MSN.se har genomfört en undersökning om svenskarnas dejtingvanor kopplat till Alla Hjärtans Dag. Totalt har ca 78 000 personer deltagit i undersökningen, varav 2 552 personer i den svenska delen. Smiley

Undersökningen, som är genomförd i 16 länder, visar bland annat 64 procent av svenskarna kommer att fira Alla Hjärtans Dag. I samband med det spenderar män i snitt nästan dubbelt så mycket pengar på presenter än kvinnor.

Hela 71 procent av svenskarna uppger att de har fl��rtat via en snabbmeddelandetjänst, såsom Windows Live Messenger, och 23 procent har flörtat med en kollega via snabbmeddelanden. 65 procent tycker att det är lättare att flörta online än i det fysiska mötet. 

Undersökningen visar också att européerna kommer spendera i snitt 10 procent mindre på Alla Hjärtans Dag-gåvor i år jämfört med 2008. Det land som tycks påverkas mest är Spanien där minskningen är på 45 procent jämfört med förra året. Svenskarna uppger sig vilja spendera 9 procent mindre i år än vad de gjorde i fjol.

För att ta del av hela undersökningen kontakta Louise Leo. Ladda ner senaste Messenger här, och de speciellt framtagna uttryckssymbolerna här

Bookmark and share