March, 2009

 • Få en demokod till nytt Xbox-spel

  Vi har fått fem koder för att ladda ner en demo på spelet Ninja Blade via Xbox LIVE före alla andra.

  Imorgon tisdag kommer vi att lägga ut dessa på vårt twitter-flöde på http://twitter.com/msftnyheter. Eftersom de såklart bara gäller en gång så gäller det att vara snabb! Först på måndag nästa vecka kan alla andra ladda ner demoversionen.

  Ninja Blade är ett actionäventyr som utspelar sig i dagens Tokyo. Parasiter som kallas alfamaskar har dykt upp på ett mystiskt sätt och ger upphov till en våg av mänsklig förödelse när de snabbt sprider sig österut och når Tokyos stränder. När mänsklighetens framtid hänger på en tråd bildas ett exklusivt elitteam med specialkunskaper som ska hindra fiendens framfart och i slutänden rädda mänskligheten från att utplånas.

  Spelet kommer att släppas nu under våren 2009 i Europa.

  Uppdaterat: Så många gamers var det ännu inte på twitter verkar det som, så vi lägger ut här istället. Först att kommentera vinner en demokod. Hinner du inte bland de fem första finns chansen kanske hos Xboxflickan, Xboys, eller Gaming Mama, som också har några demokoder att lotta ut.

   Bookmark and share

 • Klass 5 på Kevingeskolan vann över mobbningen

  Vinnande elever - Uppdrag:Modig 

  Uppdrag:Modig är ett initiativ som startades av BRIS och MSN under hösten 2008, och som syftar till att belysa problemet med mobbning i skolor. Ett av momenten i initiativet var en tävling där mellanstadieklasser runt om i Sverige bjöds in att berätta hur man kan arbeta för att bekämpa mobbing, både på nätet och verkliga livet.

  Över 80 klasser från hela Sverige deltog och efter att juryn, som bestod av Kerstin Sjöbratt, BRIS, Louise Leo, MSN, Erik Segerstedt, artist EMD, Sofia Larsen, ordförande i riksdagens utbildningsutskott, Eva Pethrus, Microsoft, samt två mellanstadielever, granskat bidragen stod det klart att Kevingeskolans (Danderyd) femteklassare vann med följande motivering:

  ”Eleverna har visat upp en stor portion kreativitet med sina genomtänkta lösningar kring uppgifterna de tagit sig an. Med en tydlig insikt i verkligheten har eleverna uppvisat en genomgående hoppfull syn på ett allvarligt problem. Eleverna har dessutom visat en medmänsklighet som har berört juryn. Vinnare i Uppdrag:Modig är: Kevingeskolan åk 5, Danderyd.”

  Priset i tävlingen är pengar till en klassresa. Stort grattis till Kevingeskolan!

  Uppdaterat: Kul att se att de får lite publicitet för sitt arbete i tidningen City.

 • Ciscos Unified Computing System levereras med Windows

  I måndags presenterade Cisco sitt nya helhetstänkande vad gäller datacenter. Med Unified Computing System integreras allt som behövs i ett datacenter (servrar, nätverk, lagring, virtualisering, administration med mera). Fördelarna är bland andra minskade kostnader och ökad produktivitet samt minskad energiförbrukning.

  Vi har i samband med detta slutit ett avtal med Cisco om att leverera Unified Computing System med Windows Server 2003, Windows Server 2008 med Hyper-V och Microsoft SQL Server 2008. Dessutom pågår arbete att integrera System Center i Ciscos lösning.
  Bookmark and share
 • Louisa Luciani är Årets IT-tjej

  Igår utsågs Louisa Luciani till Årets IT-tjej på Universum Awards i Stockholm.


  Louisa Luciani är 22 år och läser civilingenjörsutbildning i Datateknik, inriktningen algoritmer, programspråk och logik, vid Chalmers Tekniska Högskola. Louisa visade redan på högstadiet intresse för matematik och logik då hon bl a byggde sin egen dator, och på gymnasiet engagerade hon sig i en dataförening. Louisa är aktiv i att informera, engagera och stärka andra IT-studerande tjejer bl a genom sitt engagemang under konferensen Data Tjej 2009 (som sponsoransvarig) och är även SI-ledare i Matematisk Analys.

   

  Microsoft delar ut priset i samarbete med Universum. Det är viktigt för oss och för branschen att lyfta fram duktiga tjejer och skapa kvinnliga förebilder. På Microsoft är vi idag 26 % kvinnor, men vi jobbar aktivt med att få in fler kvinnor till företaget och då måste vi även långsiktigt få in fler tjejer i branschen. Det här är ett av de initiativ som vi driver för att lyckas med det.

   

  Svenska Dagbladet, Lilla Gumman, Aftonbladet, GP och IT24 har intervjuat Louisa.

   

  Bookmark and share
 • PC mer prisvärd än Mac

  Du får mer för pengarna när du köper en PC jämfört med när du köper en Mac. Det är budskapet i reklamfilmen ”Laptop Hunters” som just nu går på tv i USA och på nätet. Det finns ett större urval Windowsdatorer och större möjlighet att få just den bärbara datorn man vill ha utan att behöva betala överpriser.

  Reklamfilmen har redan skapat debatt i bloggosfären. Vad tycker du? Se och bedöm själv!

   

  <br /><a href="http://video.msn.com/video.aspx?vid=0bb6a07c-c829-4562-8375-49e6693810c7" target="_new" title="Laptop Hunters $1000 - Lauren Gets an HP Pavilion">Video: Laptop Hunters $1000 - Lauren Gets an HP Pavilion</a>

  Bookmark and share
 • Gratiskoder till Gears of War 2 - Snowblind Map Pack

  SnowblindNu har vi tre nya gratiskoder till Snowblind Map Pack, det tredje map pack som släppts för Gears of War2.

  Snowblind Map Pack innehåller slagfält som Courtyard, Under Hill, Fuel Depot och Grind Yard.

  Fyll i ditt namn och email i kontaktformuläret så skickar vi. Först till kvarn gäller.

  Uppdatering: Nu är koderna slut! Men, det kommer säkert fler framöver.

 • Så gör du din nya Windowstelefon personlig

  Windows Mobile 6.5 och Windows Marketplace for Mobile får nu stöd av fler företag. Windows Marketplace for Mobile är en tjänst i nya Windowstelefoner där användaren kan köpa applikationer och andra coola saker till sin telefon. Tjänsten ingår i Windows Mobile 6.5, Microsofts nya operativsystem för mobiltelefoner.

  Nu kommer speldistributören EA Mobile och det sociala nätverket MySpace att leverera applikationer i Windows Marketplace for Mobile. Dessutom kommer modedesignern Isaac Mizrahi att ta fram teman och bakgrundsbilder till Windowstelefoner. På det viset går det att få en snygg och personligt designad telefon.

  För Facebook-användare finns det en särskild Facebook-applikation!

  Bookmark and share
 • Nu kommer Windows Server i pytteformat

  Windows Embedded är vår speciellt framtagna Windows-version för så kallade inbäddade system, apparater som man vid första anblicken inte tror är en dator, till exempel kassasystem, digitala fotoramar och gps-navigatorer.

  Det finns en rad olika versioner av Windows Embedded och nu kommer det en till, nämligen Windows Server Embedded. Det är precis som det låter en miniversion av Windows Server 2003, Windows Server 2003 R2 eller Windows Server 2008 för system med begränsad hårdvara. Operativsystemet gör att hårdvarutillverkare i inbäddade system kan få samma säkerhet, tillgänglighet och pålitlighet som finns i ”vanliga” Windows Server.

  Exempel på system är servrar för streaming media, säkerhetssystem och industriautomation.

  Bookmark and share
 • Microsoft Surface kommer till Sverige

  Den omtalade bordsdatorn Microsoft Surface är på väg till Sverige. Det blev klart idag på världens största datamässa CeBIT.

  Tänk dig ett bord vars skiva är en stor tryckkänslig skärm där du kan använda naturliga gester för att flytta och hantera objekt på skärmen. Flera användare kan samtidigt titta på bilder, göra beställningar, spela eller göra andra saker. Dessutom kan datorn känna igen saker som läggs på bordet. I USA används Microsoft Surface bland annat på Sheraton Hotel & Resorts, se video nedan.

  När Microsoft Surface nu kommer till Sverige och 11 andra länder i Europa och Mellanöstern presenteras också partner som kan utveckla applikationer och lösningar för Microsoft Surface i de länderna, bland annat IT-konsulten Avanade, lagringsföretaget EMC och utvecklingsföretaget Infusion Development.

  Bookmark and share
 • Svensk premiär för Microsoft Online Services

  Business Productivity Online Suite, BPOS, en del av Microsoft Online Services (våra nya onlinetjänster för företag) finns nu för test i en rad länder, bland annat i Sverige.

  BPOS innehåller en rad olika tjänster, bland annat för e-post, samarbete, dokumenthantering, chatt och närvarohantering samt onlinekonferens med text, ljud och video. Från och med april går det sedan att börja köpa tjänsterna som en prenumerationstjänst.

  Dessutom presenterar vi Deskless Worker Suite, en budgetlösning för användare som spenderar lite tid vid en dator och som idag inte har tillgång till e-post eller intranät. Företag betalar en låg prenumerationskostnad på 26,34 kronor per användare och månad.  Under april månad släpps Deskless Worker Suite för test och köp.

  Bookmark and share