Mobilen, datorn och webben blir ett med Windows Mobile 6.5

Mobilen, datorn och webben blir ett med Windows Mobile 6.5

  • Comments 1
  • Likes

Idag på Mobile World Congress presenterar Microsofts vd Steve Ballmer det nya operativsystemet för mobiltelefoner, Windows Mobile 6.5.

Det innehåller främst tre stora nyheter:

* Gränssnittet är förbättrat och förenklat samt anpassat för att användas på pekskärmstelefoner. Webbläsaren är inte längre avskalad utan fungerar precis som Internet Explorer i datorn. Det finns till exempel stöd för Flash-animationer.

* My Phone, en lagringsplats på nätet för informationen på telefonen. Det går att lagra kontakter, kalender, mejl, bilder, video och musik på lagringstjänsten. Skulle du tappa din telefon kan du få tag i all information antingen med en ny Windows Mobile-telefon eller via webben. MyPhone ska fungera på alla telefoner med Windows Mobile 6 och uppåt. Dessutom finns det inbyggda funktioner för att publicera bilder och annat på sociala nätverkstjänster som Facebook och Flickr.

* Windows Marketplace for Mobile, en handelsplats där användaren kan köpa nya applikationer. Det finns över 20 000 applikationer för Windows Mobile och de går nu att ladda ner till sin telefon, antingen direkt i telefonen eller via datorn.

– Under det senaste halvåret har vi sett att privatkonsumenten gillar Windowstelefoner och använder den för chatt, mejl, surf och musik. Med Windows Mobile 6.5 och alla nya integrerade tjänster kommer vi att tillsammans med våra partner kunna erbjuda många fler kunder en helt ny mobil upplevelse, säger Peter Wissinger, affärsområdeschef för mobilitet på Microsoft AB.

På Mobile World Congress presenterar också Microsofts partnerföretag nya telefoner. Bland dem finns LG som visar upp en användarvänlig telefon och HTC som lanserar Touch Diamond 2 och Touch Pro 2 som båda kan uppgraderas till Windows Mobile 6.5.

Läs mer på Peter Wissingers mobilblogg.

Nedan kan du se en video där Peter Wissinger demonstrerar Windows Mobile 6.5.

Du kan också lyssna på Peter Wissinger när han berättar om Windows Mobile 6.5.

Bookmark and shareYour comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment
  • Idag på Mobile World Congress presenterar Microsofts vd Steve Ballmer det nya operativsystemet för mobiltelefoner,