Microsoft Sverige - Nyhetsblogg

 • Vinnarna av Microsoft Partner Awards 2014

  Under gårdagens Partner Day 2014 presenterades årets vinnare av Microsoft Partner Awards.

  I år har juryn fokuserat på att man ligger i framkant vad gäller lösningar på den senaste tekniken och att man varit framgångsrik hos användarna. Molntjänster och moderna enheter som en del av lösningarna samt hur den nya teknologin används inom det egna företaget har också spelat in.

  Bild: Office IT-partner vann i kategorin SMB, lösningar för små och medelstora företag.

  Årets partner Business Insight & Mission Critical: Sigma AB
  Bygger lösningar för bättre affärsanalys
  Sigma AB har snabbt tagit till sig ny teknik inom Business Insight. De har byggt en lösning som innehåller många komponenter i Azure-plattformen såsom HDInsight och Azure Service Bus. De har också presenterat ett av de första exemplen på en tillämpning av Internet Of Things i kombination med Microsoft Business Analytics.

  Årets partner Business Solution: NAB Solutions AB
  Bygger lösningar på Dynamics AX, NAV
  NAB Solutions AB har genom kreativitet och starkt ledarskap visat hur man framgångsrikt kan kombinera en smart Azure-baserad branschpaketering tillsammans med en effektiv försäljningsmetodik som på kort tid resulterat i över 20 nya kunder. Genom att ligga i teknikens framkant och snabbt ta till sig nya Dynamics-versioner, använda Azure och inte minst den nya Tablet-klienten i Dynamics NAV 2015 visar de tydligt att Mobile First, Cloud First är ett framgångskoncept.

  Årets partner Cloud Platform: Qbranch AB
  Bygger hybridlösningar för moderna datacenter, för partner eller privata molntjänster
  Qbranch AB har utvecklat en lösning i samarbete med några större kunder, där man i en och samma självbetjäningsportal kan beställa serverkapacitet i Azure, den egna hosting-miljön och i kundens eget datacenter. Dessutom är lösningen integrerad med Azures faktureringssystem för snabb och enkel kontroll på kostnaderna.

  Årets partner Cloud Productivity & Enterprise Social: Xperta AB
  Publika molntjänster (Office 365, Yammer, Azure, CRM Online) samt utnyttjar lösningar för samverkan
  Xperta AB är drivande i migreringar av kunder till molnet. De har med god kvalitet förflyttat ett stort antal kunder till molnet. De har också på ett föredömligt sätt lagt till mer avancerade molntjänster såsom SharePoint Online i sitt erbjudande. Under det senaste året har Xperta AB också förflyttat en mängd kunder från Dropbox till OneDrive för Företag.

  Årets partner Devices & Mobility: Atea Sverige
  Bygger lösningar som bygger på egna appar och moderna enheter som en del i lösningen  Atea Sverige har under året byggt kompletta mobila lösningar åt sina kunder där plattor, telefoner, appar och molnet ingår som en helhet i lösningen. Lösningarna fokuserar på verksamhetsnytta med den mobila användaren i centrum. De ligger i framkant vad gäller att leverera på strategin Mobile First, Cloud First.

  Årets partner Licens: Crayon AB
  Säljer licenser och erbjuder lösningar kring dessa (SAM)

  Crayon AB har under året fortsatt att starkt öka sina licensintäkter. De förnyar kundernas avtal i tid och de ökar signifikant år efter år. Under året som gått har de tydligt visat starkt fokus på transformationen till molnet. Crayon AB förser inte bara Microsofts kunder med förstklassiga licenslösningar och SAM-projekt utan säkerställer också nyttjandet genom att leverera konsultprojekt som exempelvis utrullning av Office 365 och implementering av hybrida molnlösningar.

  Årets partner SMB: Office IT-partner
  Bygger och/eller säljer lösningar riktade mot SMB-kunder

  Office IT-partner har under året gjort en omfattande satsning för att bli en av de större spelarna inom SMB-marknaden. Resultatet har inte låtit vänta på sig. De har lyckats med att kraftigt öka sin volymlicensaffär, samtidigt som de haft en mycket stark tillväxt i sin hosting-leverans och i sin Office 365-affär. de har under året vunnit ett stort antal nya kunder i SMB-segmentet.

  Årets partner Voice: Cellip AB
  Bygger voice-baserade lösningar på Lync

  Cellip AB har under det gångna året fortsatt leda utvecklingen av Lync-tjänster och har erbjudanden för alla segment. Det finns exempel på kunder som sparat uppemot 70 procent på deras Lync konferenslösning jämfört med en traditionell lösning. De har integrerade lösningar med några av de större teleoperatörerna på Enterprise-telefoni. Cellip AB är helt enkelt fortsatt ledande på Lync telefoni i landet.

   

 • Windows 10 är första steget mot en helt ny generation av Windows

  Med en tidig version av Windows 10 presenterar Microsoft idag framtiden för företag och organisationer. Nyheterna som presenteras innefattar bland annat en helt ny sömlös användarupplevelse, smidigare hantering och förbättrad säkerhet. Den 1 oktober är det möjligt att ladda hem Technical Preview av Windows 10.

  Windows 10 bygger vidare på vår vision med Windows 8 och idag tar vi det första stora klivet mot en helt ny generation av Windows. Windows 10 kommer vara det självklara valet för företag och organisationer då det låter användaren vara produktiv oavsett plats och enhet, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef för Windows och Surface

  Produktivitet oavsett enhet och plats
  Windows 10 anpassar sömlöst användarupplevelsen oavsett vilken enhet som används, från små smarta prylar till stora företagsdatacenter. Windows 10 finns med dig oavsett om du använder din Xbox, surfplatta, telefon eller dator.

  För utvecklare innebär Windows 10 att det nu handlar om en gemensam app-plattform för alla enheter. Applikationer behöver endast skrivas en gång sedan är det enkelt att rulla ut applikationen på olika typer av enheter och göra den tillgänglig för alla Windows-användare.  Anpassat för det moderna företaget
  Med Windows 10 finns flera företagskritiska funktioner integrerade direkt i operativsystemet. Bland annat företagsanpassade säkerhetsfunktioner som skyddar såväl identiteter som information oavsett var informationen lagras eller skickas. Med de nya säkerhetsfunktionerna minskar risken för intrång i system, informationsstöld och phishing-attacker.

  I Windows 10 är det enklare och smidigare att installera och hantera IT-miljön, något som kan sänka kostnaden för företag och organisationer. Till exempel är det nu enkelt att uppgradera från Windows 7 eller Windows 8 utan att först återställa datorerna. Det är också möjligt att välja i vilken takt man vill rulla ut uppdateringar och förändringar.

  Nyheter i Windows 10 Technical Preview
  Start-menyn är tillbaka och erbjuder snabb tillgång till dina favoritprogram, filer, appar och hemsidor.

  Appar från Windows Store kan nu öppnas i den ”traditionella” skrivbordsmiljön.

  Det är nu möjligt att ha flera parallella skrivbord öppna samtidigt. Istället för att en mängd program, appar och filer överlappar på ett enda skrivbord kan du nu enkelt skapa och skifta mellan olika skrivbord. Till exempel kan du ha olika skrivbord för olika projekt, eller skrivbord uppdelade efter arbetsrelaterat och privat.

  Windows Insider Program
  Idag presenterar vi även Windows Insider Program. Det nya initiativet låter Microsoft arbeta nära kunder för att tillsammans forma Windows framtid. Deltagare i programmet är med tidigt i utvecklingscyklerna med möjlighet att föra en dialog med Microsoft om förändringar och förbättringar.


  Idag har vi presenterat en tidig version av Windows 10 och imorgon klockan 18:00 är det möjligt att ladda hem Technical Preview. Arbetet med Windows 10 har bara börjat och uppdateringar och nyheter kommer att presenteras löpande.

  Läs gärna mer på Windows-bloggen.

  För mer information kontakta:
  Thomas Floberg
  Affärsområdeschef för Windows och Surface
  thomas.floberg@microsoft.com  
  073-408 32 85

 • Historisk lansering för MSN i Sverige

  Nya MSN kombinerar innehåll från mer än 1000 svenska och internationella publicister med tjänster från Microsoft och externa aktörer. Den nya portalen har byggts om från grunden och är helt molnbaserad och mobilanpassad för att leverera innehåll och tjänster till användare – oavsett enhet, oavsett plats.

  Det är en historiskt stor lansering, den största på 19 år, och tillsammans med en rad ledande publicister gör vi MSN mer levande och personligt än någonsin tidigare. Du som användare får en skräddarsydd upplevelse oavsett plattform, säger Peter Holmlund, Nordisk direktör för MSN på Microsoft

  På portalen finns smidig tillgång till Microsofts egna tjänster, som Skype, Outlook.com, Office 365 och OneDrive. Men även tredjepartstjänster som Facebook, Twitter och Gmail finns integrerade på nya MSN. Alla tjänster finns tillgängliga via molnet och innebär att nya MSN är den största utrullningen på molnplattformen Microsoft Azure någonsin.

  Det är kul att samarbeta med en så stor aktör som Microsoft. Att vårt material finns på nya MSN gör att vi når ut till fler läsare med våra nyheter, både i mobilen och på desktop, säger Linnea Jonjons, Utvecklingsredaktör på Metro

  Bland innehållsleverantörerna finns stora svenska aktörer som Metro, Egmont Publishing och Affärsvärlden, såväl som internationellt erkända leverantörer som t.ex. CNN, New York Times och The Guardian. Arbetet med svenska innehållsleverantörer sker löpande och under hösten presenteras flera nya samarbetspartners.

  Den nya inriktningen för MSN tillsammans med vårt unika innehåll tror vi ger oss möjlighet att nå ännu fler. Vår paroll är ”We Bring Stories to Life” och det ska vi göra tillsammans med Microsoft framöver, säger John Severinson, Digital Chef på Egmont Publishing

  MSN har varje månad över 450 miljoner besökare från 50 länder som nu får en ny och bättre upplevelse. Förutom nya MSN lanserar vi även nya appar till Windows och Windows Phone 8.1 för att göra det enklare än någonsin att komma åt innehåll och tjänster. Under hösten släpps nya MSN-appar även till iOS och Android.

  Följande innehållsleverantör finns med från början: Affärsvärlden, Arla, Auto Motor Sport, Bandysverige, Basketsverige, Feber, Fotbolldirekt, Gaffa, Golfing, Hockeysverige, Improveme, Key TV, King, Manolo, Metro, Recept.se, Reseguiden.se, Rouxbe, Stoppa Pressarna, Svenska Fans, Teknikens Värld, TT Nyhetsbyrån, Utb by Content, Vagabond och Viktklubb.

  Läs mer på Microsoft-bloggen.

  För mer information kontakta:
  Peter Holmlund
  Nordisk direktör för MSN på Microsoft
  peter.holmlund@microsoft.com  
  070-926 61 61

 • Finnair flyttar till molnet med Office 365 - kapar kommunikationskostnader med 15 procent

  Finnair, världens femte äldsta flygbolag, har det senaste årtiondet överlevt pressade priser och ökad konkurrens genom att anpassa sig och utveckla arbetsprocesserna. Med personal utspridd över världen på kontor, flygplatser och flygplan ökar behovet av informations- och kommunikationsteknik som samordnar personalstyrkan och skapar en teamkänsla. För att lyckas implementerar de Office 365 som kommunikationsplattform för koncernen.

  ”Med Office 365 reducerar vi kostnaderna samtidigt som vår portfölj med kommunikationsverktyg utökas. Anställda tar mer välgrundade och informationsbaserade beslut, löser problem snabbare och har samtidigt en gemensam plattform för idéer", säger Kari Hänninen, Arkitekt, Corporate Information Management, Finnair.

  Att äga och driva sina egna servrar var också både dyrt och tidskrävande för Finnair samtidigt som IT-service är ett grundläggande verktyg för både de anställdas och kundernas upplevelse.

  “Vi körde ett litet pilotprogram för Google Docs, men alla anställda använder Office och det fungerade inte så bra med Google, plus att vi inte var nöjda med prismodellen”, säger Hänninen. "Microsoft har en betydligt starkare företagslösning med bättre support, en övertygande beräkning av totalkostnaden, och en mer innovativ lösning."

  Förutom att medarbetarna kommer varandra närmre och internkommunikationen förbättras har de ekonomiska vinsterna en stor betydelse. I jämförelse med det tidigare systemet sänker Finnair sina kostnader med 15 procent över en sexårsperiod med hjälp av Office 365.

 • Tandläkarklinik satsar fullt ut på Surface Pro 3

  Tandvård 2 Go i Kista placerar Surface Pro 3 i alla behandlingsrum och i receptionen. Med satsningen är tandläkarkliniken övertygad om att man kan erbjuda sina patienter bättre vård och sina anställda större frihet.

   

  - Surface Pro 3 är den första surfplattan som har formatet och prestandan för att fungera som en allt-i-ett-lösning. Vår programvara kräver Windows för att fungera, det i kombination med flexibiliteten Surface Pro 3 erbjuder gjorde valet enkelt. Med den större skärmen kan vi använda Surface Pro 3 till allt, till och med titta på digitala röntgenbilder, säger Viktor Henriksson, Marknadschef på Tandvård 2 Go

  Tandvård 2 Go använder Surface Pro 3 till allt i sitt dagliga arbete. I receptionen finns den för att checka in patienter. I behandlingsrummen finns bland annat patienternas journaler, digitala röntgenbilder och kontaktuppgifter enkelt tillgängliga i Surface Pro 3. Mobiliteten innebär även att det är enkelt att konsultera en kollega för en andra åsikt utan att behöva ladda upp information och bilder mot en server först. Det är bara att ta med sig plattan till ett annat rum.
  ett annat rum.

  - En spännande möjlighet med Surface Pro 3 är att patienten nu kan ”hålla i sin egen mun”. Genom att ge patienten plattan får vi ett bra visuellt hjälpmedel för att visa var och hur vi tänker göra ett ingrepp. Eller för att ge tandhygiensråd, säger Viktor Henriksson

  Surface Pro 3 lanserades i Sverige den 28 augusti. Tandvård 2 Go är bland de första i Sverige att satsa på enheten, de köpte klinikens enheter så att de fanns på plats redan den 28:e.

  Tandvård 2 Go är beläget i Kista och har 5 anställda som arbetar i fyra behandlingsrum.

  För mer information kontakta
  Viktor Henriksson
  Marknadschef Tandvård 2 Go
  viktor@tandvard2go.se
  076-010 10 44

 • Sida väljer TDC och Microsoft Lync-lösning

  Myndigheten Sida väljer TDC i deras nya satsning på kommunikationsmiljön. TDC kommer att leverera TDC Mobil med Microsoft Lync-integration. Affären är en Kommunikation som tjänst, där TDC ansvarar för utveckling, drift och support. Avtalsvärdet är 8 miljoner kronor över en avtalsperiod om tre år.

  Sida är en statlig myndighet som arbetar på uppdrag av Sveriges riksdag och regering för att minska fattigdomen i världen, samt att genomföra Sveriges politik för global utveckling. Myndigheten finns på tre orter i Sverige; Stockholm, Visby och Härnösand. Med kritisk kommunikation mellan dessa orter, och med omvärlden, är telefonimiljön verksamhetsviktig för Sida – både vad gäller prestanda som stabilitet. När myndigheten nu uppdaterar och utvecklar kommunikationsmiljön valdes TDC.

  Lösningen innehåller TDC Mobil som med 600 abonnemang kommer att integreras med Microsoft Lync. TDC Business Trunk gör vidare att datakommunikation, fast och mobil telefoni kombineras på en gemensam infrastruktur. Övrigt om lösningen: 

  • Integrationen mellan TDC Business Trunk och Microsoft Lync 2013 är unik i Sverige.
    
  • Affären är en Kommunikation som tjänst, vilket innebär att TDC ansvarar för utveckling, drift och support av kommunikationsmiljön. 

  • Avtalsvärdet är 8 miljoner kronor över en avtalsperiod om tre år. Till detta finns option om ytterligare fyra år. 

  – Sida valde TDC för att de på ett kostnadseffektivt sätt tillmötesgått vårt behov av stabil telefoni i kombination med nytta av ny teknik, säger Jenni Wigholm, it-chef Sida. 

   – Nya kunder är alltid inspirerande, extra mycket om de dessutom har en globalt samhällsnyttig verksamhet – som Sida. Med vår kunskap om telefoni och datakom, däribland Microsoft Lync, fokuserar vi på att bidra till en användarvänligare, stabilare och effektivare kommunikation. Med denna inriktning och målsättning vill jag hälsa Sida välkommen till TDC-familjen, säger Joakim Harging, försäljningsdirektör TDC Sverige.

 • Cellip lanserar Lync 365 Enterprise Telefoni

  Nu lanserar Cellip den nya Lync-integrerade molntjänsten Lync 365 Enterprise Telefoni. En flexibel och framtidssäker molnlösning för stora företag som vill koppla ihop exempelvis Microsoft Office 365 med fast och mobil telefoni i en plattform.

  Helhetstjänster för kommunikation efterfrågas allt mer på den svenska marknaden. Nu tar teleoperatören Cellip ytterligare ett stort kliv framåt och levererar en robust, storskalig och flexibel molntjänst, Lync 365 Enterprise Telefoni. Det betyder att kunderna får samma funktioner som med en egen Lync-miljö fast med molnets alla fördelar. Lösningen har stora möjligheter att anpassas för att tillgodose kundernas unika behov.

  Microsoft Lync i sig är den bästa lösningen för företag som vill ha all kommunikation i en plattform med ett välkänt gränssnitt, säger Esko Airas, VD på Cellip. Med vår tjänst Lync 365 Enterprise Telefoni gör vi lösningen komplett, då tjänstens flexibilitet möjliggör alla önskemål. Detta är en genuint framtidssäker tjänst eftersom den sparar pengar, ökar produktiviteten, är omfattande och samtidigt enkel att använda, uppdateras automatiskt, fungerar internationellt samt kan integreras med vilken mobiloperatör som helst.

  Lync 365 Enterprise Telefoni möjliggör Microsofts koncept Det Nya Arbetslivet, med fokus på flexibelt arbete. Användarna får verktygen som behövs för att vara produktiva, oavsett plats och enhet. Då blir arbete inte en plats du går till utan något du faktiskt gör.

  Cellip fortsätter visa att de är en viktig partner för Microsoft, säger Emelie Ekblad, Ansvarig Enterprise Social på Microsoft AB samt produktchef för Lync, SharePoint och Yammer. Vi på Microsoft har tagit fram en stabil lösning i och med Lync. Cellip har tillfört en ny dimension som ytterligare stärker Lyncs attraktionskraft.

  Lync 365 Enterprise Telefoni är en molnbaserad lösning, vilket innebär att Cellip tar fullt ansvar för att tjänsten ska fungera och att kunderna inte behöver förvara utrustning hos sig.

  Vi sköter all installation, drift och backup åt kunderna, fortsätter Esko Airas. På så vis kan kunderna fokusera på sin verksamhet, medan vi ser till att deras kommunikation fungerar.

  Cellip erbjuder sedan tidigare tjänsten Lync 365 Telefoni, för mindre och mellanstora företag som syr ihop fast och mobil telefoni med IM-konversationer, e-post, fil- och skrivbordsdelning samt telefon- och videokonferens. Lync 365 Enterprise erbjuder alla dessa funktioner och samtidigt mycket mer.


  För mer information, vänligen kontakta:
  Esko Airas, Verkställande direktör, Cellip AB
  Tfn: 08-55 80 10 37
  E-post: esko.airas@cellip.se

 • Carlsberg blir "glokala" med Office 365

  JC Jacobsen grundade sitt bryggeri i Danmark för mer än 160 år sedan. På senare tid har företaget haft en enorm tillväxt, i synnerhet de senaste 14 åren, då man expanderat från en lokal produktionsbas på bara sex marknader år 2000, till att nu vara det fjärde största ölbryggeriet i världen med över 500 olika varumärken. Utvecklingen har lett till utmaningar att hålla ihop globalt spridda verksamheter i ett bolag, samtidigt som varje öl ska leva upp till Carlsbergs höga standard. Den senaste tekniken från Microsoft gör det möjligt för Carlsberg att hantera sin verksamhet runt om i världen.

   

  Carlsberg Group har en vision för verksamheten som man kallar att vara "glokala". Detta syftar till att företaget ska vara effektiva globalt, men samtidigt vara trogna sina lokala rötter. Carlsberg behövde en teknisk lösning för att införliva visionen och valet föll på Microsoft Office 365. Man har implenterat en fullständig produktivitets och samarbetslösning som de anställda använder för att kommunicera med varandra.

   

  "V i hjälper våra medarbetare att jobba bättre tillsammans genom att förse dem med Office 365", säger Etienne Dock, vice VD för IT-arkitektur och sourcing på Carlsberg.

   

  "Molnlösningen bryter ner de traditionella hindren så att  vi kan fokusera på att brygga världens bästa öl, oavsett vilken enhet vi använder, eller var vi befinner oss", säger Etienne Dock.

   

  Medarbetarna använder Microsoft Exchange Online för e-post och kalenderfunktioner, Microsoft Lync Online för att ansluta via webbkonferenser och snabbmeddelanden. Virtuella team samarbetar i projekt med Microsoft Sharepoint Online, och anställda använder det sociala nätverket Yammer Enterprise för meddelanden och samarbete.

   

  Carlsberg drar också nytta av Office 365 för att starta Carlsberg Supply Chain (CSC) - det viktigaste Glocal initiativet för att effektivisera den globala försörjningskedjan. CSC använder webbkonferenser, snabbmeddelanden och samarbetsgruppwebbplatser som ingår i Office 365 för att hantera inköp, produktion, logistik och planeringsfunktioner centralt, som tidigare inträffade isolerat över hela världen.

   

  "Öl är tungt, så vi vill inte transportera den alltför långa avstånd," säger Etienne Dock. "Och bryggerier är kapitalintensiva, så vi vill inte bygga för många. CSC får ett enormt affärsvärde av att använda Office 365 som ett globalt samarbetsverktyg för att interagera med våra globala marknader och utbyta den information vi behöver för att optimera verksamheten och spara pengar."

   

  Med användarvänliga verktyg och ett socialt nätverk som öppnar upp kommunikationen för medarbetare i hela världen på praktiskt taget vilken enhet som helst, kan Carlsberg tillgodose sina kunders behov. Säljare som arbetar med pubar och restauranger i 140 länder använder idag mobila enheter för att dela kundinsikter med kollegor runt om i världen.

   

  "Vi får effektivitetsvinsterna av en affärsverksamhet på global nivå, men du bor nära våra lokala marknader," säger Etienne Dock. "Tack vare Office 365 är vi en riktigt glokal organisation."

   

 • Så håller du dig vaken i telefonmötet - fem tips!

  Vi läste i Computer Sweden att vissa har svårt att hålla sig vakna på telefonmöten. För oss på Microsoft är telefonmötet en del av Det Nya Arbetslivet, och vårt verktyg Microsoft Lync är oumbärligt för att vi ska få ut det mesta av dagen.

  Här kommer fem tips från Microsofts Emelie Ekblad på hur du inte bara håller dig vaken, utan också får störst värde av Lync-mötet! 

  1. Delta i diskussionen! Ställ frågor till talarna utan att avbryta genom att skriva dem i chattfönstret.

  2. Visa vad du tycker genom att skissa på den gemensamma whiteboarden, eller jobba tillsammans i dokument genom att dela skärmen.

  3. Kom ihåg och för vidare! Ta anteckningar i mötets anteckningsbok OneNote, där presentationen och deltagarna finns med automatiskt. 

  4. Var förberedd och häng med! Bläddra fram och tillbaka i mötets presentation – så du kan dubbelkolla om du missade något, eller kolla in kommande slides för att hinna förbereda frågor.

  5. Ta mötet över video för ökat engagemang! Men kör en preview innan du startar videon, så ser du hur bakgrunden ser ut, och att ljuset är schysst, och om du har mat mellan tänderna!

  Och ett bonustips för den som håller i mötet: Lägg in poll-frågor för att se vad mötesdeltagarna tycker utan att det blir rörigt. Lätt att lägga in, lätt att svara på – och så blir det tydligt även efteråt vad alla faktiskt tyckte i frågan. 
    

 • Ersätt din dator och surfplatta med Surface Pro 3

  Den är tunnare och kraftfullare än sina föregångare samtidigt som den har ett nytt format med större bildskärm. Idag lanserar vi Surface Pro 3 i Sverige, produkten som ersätter din bärbara dator såväl som din surfplatta.

  - Intresset för Surface Pro 3 har överträffat våra högt ställda förväntningar. Med Surface Pro 3 har Microsoft en produkt som på allvar sätter 2-i-1-datorerna på kartan. Prestandan är minst lika bra som på andra datorer i prisklassen, samtidigt som det nya formatet erbjuder en flexibilitet som många av konkurrenterna saknar, säger Anders Lindquist, Head of IT-products på MediaMarkt

  Surface Pro 3 levereras med Windows 8.1 Pro som låter dig köra alla Windows-program såväl som alla appar i Windows Store. Surface Pro 3 har en 12-tumsskärm i formatet 3:2. Tillsammans med den nya Surface-pennan fungerar plattan perfekt som ett digitalt antecknings- och skissblock. Med Mini DisplayPort, microSD-kortläsare, USB 3.0-port och tillhörande Type Cover 3 är Surface Pro 3 en dator som enkelt kan alternera som surfplatta.

  - Med Surface Pro 3 sätter vi produktivitet i fokus, få saker gjorda oavsett tid och plats. Det nya formatet och den förbättrade prestandan i kombination med de olika tillbehören gör Surface Pro 3 till ett flexibelt alternativ som saknar motstycke på marknaden idag. Surface Pro 3 är helt enkelt den enda dator du behöver, säger Joakim Karlén, Produktmarknadschef för Surface på Microsoft

  Till Surface Pro 3 lanseras en rad nya tillbehör. Type Cover 3 släpps i fem färger (Lila, röd, cyan, blå och svart) och är anpassat till det nya formatet för Surface Pro 3. Tangentbordet har förbättrats med magnetisk stabilitet som gör det ännu enklare att arbeta på, framförallt om du har datorn i knäet. Type Cover 3 fungerar även som ett skyddande lock för skärmen.

  Den 12 september lanseras även en dockningsstation för Surface Pro 3 som erbjuder 5 USB-portar, Ethernet-port, 3,5 mm ljudingång/utgång och Mini DisplayPort-videoutgång. Du kan snabbt förvandla Surface Pro 3 till en komplett arbetsstation.

  För företagskunder är Surface Pro 3 tillgänglig hos Atea och Dustin. Konsumenter hittar datorn hos Elgiganten, MediaMarkt, Siba, Webhallen och i Microsoft Store.

  Rekommenderat försäljningspris

  Intel i3 / 64 GB – 7 615 SEK
  Intel i5 / 128 GB – 9 495 SEK
  Intel i5 / 256 GB – 12 395 SEK
  Intel i7 / 256 GB – 14 695 SEK
  Intel i7 / 512 GB – 18 575 SEK

  Surface Pro 3 Type Cover – 1229 SEK
  Dockningsstation till Surface Pro 3 – 1 899 SEK

  På Surface-bloggen kan du hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om Surface.

  För mer information kontakta:

  Joakim Karlén
  Produktmarknadschef Surface
  joakim.karlen@microsoft.com
  073-408 56 32