Microsoft Sverige - Nyhetsblogg

 • Lumia 635 på väg mot svenska butikshyllor

  Lumia 635 är den första 4G-telefonen med senaste versionen av Windows Phone 8.1 och nu är den på plats i Sverige. Från och med torsdag 26 juni finns Lumia 635 hos majoriteten av svenska operatörer och nätbutiker. Priset ligger på 1599 kr.

  Med Lumia 635 får konsumenten en smartphone-upplevelse som saknar motstycke inom detta prissegment. Telefonen har snabb uppkoppling via 4G, quad-core processor samt en 4,5 tum stor ClearBlack LCD-skärm. Dessutom bygger Lumia 635 vidare på det designspråk och den användarupplevelse som Lumia-familjen gjort sig känd för inom såväl highend-produkter som för produkter i lägre prissegment.

  Att Lumia 635 är den första 4G-telefonen med Windows Phone 8.1 gör den till en ännu mer personlig smartphone där det går snabbt och enkelt att skräddarsy innehållet i telefonen för att hålla sig uppkopplad mot allt som är viktigt för den enskilde användaren.

  • LTE-uppkoppling samt en Snapdragon-processor med fyra kärnor ger snabb uppkoppling och tillgång till sociala kanaler som exempelvis WhatsApp, WeChat and Instagram.
  • Lumia 635 har ett skal med dubbla lager polykarbonat vilket gör att den glänser och med utbytbara skal i flera spännande färger blir telefonen möjlig att anpassa precis som man vill ha den. De glansiga skalen kommer i orange, grönt samt gult vilket kompletterar de matta skalen i svart och vitt.
  • Ännu bättre underhållningstjänster med Xbox-spel, gratis MixRadio samt fotoappen Storyteller som kan utnyttjas fullt ut på den stora skärmen. ClearBlack-tekniken ger också bättre betraktningsvinkel samt läsbarhet i alla former av ljusförhållanden, även starkt solljus.
  • I Windows Phone 8.1 finns nu integrerade funktioner som Action Centre, Microsoft Enterprise feature pack, Microsoft Office, OneDrive, Camera, samt HERE Maps och Drive+, vilka alla fungerar helt sömlöst och gör Lumia 635 till den optimala smartphonen för både arbete och nöje.
  • Via den helt nya SensorCore får användaren också en integrerad och energieffektiv rörelsesensor som exempelvis kan fungera som en stegräknare och logga den fysiska aktiviteten under en hel dag, utan risk att tömma batteriet. SensorCore är även inbyggd i flertalet nya appar till Lumia 635, som Bing Health och Fitness..
  • Med Lumia 635 stöder även  uSD-kort på upp till 128 GB vilket ytterligare ökar lagringsutrymmet i telefonen. Detta kompletteras även med gratis lagringsutrymme i molnet via OneDrive.

  - Lumia 635 är en produkt där vi redan märkt ett stort intresse på den svenska marknaden. Med tanke på att den erbjuder en perfekt upplevelse av det nya operativsystemet Windows Phone 8.1 i kombination med det låga priset och en utmärkande design så kan både företag och privatkonsumenter lätt ta telefonen till sig. Lumia 635 kompletterar vår portfölj på ett mycket bra sätt samtidigt som den fyller ett tomrum på marknaden, säger Ossi Korpela, General Manager på Microsoft Devices i Skandinavien.

  Lumia 635 finns tillgänglig i svenska butiker från den 26 juni men kan förbeställas redan tidigare. Det rekommenderade priset är 1 599 kr inklusive moms och telefonen finns i en mängd olika färger som exempelvis orange, gult, grönt, svart och vitt.

  Specifikationer

  Operating System: Windows Phone 8.1
  Display: 
  4.5” FWVGA  display, ClearBlack LCD, Gorilla 3
  Battery: 
  1830mAh
  Connectivity: 
  LTE 100Mbps/50Mbps, HSPA+ 42Mbps (dual carrier)/5.76Mbps, HSPA+ 21Mbps/5.76Mbps, Wi-Fi (b/g/n), BT 4, micro-USB
  Processor: 
  1.2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 400
  Camera: 
  5MP AF
  Memory: 
  512 MB RAM, 8GB eMMC with 128GB micro SD card support

  För mer information:
  Edvard Bergström, kommunikationschef Microsoft Devices Skandinavien
  Telefon: +46 709 93 83 11
  Mail: edvard.bergstrom@microsoft.com      

 • Microsoft är Europas bästa arbetsplats 2014

  I mars korades Sveriges bästa arbetsplatser där Microsoft kom tvåa och i nu har även Europas bästa arbetsplats korats. På multinationell företagsnivå utsågs Microsoft till den bästa arbetsplatsen i Europa och där ingår också Microsoft i Sverige. 

   

  Great Place to Work som står bakom undersökningen har haft ett rekordår för svenska företag, där hela 17 stycken kvalar in på europalistan över de 100 bästa arbetsplatserna i Europa. Totalt deltog 2 330 företag och organisationer. Läs mer om hur vi på Microsoft Sverige jobbar på www.detnyaarbetslivet.se 

   

  Sex trender som skapar de bästa arbetsplatserna i Europa enligt Great Place to Work

  1.  MEDVETENHET - Det finns en ökad medvetenhet bland företagsledare världen över om vikten av en hög tillit i sin arbetsplatskultur. Förtroende är ”top of mind” för dagens chefer enligt en rapport från PricewaterhouseCoopers.

  2.  BEVISFÖRING - Det kan idag klart visas med flertalet mätningar att de bästa arbetsplatsernas, de med hög tillit och engagemang, leder till bättre affärsresultat.

  3.  ARBETSMARKNAD – Jakten på rätt medarbetare med hög kompetens främjar ekonomisk och driver organisationer att göra mer för att attrahera och behålla sin personal. Svenska Cygni är ett typexempel.

  4.  GENERATION Y – Milleniumgenerationen kräver bättre arbetsplatser som tar ett större socialt ansvar och visar hänsyn till behovet av balans i privat- och arbetslivet.

  5.  ANSVARSTAGANDE ANSTÄLLDA – Högt förtroendekapital handlar inte enbart om vad ledningen gör för sina anställda. Det speglar också vad den anställda gör för företaget, speciellt i svåra tider. Lågkonjunkturer kan urholka arbetsplatskulturer, men om organisationer tar hand om sina anställda, kan förtroendet för organisationen stärkas ytterligare under en kris.

  6. VÄLBEFINNANDE – Ökat behov och kunskap kring välbefinnande driver organisationer att förbättra sina kulturer. Stressfaktorn har ökat i arbetslivet och den ökande användningen av mobila enheter skapar en press för den anställda att " alltid vara påloggad ". En motreaktion blir högre krav på fysiskt och mentalt välbefinnande som en del i arbetsplatskulturen. Fler och fler arbetsplatser erbjuder idag yoga och mindfulness på arbetstid. Forskning visar också att avslappning och meditationstekniker ger bättre affärsresultat.
   

  Placeringar för de svenska företagen på Europalistan över multinationella organisationer:

  -  Microsoft  1
  -  WL Gore and Associates  2
  -  EMC  7
  -  Mars  10
  -  McDonald´s  14
  -  Hilti   17
  -  Adecco Group  19

 • SEQR lanserar ny app för Windows Phone 8

  Idag lanserar SEQR en ny app speciellt utvecklad för Windows-baserade smartphones. Appen samlar flera funktioner i en och gör det till exempel möjligt att nu betala i butik, på restaurang, parkeringen och online, skicka pengar och ta del av erbjudanden. Bakom design och app-utvecklingen står Seamless.  - Efterfrågan från Windowsanvändarna har varit stor och vårt mål är att SEQR ska finnas tillgängligt för alla, oavsett operativsystem. Vi satsar mycket på att ständigt utveckla vår tjänst och uppdaterar ständigt med nya funktionaliteter och vi har designat SEQR för att ge Windowsanvändarna den bästa upplevelsen, säger Seamless vd Peter Fredell.

  SEQR för Windows har utvecklats parallellt för tre marknader och lanserades även i Finland den 27 maj. Den första versionen för Windows Phone finns nu tillgänglig för nedladdning och innehåller alla funktionaliteter som för iPhone och Android, och som med de övriga apparna så är de under ständig utveckling – allt för att erbjuda bästa funktionalitet och användarvänlighet.

  - Vi tycker att det är roligt att SEQR väljer att satsa på Windows Phone 8. Det stärker ytterligare vårt utbud av appar lokalt samtidigt som det ger våra användare tillgång till funktioner som de efterfrågar, säger Anna Ström, Affärsområdeschef Windows Phone.

  I SEQR-appen som finns i Windows Phone Store kan användarna bland annat:

  • handla på alla SEQR-anslutna butiker och restauranger*
  • handla på webben på SEQR-anslutna webbutiker*
  • betala och förlänga parkeringen*
  • koppla kundklubbar
  • ta del av unika erbjudanden varje vecka med cirka 200 kronor i återbäring
  • spara kvitton digitalt
  • skicka pengar utan avgift via mobilnumret

  Nästa steg i samarbetet med Windows är integrationen av SEQR för Windows Phone Wallet.

  Ladda hem SEQR till Windows Phone här.


  *Du kan bland annat betala med SEQR på McDonald’s, Hemköp, Willys, Apotek Hjärtat, Apoteksgruppen, Cajsa Warg, Direkten, Dormy webshop, Euronics, Handlarn, Kjell & Company, Mekonomen, MyWay, Tempo, Webbhallen webshop, Q-Park och Ur & Penn. Nya ställen tillkommer löpande och listan uppdateras här www.seqr.com  ***Pressbilder finns på www.mynewsdesk.com/seqr

  För mer information:
   Cecilia Lago Albright, Presskontakt Seamless +46 707 43 13 45, Cecilia.albright@seamless.se www.seqr.se  
   Anna Ström, Affärsområdeschef Windows Phone, 070-926 61 23, anstrom@microsoft.com

 • Stipendier till nästa generations svenska spelutvecklare

  Idag samlas en stor del av Sveriges mest talangfulla spelutvecklare på Microsoft Game Camp Sweden för att visa upp sina spel, dela erfarenheter och ta del av inspirerande föreläsningar. Under dagen belönas tio studenter med stipendier från Microsoft, Gothia Science Park och Sparbanksstiftelsen Alfa.

  Vi har träffat teamen mellan kick-offen i april och morgondagens evenemang och det är inspirerande att se hur runt 200 ambitiösa och talangfulla elever har arbetat tillsammans och med guidning från deras mentorer utvecklat originella och innovativa spel till Xbox One, Windows Phone och Windows 8, säger Peter Zetterberg, initiativtagare av Microsoft Game Camp Sweden

  Det är med stor glädje vi idag presenterar de tio studenter som belönas med stipendier för sitt arbete i Microsoft Game Camp Sweden. Stipendierna uppgår till ett totalt värde av 100 000 kronor och de tio mottagarna är de som på bästa vis uppfyllt motiveringen:

  Mottagarna av Microsoft Game Camp Sweden-stipendiet är studenter som bevisat att de kan skapa kreativa spelidéer och utveckla dessa till Microsofts olika plattformar samtidigt som de för projektet framåt genom att dela med sig av kunskap och lärdomar.

  Vinnare av stipendier
  Daniel Österlund, John Dahlqvist och Mathilda Bjarnehed som arbetar med spelet Lunch Lady Simulator. Ett spel där du gör karriär i skolbespisningen genom att bemästra matlagning, kundservice och utmanande kontroller.

  Dilaram Massimova, Ellen Eriksson, Gustav Eriksson och Patrik Hedenström som arbetar med spelet Räv. I spelet styr du en räv med uppgift att utforska en vacker men förfallen värld som kanske inte är vad den först verkar vara.

  Christoffer Albin, Johan Ahlgren och Sofi Sprangers som arbetar med spelet Welcome Back. I spelet är det din uppgift att utforska Freemont Residence och upptäcka husets alla skrämmande hemligheter.

  Stark koppling till branschen
  En central del i Microsoft Game Camp Sweden är att dela erfarenheter och lärdomar från branschen med studenterna. Under dagens Check-in event bjuder samarbetspartnern Unity på flera inspirerande föreläsningspass. Unity är en spelmotor och ett utvecklarprogram för datorspel och andra 3D-simuleringar.

  Powered by Unity, we are proud to be partnering with Microsoft Game Camp Sweden to help students, startup’s and established studios create fantastic immersive interactive entertainment in what is a unique industry collaboration, säger Antony Douglas, Vice President EMEA, Unity Technologies.

  The Unity team will be presenting a series of workshops on Unity cross platform development on Xbox One, Windows 8 and Windows Phone and we look forward to seeing what amazing new content is created as a result, säger Antony Douglas

  Studenterna bjuds även på inspirerande föreläsningar från Graham McAllister, Grundare av Player Research och Alexis Garavaryan, Ansvarig för affärsutveckling på Microsoft Studios.

  Microsoft Game Camp Sweden avslutas den 2 oktober på Sweden Game Conference där studenterna visar upp sina spel. De bästa spelen ska marknadsföras av Microsoft när de är klara.

  Besök Microsoft Game Camp Swedens webbsida för mer information

  För mer information kontakta

  Åsa Nygren
  Marknadschef för Development och Platform Evangelism
  asa.nygren@microsoft.com  

  Sebastian Badylak
  Producer Sweden Game Arena
  sebastian.badylak@gsp.se
  070-391 89 77

 • IT-plattform i molnet stöder hållbar turism

  Kärnan i den ideella organisationen Swedish Welcome utgörs av åtta rådgivare som reser runt i landet och ger stöd till dess medlemmar inom besöksnäringen. Den nya it-plattformen i molnet lägger en stabil grund för deras arbete på fältet.

  Swedish Welcomes arbete går ut på att skapa bättre gästupplevelser på ett sätt som bidrar till ett hållbart samhälle. Medlemmarna kan exempelvis vara pensioFotograf Marie Linnér nat, vandrarhem och upplevelseverksamheter såsom museer, djurparker och anordnare av kajakturer. I samband med verksamhetens bolagisering förra året implementerades en helt ny it-plattform med molntjänsterna Microsoft Office 365 och Microsoft Dynamics Online. Samtidigt bytte man sina Mac-datorer till PC med Windows 8.

  "Vi behöver de här verktygen, eftersom många av oss inte bor i Stockholm och sällan är på plats på kontoret. Nu kan vi ändå vara delaktiga i möten och samtal, bland annat tack vare kommunikationsverktyget Lync", säger Nomi Szpiro, rådgivare stationerad i Göteborg.

  De viktigaste anledningarna till att Swedish Welcome satsade på en helt ny it-plattform var att man behövde ett bättre it-stöd i fältarbetet och en effektiv dokumenthantering. Prenumerationen på Office 365 och Software Assurance för Windows ger Swedish Welcome möjlighet att kontinuerligt uppgradera till de senaste versionerna.

  "Lösningen är enkel att administrera och har en massa bra funktionalitet. Med fast pris per användare och månad kräver den ingen stor investering i it. Det är viktigt att det är en molntjänst. Vi slipper ta hand om en fysisk infrastruktur", säger Malin Jonolf, ekonomi- och it-ansvarig på Swedish Welcome.

  Office 365 är väl integrerat med Dynamics CRM Online.

  "När vi besöker medlemmar använder vi CRM-systemet för att registrera bedömningar, skriva rapporter och ge dem konkreta råd. Systemet går även att använda offline vilket gör att vi inte behöver vara rädda för avbrott i internetuppkopplingarna", säger Nomi Szpiro.

  Kommunikationsredskapet Microsoft Lync Online har betytt mycket för att effektivisera arbetet på Swedish Welcome.

  "Alla medarbetare kan vara med på våra videomöten oavsett var de befinner sig. Detta minskar medarbetarnas resande, vilket sänker kostnader och ger miljömässiga fördelar i vår egen verksamhet, säger Malin Jonolf.

  Vid ett tillfälle deltog Nomi Szpiro på ett veckomöte via Lync i sin mobiltelefon när hon satt på en spårvagn i Göteborg.

  "Det är ett bra exempel på hur våra användare anammar den moderna funktionalitet som plattformen tillhandahåller", säger Malin Jonolf.

  I SharePoint Online som ingår i Office 365 har man byggt ett intranät med dokumentcenter och ett antal projektplatser, både för internt bruk och samarbete med externa personer. och har fått en bra dokumenthantering. Till skillnad mot tidigare kan Swedish Welcome jobba med versionshantering och fler medarbetare kan arbeta i samma dokument samtidigt. Det ökar effektiviteten.

  Verksamheten expanderar. Antalet medlemmar ökar kraftigt. Nästa år kommer flera nya rådgivare anställas.

  "Verktygen i vår it-lösning är oerhört viktiga för det fortsatta arbetet och för att trygga vår framtida expansion", avslutar Malin Jonolf.

  Implementeringen av Office 365 skedde med hjälp av partnern IT-Hantverkarna (en del av Dustin) som också ger företaget användarsupport. För CRM-implementeringen tog man hjälp av Acando.

  Kort om Swedish Welcome:

  Swedish Welcome AB, med kontor i Stockholm, ägs av föreningen Swedish Welcome som består av Västmanlands Kommuner och Landsting, Smålandsturism AB, Sörmlands Turismutveckling AB, Västsvenska Turistrådet och Destination Småland AB. Företagets arbete går ut på att skapa bättre gästupplevelser på ett sätt som bidrar till ett hållbart samhälle och att Sveriges position som turistland förbättras. Swedish Welcome har 14 anställda, av vilka åtta är rådgivare som finns i Stockholm, Göteborg, Gävle och Värnamo.

  För mer information, vänligen kontakta:

  Malin Jonolf
  Ekonomi- och it-ansvarig
  Swedish Welcome AB
  Tel: 0735-07 40 60
  E-post: Malin.jonolf@swedishwelcome.se

  Sofia Lundberg
  Marknadsansvarig
  IT-hantverkarna
  Tel: 0709-671506
  E-post: sofia.lundberg@it-hantverkarna.se 

  Håkan Lindgren
  Business Unit Manager
  Acando
  Tel: 08-699 71 72
  E-post: Hakan.lindgren@acando.com

  Fotograf: Marie Linnér

 • Följ fotbolls-VM med ESPN och Internet Explorer

  Med ESPN FC World Cup Essentials kan du följa fotbolls-VM på nära håll. Sajten är ett samarbete mellan ESPN och Internet Explorer och visar hur snyggt, snabbt och enkelt det är att surfa på moderna hemsidor.

  På ESPN FC World Cup Essentials hjälper experterna på ESPN dig att hålla full koll på fotbolls-VM. På hemsidan hittar du bland annat sammanfattningar om varje lag, artiklar med förutsättningarna inför varje match och komplett statistik från turneringen. Du hittar även höjdpunkter från tidigare VM-turneringar och snygga bilder som du kan ladda hem.  ESPN FC World Cup Essentials bygger på moderna webstandarderna HTML5 och Web GL och är det senaste tillskottet i Microsofts rethink-initiativ. Vill du uppleva den fulla potentialen i Internet Explorer 11 kan du även besöka de fullt interaktiva sajterna Everest: Rivers of Ice och 22tracks eller spela Assassin´s Creed Pirates och Contre Jour direkt i webbläsaren.

  Besök ESPN FC World Cup Essentials nu.

 • SM i ungt företagande - Studera Mera från Sala vann Microsofts APP-tävling

  Under tisdagskvällen utsågs svenska mästarna i UF-företagande under en prisutdelning på Stockholmsmässan där SM i UF-företagande gått av stapeln 26-27 maj. Studera Mera UF från ABB Industrigymnasium Sala prisades med vinst i Microsoft APP-tävling.

  Intresset för företagande är stort bland Sveriges unga. Det märks inte minst på SM i UF-företagande som avgjordes i Stockholm idag.UF Apptävling Anders Johansson Microsoft

  Närmare 750 gymnasielever som tillsammans driver nästan 230 företag deltog. De har tagit sig till finalen i Stockholm via 24 regionala mässor. Under tisdagskvällens galamiddag delades priserna ut i de olika tävlingskategorierna. På plats fanns förutom elever och lärare, partnerföretag från näringslivet och näringsminister Annie Lööf som också delade ut priset för Bästa UF-företag tillsammans med Almi. Under kvällen korades pristagare i totalt 12 kategorier.  

  Företaget Studera Mera UF från Sala som drivs av Christoffer Nilsson, Emil Andersson och Linnea Sörman, studenter vid ABB Industrigymnasium, vann Microsofts APP-Tävling. De vann med motiveringen:

  "UF företaget har tagit fram en app med kundfokus som riktar sig mot en målgrupp och ett användningsområde där en app troligen är rätt kanal. Vidare adresserar appen flera målgrupper, både elever och föräldrar. Den har dessutom potential att utvecklas inom andra områden och marknader även utanför skolområdet. Slutligen ansluter appen till ny skolforskning som framhåller värdet av repetition och snabba inlärningscykler."

  – Vi har haft två väldigt inspirerande dagar här på SM i UF-företagande och jag är så imponerad av alla vinnare. Jag hoppas att eleverna bär med sig den här erfarenheten oavsett om de väljer att gå vidare med sina företag eller till en anställning. Att se sin idé bli verklighet är en oslagbar upplevelse, säger Cecilia Nykvist, vd på Ung Företagsamhet i Sverige.   

  Fotografier fria för publicering, resultatlistor samt mer information finns på: https://www.flickr.com/photos/ufsverige/sets/72157644639969931/ och www.ungforetagsamhet.se

  UF-företagande läsåret 2013/2014 i siffor:
  Antal regioner Ung Företagsamhet har verksamhet i: 24 
  Antal UF-företag: 6 709 
  Antal UF-elever: 21 901 
  Antal kvinnliga elever: 11 262 
  Antal manliga elever: 10 639   
  Antal aktiva lärare med UF-företag: 1 431
  Antal rådgivare: 7 369
  Antal skolor som erbjuder Ung Företagsamhets koncept UF-företagande: 562 
  Antal elever som drivit UF-företag sedan starten 1980: Ca 279 000

 • Interaktiv musikupplevelse med Internet Explorer och 22tracks

  22tracks.com kan du utforska genres, hitta nya artister och lyssna på aktuell musik. Resultatet av samarbetet mellan Internet Explorer och 22tracks är en ny musikupplevelse helt anpassad till pekskärm. Hemsidan är kodad i HTML5 och är helt responsiv, vilket innebär att du kan hitta och lyssna på ny musik oavsett om du använder din telefon, surfplatta, dator eller Xbox.

  - Samarbetet med 22tracks är ett lysande exempel på styrkorna med Internet Explorer 11 och visar hur snyggt, snabbt och enkelt det kan vara att surfa på hemsidor med HTML5-teknologi, säger Eva-Mia Westergren, produktmarknadschef för Windows och Internet Explorer på Microsoft 

  22tracks gör sig perfekt på en surfplatta eller dator med Windows 8. På hemsidan är det enkelt att dela musik med dina vänner via Snabbknappsfältet i Windows 8. Genom att spara låtar i Läslistan kan du enkelt komma åt just den där låten som du vill lyssna på om och om igen.

  22tracks samlar 22 DJs från städer som Amsterdam, Bryssel, London och Paris. De skapar alla spellistor med de 22 hetaste låtarna inom sin genre i just sin stad. Oavsett om du är på jakt efter house, jazz, hiphop eller pop kan du hitta nya heta spellistor på 22tracks.

  Vill du uppleva den fulla potentialen i Internet Explorer 11 kan du även besöka den fullt interaktiva sajten Everest: Rivers of Ice eller spela Contre Jour direkt i webbläsaren.

  Hitta ny musik på 22tracks

  Följ IE bloggen för att hålla dig uppdaterad med det senaste kring Internet Explorer

 • Tävla på karibiska havet med Internet Explorer och Assassin´s Creed

  I Assassin´s Creed Pirates tar du rollen som kapten med uppgift att navigera ditt piratskepp över det karibiska havet och undvika faror så som minor och andra pirater. Assassin´s Creed Pirates är ett samarbete mellan Internet Explorer och Ubisoft.

  - Assassin´s Creed Pirates är det senaste initiativet i Rethink Internet Explorer, där vi visar upp webbens fulla potential med moderna webstandarder som WebGL och HTML5. Hemsidan är ett perfekt exempel på hur snyggt, snabbt och enkelt det är att surfa på moderna hemsidor, säger Eva-Mia Westergren, produktmarknadschef för Windows och Internet Explorer på Microsoft

  Spelet gör sig perfekt på en surfplatta eller dator med Windows 8. Använd pekskärmen för att navigera ditt skepp runt hinder och faror på det karibiska havet. Assassin´s Creed Pirates är ett singel player-spel, men du tävlar mot spelare i hela världen genom att placera dig på topplistan. Du samlar poäng genom att klara banan snabbt samtidigt som du hittar så många skatter som möjligt.

  Assassin´s Creed Pirates är byggt med Babylon.JS. En enkel och kraftfull 3D motor som bygger på WebGL, JavaScript och TypeScript.

  Vill du uppleva den fulla potentialen i Internet Explorer 11 kan du även besöka den fullt interaktiva sajten Everest: Rivers of Ice eller spela Contre Jour direkt i webbläsaren.

  Spela Assassin´s Creed Pirates nu!

  Läs mer om Microsofts initiativ rethink här.

 • Microsoft Windows App Studio når 1 miljon användare

  Det webbaserade app-utvecklingsverktyget Microsoft Windows App Studio har redan 1 miljon användare. Med Microsoft Windows App Studio kan utvecklare, oavsett kunskapsnivå, utveckla appar till Windows och Windows Phone.

  Betaversionen lanserades för ett knappt år sedan och uppdateras kontinuerligt. Den här veckan släpper vi två nya funktioner, Instagram Search samt stöd för Microsoft Advertising. Med Instagram Search kan du nu enkelt flöda in bilder från Instagram i din app. Och stödet för Microsoft Advertising innebär att du nu enkelt kan tjäna pengar på dina appar.

  Läs mer om Microsoft Windows App Studio på Building Apps for Windows-bloggen.

  Kom igång och utveckla med Microsoft Windows App Studio nu.