windows Server 2003 R2 eller Windows Server 2008 för system med begränsad hårdvara. Operativsystemet gör att hårdvarutillverkare i inbäddade system kan få samma säkerhet, tillgänglighet och pålitlighet som finns i ”vanliga” Windows Server.

  Exempel på system är servrar för streaming media, säkerhetssystem och industriautomation.

  Bookmark and share
 • PC mer prisvärd än Mac

  Du får mer för pengarna när du köper en PC jämfört med när du köper en Mac. Det är budskapet i reklamfilmen ”Laptop Hunters” som just nu går på tv i USA och på nätet. Det finns ett större urval Windowsdatorer och större möjlighet att få just den bärbara datorn man vill ha utan att behöva betala överpriser.

  Reklamfilmen har redan skapat debatt i bloggosfären. Vad tycker du? Se och bedöm själv!

   

  <br /><a href="http://video.msn.com/video.aspx?vid=0bb6a07c-c829-4562-8375-49e6693810c7" target="_new" title="Laptop Hunters $1000 - Lauren Gets an HP Pavilion">Video: Laptop Hunters $1000 - Lauren Gets an HP Pavilion</a>

  Bookmark and share
 • Så gör du din nya Windowstelefon personlig

  Windows Mobile 6.5 och Windows Marketplace for Mobile får nu stöd av fler företag. Windows Marketplace for Mobile är en tjänst i nya Windowstelefoner där användaren kan köpa applikationer och andra coola saker till sin telefon. Tjänsten ingår i Windows Mobile 6.5, Microsofts nya operativsystem för mobiltelefoner.

  Nu kommer speldistributören EA Mobile och det sociala nätverket MySpace att leverera applikationer i Windows Marketplace for Mobile. Dessutom kommer modedesignern Isaac Mizrahi att ta fram teman och bakgrundsbilder till Windowstelefoner. På det viset går det att få en snygg och personligt designad telefon.

  För Facebook-användare finns det en särskild Facebook-applikation!

  Bookmark and share
 • Windows Home Server uppdateras med Power Pack 2

  Windows Home Server är kanske vårt mest okända operativsystem. Det levereras på speciella hemmaservrar från exempelvis HP och Fujitsu-Siemens och är precis som det låter, en hemmaserver.

  En dator med Windows Home Server gör backup på alla datorer i hemmanätverket och samlar familjens dokument, bilder, video och musik. Dessutom är det enkelt att koppla upp sig mot servern från internet. Då kan du hämta och ladda upp dokument samt fjärrstyra datorerna i hemnätverket.

  Nu släpps Power Pack 2 till Windows Home Server. Det är en serviceuppdatering vilket innebär att vi har samlat ihop alla säkerhetsuppdateringar och andra viktiga uppdateringar i ett paket. Namnet Power Pack anger att vi även lagt in ny funktionalitet.

  Med Power Pack 2 blir det ännu enklare att ställa in servern för fjärråtkomst och det finns också en tätare koppling mellan Windows Home Server och datorer i hushållet med Windows Media Center. Nu kan du automatiskt komma åt delade bilder, videofilmer och musik på servern direkt i Windows Media Center.

  Läs mer om nyheterna här.

  Bookmark and share
 • Problem med Telias mejltjänst

  Vissa av Telias mejlkonton har tagits över av spammare som just nu använder dem för storskaliga skräppostutskick. Microsoft har därför valt att tillfälligt blockera de servrar varifrån skräpposten skickas. Detta gör vi för att skydda dig som använder Hotmail från skräppost.

  Vi förstår att detta kan orsaka olägenheter men vi gör allt vi kan för att hjälpa Telia att komma tillrätta med problemet. Så fort Telia lyckats återfå kontrollen över de kapade kontona och stoppar skräppostutskicken kommer vi att häva blockeringen och mejlen kommer att fungera som vanligt. Detta är en extraordinär och tillfällig åtgärd som vidtagits för att skydda dig som använder Hotmail.

  Mer information finns på Kundombudsmannens blogg.

  Bookmark and share
 • Snart kan du också utforska månen närmare

  Har du drömt om att se närmare på planeterna i universum? Som vi skrev i tisdags så kan du nu utforska universum genom WorldWide Telescope - ett samarbete mellan NASA och Microsoft. Med detta kan man bland annat panorera och zooma in på de mest spännande bilderna och platserna på Mars och månen, utan att få förvrängda bilder kring polerna. 

  Från och med starten i maj kommer även bilder från en kamera på NASAs Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) att finnas tillgängliga. Sonden kommer att ligga i bana ca 48 kilometer över månen och samla bilder under ett års tid.

  Samarbetet med WorldWide Telescope bygger vidare på ett tidigare samarbete förra året, där Microsoft möjliggjorde för NASA att utveckla interaktiva Photosynthsamlingar i 3D från NASAs startplatta för rymdskyttlar samt andra byggnader på Kennedy Space Center.

  Blir du nyfiken kan du ladda ner WorldWide Telescope gratis. Vill man inte ladda ned programmet finns även en webbklient.

  På bilden nedan ser du ett exempel på hur det kan se ut. I denna bild är det Taygeta, Merope, NGC1432, Alcyone och ytterligare några himlakroppar i Pleiaderna man ser.

  Pleiaderna

  Bookmark and share