February, 2009

 • Dags att uppgradera Internet Explorer IE6

  Var med i vårstädningen - uppgradera till IE7!

  I Norge har man på ett antal sajter de senaste dagarna gemensamt uppmanat användare att uppgradera sin browser från IE6, som nu är en gammal och omodern browser, till en mer modern browser. 
   
  C Johansen har en samling skärmdumpar från olika sajter som deltar och skriver om kampanjen (på engelska).
   
  Kampanjen har även uppmärksammats en del internationellt, på t ex Wired.
   
  Vi på Microsoft i Sverige stödjer det här helhjärtat. Och det gör vi i Norge också, som bland annat Teknisk Ukeblad skriver.  
   
  I Sverige har det inte riktigt tagit lika mycket fart ännu men det verkar vara på gång. En av de första att uppmärksamma den norska kampanjen var Joakim Jardenberg på Mindpark, och han har nu skrivit två poster - Heja Norge och Kampanjen mot IE6 kan göra skillnad. Aftonbladet är en av de större svenska medierna som hakat på och uppmanar besökare med IE6 att uppgradera. Även IDG har uppmärksammat kampanjen.
   
  Hos oss på Microsoft har Stephanie Smitt Lindberg, affärsområdeschef för Windows med fokus på konsument, skrivit i både Dags för vårstädning - ut med IE6 och IE8 följer standard.
   
  Om du har IE6 eller någon annan omodern webbläsare kan du uppgradera till IE7.
   
  Kolla också på vad som kommer att komma i den spännande IE8 som är på gång i mars.
   
  Vi gillar vårstädningar! Hjälp oss att få folk att byta till en modernare browser!

  Bookmark and share
 • Länkar för att uppgradera IE6

  I veckan har flera uppmärksammat det faktum att det fortfarande är många som surfar med Internet Explorer 6. Fler och fler har engagerat sig för att själva informera och uppmana till att uppgradera från IE6 till en modernare browser: t ex Internet Explorer 7. Det är vi glada för - IE6 var vi stolta över när den kom men som Stephanie Smitt Lindberg från Microsoft skriver i sin bloggpost så är åtta år evigheter när det handlar om programutveckling och Internet. Vi på Nyhetsbloggen skrev också om det tidigare.

  Vi uppmanar alla att delta i vårstädningen och ger här de länkar ni kan tänkas behöva för att hjälpa andra att uppgradera från IE6.

  Så all uppmuntran från oss på Microsoft - för vårt mål är alltid att surfupplevelsen ska vara snabb, smidig och säker.

  Trevlig helg!

  Bookmark and share
 • Därför är Microsoft Tag det allra hetaste för din mobil

  Microsoft TagVad sägs om att kunna fota en färgkod i en annons, tidning eller affär och sedan få länkar till mer information, video, musik, kartor eller möjlighet att handla eller boka biljetter? Det är möjligt med Microsoft Tag, en mjukvara som laddas ner till din mobil och som använder mobilens kamera för att skanna av färgkoden.

  Microsoft Tag påminner om Aftonbladets mobiltagg och finns för närvarande bara i USA. När mjukvaran går från att vara betaversion till att bli färdig, är det inte omöjligt att Microsoft Tag även når våra trakter.

  Bookmark and share
 • Se Steve Ballmers keynote live från Mobile World Congress

  Som en liten påminnelse vill vi nämna att Steve Ballmer kommer att hålla sin keynote under Mobile World Congress i Barcelona nu på tisdag. Om man håller tidsschemat skall han börja kl 11.00. Keynoten kommer att handla om hur vi rör oss mot ett öppet mobilt ekosystem.

  Efter keynoten blir det en session med Steve Ballmer, Olli-Pekka Kallasvuo från Nokia, Walt Mossberg från Wall Street Journal och Ralph de la Vega från AT&T Mobile där man diskuterar konceptet ”öppen”.

  Se Steves keynote live hos Mobile World Congress.

  Du kan också följa vad som händer under Mobile World Congress i vårt virtuella pressrum från och med måndag.

  Men självklart kommer vi även att bevaka mässan via bloggen med information, video och annat som är värt att veta.

  Bookmark and share
 • It nyckeln till vår tillväxt

  Peter KopelmanMicrosofts VD Peter Kopelman skriver idag en debattartikel i Computer Sweden - It nyckeln till vår tillväxt.

  Det handlar om att effektiva it-system kan vara en stor hjälp på vägen ur krisen för många företag, oavsett vilken bransch de tillhör.

  Men för att nå dit krävs det en förändrad attityd hos alla oss som jobbar inom it-branschen och hos de som köper in it. Vårt ansvar inom branschen är att bli bättre på att förklara nyttan med moderna it-system.

  Läs gärna hela Peters Kopelmans debattinlägg på Computer Swedens webbplats.

   

  Bookmark and share
 • Microsoft öppnar egna butiker

  Inom en snar framtid kommer vi att öppna ett mindre antal butiker med Microsoft-produkter i några större städer runtom i världen. Målet är att ge kunderna en bättre upplevelse när de köper PC-relaterade produkter, mjukvara eller andra produkter för nöje och underhållning.

  För oss känns det viktigt att man ska kunna prova på och uppleva de senaste produkterna innan köp. Egna butiker är också ett viktigt steg på vägen för att vi som företag ska lära oss mer om vad våra kunder vill ha.

  I samband med detta har David Porter rekryterats för att bli chef över den nya butikssatsningen. Han har tidigare arbetat på Wal-Mart i 25 år och kommer senast från DreamWorks.

  Bookmark and share
 • 71 procent av svenskarna använder snabbmeddelanden för att flörta

  MSN.se har genomfört en undersökning om svenskarnas dejtingvanor kopplat till Alla Hjärtans Dag. Totalt har ca 78 000 personer deltagit i undersökningen, varav 2 552 personer i den svenska delen. Smiley

  Undersökningen, som är genomförd i 16 länder, visar bland annat 64 procent av svenskarna kommer att fira Alla Hjärtans Dag. I samband med det spenderar män i snitt nästan dubbelt så mycket pengar på presenter än kvinnor.

  Hela 71 procent av svenskarna uppger att de har flörtat via en snabbmeddelandetjänst, såsom Windows Live Messenger, och 23 procent har flörtat med en kollega via snabbmeddelanden. 65 procent tycker att det är lättare att flörta online än i det fysiska mötet. 

  Undersökningen visar också att européerna kommer spendera i snitt 10 procent mindre på Alla Hjärtans Dag-gåvor i år jämfört med 2008. Det land som tycks påverkas mest är Spanien där minskningen är på 45 procent jämfört med förra året. Svenskarna uppger sig vilja spendera 9 procent mindre i år än vad de gjorde i fjol.

  För att ta del av hela undersökningen kontakta Louise Leo. Ladda ner senaste Messenger här, och de speciellt framtagna uttryckssymbolerna här

  Bookmark and share
 • Mobilen, datorn och webben blir ett med Windows Mobile 6.5

  Idag på Mobile World Congress presenterar Microsofts vd Steve Ballmer det nya operativsystemet för mobiltelefoner, Windows Mobile 6.5.

  Läs mer om Windows Mobile 6.5 här.

  Bookmark and share

 • Mobilen, datorn och webben blir ett med Windows Mobile 6.5

  Idag på Mobile World Congress presenterar Microsofts vd Steve Ballmer det nya operativsystemet för mobiltelefoner, Windows Mobile 6.5.

  Det innehåller främst tre stora nyheter:

  * Gränssnittet är förbättrat och förenklat samt anpassat för att användas på pekskärmstelefoner. Webbläsaren är inte längre avskalad utan fungerar precis som Internet Explorer i datorn. Det finns till exempel stöd för Flash-animationer.

  * My Phone, en lagringsplats på nätet för informationen på telefonen. Det går att lagra kontakter, kalender, mejl, bilder, video och musik på lagringstjänsten. Skulle du tappa din telefon kan du få tag i all information antingen med en ny Windows Mobile-telefon eller via webben. MyPhone ska fungera på alla telefoner med Windows Mobile 6 och uppåt. Dessutom finns det inbyggda funktioner för att publicera bilder och annat på sociala nätverkstjänster som Facebook och Flickr.

  * Windows Marketplace for Mobile, en handelsplats där användaren kan köpa nya applikationer. Det finns över 20 000 applikationer för Windows Mobile och de går nu att ladda ner till sin telefon, antingen direkt i telefonen eller via datorn.

  – Under det senaste halvåret har vi sett att privatkonsumenten gillar Windowstelefoner och använder den för chatt, mejl, surf och musik. Med Windows Mobile 6.5 och alla nya integrerade tjänster kommer vi att tillsammans med våra partner kunna erbjuda många fler kunder en helt ny mobil upplevelse, säger Peter Wissinger, affärsområdeschef för mobilitet på Microsoft AB.

  På Mobile World Congress presenterar också Microsofts partnerföretag nya telefoner. Bland dem finns LG som visar upp en användarvänlig telefon och HTC som lanserar Touch Diamond 2 och Touch Pro 2 som båda kan uppgraderas till Windows Mobile 6.5.

  Läs mer på Peter Wissingers mobilblogg.

  Nedan kan du se en video där Peter Wissinger demonstrerar Windows Mobile 6.5.

  Du kan också lyssna på Peter Wissinger när han berättar om Windows Mobile 6.5.

  Bookmark and share

 • FN och Microsoft samarbetar om miljöteknik

  Går det att använda teknik för att rädda miljön? Ja, det tror i alla fall FN:s miljöprogram UNEP (United Nations Environment Programme) som nu sluter ett avtal med Microsoft om just detta.

  Genom att använda IT blir det enklare att sammanställa information från olika källor inom FN och visa den på ett överskådligt sätt. Till exempel kommer UNEP att använda sig av Microsoft Virtual Earth för att visuellt presentera miljöprojekt, statistik och annan information. Detta gör man för att hålla koll på utvecklingen av miljöarbetet mot att nå de uppställda millenniemålen.


  Bookmark and share