Microsoft Sverige - Nyhetsblogg

 • Microsoft i globalt avtal med svenska bildtjänsten PicHit.Me

  Varje dag skapas miljoner presentationer med PowerPoint som innehåller bilder. Samarbetet mellan Microsoft och PicHit.Me ska göra det enkelt att hitta och hämta bilder till dina presentationer. Bilder som du har rättigheter att använda.

  Svenska PicHit.Me har valts ut som ett av åtta europeiska bolag som Microsoft inleder ett globalt samarbete med. Den svenska tjänsten gör det enkelt för användare att hitta bilder till sina PowerPoint-presentationer som är godkända att använda i publika och kommersiella sammanhang. 


   
  - PicHit.Me är ett innovativt företag som ger mervärde genom att göra bildletande lagligt för alla de Office-användare som älskar Powerpoint. Vårt ekosystem kring Office 365 är unikt och når en av de största kundgrupperna i världen och nu tar vi ännu ett steg med mervärde för användarna, säger Sara Kullgren, affärsområdeschef för Developer Experience and Evangelism på Microsoft. 
   
  Läs hela pressmeddelandet från PicHit.Me.

 • Movember: Branchen utmanas i IT Mustaschen

  November är en månad då mäns hälsa står i fokus med välgörenhetsinitiativet Movember. Nytt för i år är IT Mustaschen, ett särskilt Movembernätverk för den svenska IT-branschen, såväl IT-bolag som IT-avdelningar.

   

  Idag har 273 personer anmält sig från 19 olika team och nya anmälningar kommer in hela tiden. IT Mustaschen är därmed Sveriges näst största nätverk i dagsläget, efter teamet SE Movember Hockey Challenge. Bakom initiativet står Cato Jensen på Microsoft Sverige.

   

  "Vi vill utmana alla som jobbar i branschen, både killar och tjejer, att delta i Movember. En viktig, och rolig, del av Movember är ju Mustaschen, där alla män startar slätrakade den 1 november och låter mustaschen, och bara mustaschen, växa resten av månaden," säger Cato Jensen.

   

  I dagsläget ligger Tietos team i topp inom nätverket IT Mustaschen med 101 anmälda. Team Microsoft Sverige, där även medarbetare från Nokia och Skype ingår, har 40 personer anmälda och man hoppas nu på en slutspurt - inte minst bland sina kvinnliga kollegor.

   

  "Även om tjejer inte behöver odla mustasch vill vi också be om alla tjejers stöd under hela Movember och dess utmaningar. Våra Mo Sistas är lika viktiga för att få ut budskapet om mäns hälsa i Movember," säger Cato Jensen.

   

  Inspirationen kommer från grannlandet Norge där IT-barten var det största Movembernätverket förra året med 33 olika team och 549 personer från IT-branschen (bart betyder mustasch på norska). Arbetsplatser över hela landet tävlade mot varandra under månaden, samlade ihop imponerande summor pengar och ökade medvetenheten om mäns hälsa.

  "Vi hoppas kunna ’steal with pride’ och har startat IT Mustaschen nu i år med målsättning att vi skall bli det största nätverket i Sverige och få alla IT-bolag och IT-avdelningar engagerade. Sen vill vi ju såklart ta upp fighten och bli större än norska IT-Barten" säger Cato Jensen. 

  Instagram och Twitter hashtag: #ITMustaschen

  Facebook: www.facebook.com/ITMustaschen


  Så här gör man för att anmäla ett team:

  1. Gå till Movember.com och registrera ett konto
  2. Skapa ett Företagsteam
  3. Gå med i ”IT Mustaschen” nätverket
  4. Sprid informationen, exempelvis genom att bjuda in fler på Facebook
  5. Samla pengar in till ett gott föremål och ha roligt under resans gång

  Läs mer på Movember.com – Engagera dig på arbetsplatsen.

 • Obegränsat med data om du prenumererar på Office 365

  Idag offentliggör Microsoft att alla kunder som prenumererar på Office 365 kommer få obegränsad lagringskapacitet i OneDrive i molnet utan extra kostnad. Kunderna erbjuds detta från idag och börjar med konsumenter som har Office 365 Home och de som har Office 365 via programmen Personal och University. Företagskunder kommer följa en plan som finns på Office 365 roadmap.

  - Dagens erbjudande om obegränsat lagringsutrymme visar Microsofts vision om en enkel lösning för både jobb och fritid. Det ska vara lätt för oss människor att lagra, synkronisera, samarbeta i, och dela de filer som är viktiga i våra liv, säger Daniel Siberg, affärsområdeschef för Office på Microsoft Sverige.

  Det finns idag 7 miljoner privata prenumeranter på Office 365. Mer information finns på engelska på bloggarna OneDrive och Office.

 • Videotips i väntan på Skype Translator

  I väntan på betaversionen av Skype Translator, som ska lanseras innan året är slut, vill vi dela med oss av ett videotips där Gurdeep Pall, Corporate VP of Skype, intervjuas av Richard Quest på CNN.

  "Vi är väldigt glada över det stora intresse som finns redan nu inför Skype Translator och tills vi har något mer att dela med oss av vill vi gärna tipsa om denna inspirerande intervju", säger  Emelie  Ekblad, ansvarig för Enterprise Social på Microsoft AB, där Skype är en viktig beståndsdel. 

  Emelies  favoritcitat från intervjun:

  "In the same way it's hard to imagine a world before you were able to travel to different places and quickly, whether it be in a car or a plane, we'll never think about, wow, those were the dark ages where people couldn't understand each other. That's where we're headed."

 • Docker och Microsoft lanserar container-applikationer till alla plattformar

  Microsoft och Docker Inc. meddelar att de inlett ett strategiskt partnerskap för att förse den öppna plattformen Docker med stöd för nya container-tekniker som kommer följa med leveranser av framtida versioner av Windows Server. Utvecklare och organisationer som vill utveckla container-applikationer med Docker kan använda antingen Windows Server eller Linux i samma ekosystem av användare, applikationer och verktyg.


  I dag kräver företag ännu högre nivå på innovationer än tidigare och distribuerade applikationer ligger i framkant för att klara denna efterfrågan. Docker möter efterfrågan och ökar utvecklarnas produktivitet genom att använda angreppssättet containerisering. Det gör att ändringar i applikationskod går från utvecklingsmiljö till produktion på minuter och möjliggör ändringar i realtid.

  – Att ha tillgång till styrkan i Windows Server gör att integreringen till Docker blir en enkel resa för alla i Dockers ekosystem. När vi formar ett gemensamt angreppsätt och användarinterface för att skapa containers och distribuerade applikationer kommer det skapa en våg av nya applikationer som kommer förändra alla organisationer i grunden, säger Salomon Hykes, Chief Technology Officer och grundare av Docker.

  På Microsoft ser man flera fördelar med att integrera till öppna plattformar.

  – Vi ser vikten av att kunna erbjuda flexibilitet till våra kunder när de vill utvecklas i en värld som kännetecknas av ”mobile-first cloud first”, säger André Henriksson, ansvarig för Cloud och Enterprise på Microsoft Sverige. – Den här flexibiliteten erbjuder vi redan genom förstklassigt stöd i vår snabbväxande plattform för molntjänster, Microsoft Azure. Vårt partnerskap med Docker förstärker vårt åtagande att skapa en öppen plattform som kännetecknas av valfrihet, där Windows Server och Linux tillsammans driver innovation av applikationer, säger André Henriksson.

  Microsoft och Docker kommer kunna erbjuda en struktur för att bygga distribuerade applikationer över olika plattformar som kan driftas mycket snabbt och skalas globalt. 

  – Tillsammans kan Azure och Windows Server lyfta Docker till en nivå som gör att företag kan ställa helt nya förväntningar på vad deras moln ska leverera, säger Ben Golub, VD på Docker.

  Microsoft har sedan i juni kunnat leverera Docker Engine för Linux till sina Azure-kunder. Partnerskapet befäster samarbetet för att erbjuda större flexibilitet både till användare av Windows Server och Linux.

  Mer information (på engelska)

  Microsoft Azure blog post

  Microsoft Open Technologies blog post

  Docker blog post

 • En helt ny chattupplevelse med Skype Qik

  Skype Qik är en ny chattapp till iOS, Android och Windows Phone som gör det enklare än någonsin att spela in och dela videoklipp med nära och kära.

  Smarta telefoner spelar en stor roll i vår vardag, där snabbmeddelanden och selfies är två moderna beteenden som vuxit fram. Skype Qik är en ny chattapp som utvecklats för den vardagen. Med Skype Qik är det enkelt att spela in ett videoklipp på dig själv eller din omgivning och med ett tryck dela klippet med vänner och familj. Du kan dela klippet i privata konversationer med vänner eller i större gruppkonversationer.

  Skype Qik på iPhone   Skype Qik på Windows Phone

  Du behöver inte vara orolig över att videoklippen som du delar med dig av lever kvar i all evighet. Ett videoklipp finns endast tillgängligt i två veckor efter att det skickats. Efter två veckor raderas det automatiskt. Det går självklart också att radera ett videoklipp tidigare än så om du ångrar dig.

  I Skype Qik har du även möjlighet att svara på videoklippsmeddelanden med så kallade Qik Fliks. En Qik Flik kan liknas vid en GIF, korta klipp på fem sekunder som du använder för att svara på meddelanden. Genom att spela in och spara Qik Fliks är du alltid redo att delta i chatten oavsett tid och plats.

  Läs mer om Skype Qik här.

 • Microsoft sponsrar Women in Tech

  På Microsoft jobbar vi sedan lång tid tillbaka med jämställdhet för att nå målet på 50 % kvinnor på alla nivåer i företaget. Att bidra till att fler kvinnor hittar till IT-branschen i stort är en viktig del i detta arbete, och i syfte att uppnå det inleds idag ett samarbete med Women in Tech - WIT2014.

  Women in Tech har som mål att locka fler kvinnor till media och IT-branschen genom att erbjuda ett nätverk av erfarna och framgångsrika kvinnor och män från entreprenörs- och företagsvärlden.

  - Den låga andel kvinnor inom IT är ett stort problem, vi behöver mångfald för att fortsatt skapa tillväxt och innovation. Att erbjuda nätverk och visa på kvinnliga förebilder är otroligt viktigt för att skapa en inkluderande atmosfär som lockar fler kvinnor till världens just nu mest spännande bransch. Vårt samarbete med WIT är ett av alla initiativ vi gör för att öka mångfald inom IT, säger Jonas Persson, VD på Microsoft i Sverige.  Women in Tech kommer vara på plats på SIME den 11-12 november i Stockholm, en av Europas största konferenser om internet och digitala möjligheter. Just nu erbjuder aktörerna bakom Women in Tech femtio biljetter till SIME till kvinnor, som uppmanas anmäla intresse på sajten. Bakom Women in Tech står, förutom Microsoft, bland andra MTGx, Spotify och Bonnier.

  Microsoft driver ett stort antal initiativ för att öka andelen kvinnor inom IT. För att nämna några arrangeras eventet Codess, vi delar årligen ut Årets IT-tjej och vi viker hälften av platserna på trainee-programmet till kvinnor. Idag är fyra av tio i Microsofts svenska ledningsgrupp kvinnor och en tredjedel av de anställda är kvinnor.

 • Microsoft populär arbetsgivare bland studenter

  Varje år rankar Sveriges young professionals sina ideala arbetsgivare i KarriärBarometern. I år placerar sig Microsoft på tredje plats på IT-rankingen. KarriärBarometern är en heltäckande undersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har 23 717 yrkesverksamma akademiker från hela landet deltagit i undersökningen och röstat fram sina framtida drömarbetsgivare.


  Sedan starten 2009 har Microsoft konstant placerat sig i topp tre på rankingen. Microsoft HR-chef Anne-Marie Andric tror att flexibilitet och tillit är det som gör Microsoft till en särskilt attraktiv arbetsgivare bland unga.

   

  "Det som vi kallar Det Nya Arbetslivet genomsyrar allt vi gör på Microsoft. Förenklat kan man säga att vi ger medarbetaren möjlighet till flexibelt arbete, vilket ger en bättre balans mellan arbete och privatliv, och underlättar när man ska få ihop livspusslet. Det handlar inte om att uppmuntra distansarbete, det handlar om att låta arbetets beskaffenhet styra vart man jobbar.

   

  "Det handlar också om synen på människan - att vi visar tillit till medarbetaren. På Microsoft litar cheferna på att medarbetarna utför sina arbetsuppgifter, när och var bestämmer de själva. Det fungerar eftersom vi har så pass tydliga mål som mäts och följs upp hela tiden, på så sätt råder det inga oklarheter om vilka arbetsuppgifter som skall utföras.

   

  "Självklart ställer det vissa krav - på såväl tekniken som är själva möjliggöraren, individen som måste ha en förmåga att prioritera och planera sin tid, och på ledarskapet som måste vara tydligt och närvarande oavsett rum", säger Anne-Marie Andric. "Sedan skadar det såklart inte att våra lokaler blivit framröstade till Sveriges Snyggaste kontor också!"

   

  En tydlig trend i årets undersökning är att de unga talangerna i allt högre grad vill jobba för en god sak eller tjäna ett högre syfte, säger Susanne Grossauer, Employer Branding Specialist på Universum.

   

  Det är enligt Susanne Grossauer en stor utmaning för många arbetsgivare. ”För företagen, som på grund av en ökande kompetensbrist slåss om talangerna, gäller det att kunna förklara varför man gör något och visa på ett tydligt bakomliggande syfte – dagens talanger är på jakt efter mening i allt de gör och vill känna att de kan stå för sin arbetsgivares verksamhet och värderingar.”

   

  Bild: Emelie Ekblad, Ansvarig Enterprise Social på Microsoft AB samt produktchef för Lync, SharePoint och Yammer, tog emot priset på Talent Excellence Awards.

 • Microsoft satsar på effektiv försäljning med ny lösning  Idag lanserar Microsoft en ny lösning för effektivt säljarbete, Sales Productivity. Det är ett kombinationserbjudande med produkterna Dynamics CRM Online, Office 365 och Power BI. Ett verktyg för professionella säljare som sömlöst kan jobba i sina olika affärsapplikationer och få ut mer av sin dag. Den nya lösningen erbjuds till ett introduktionspris om 590 kronor per användare och månad. Kunder som redan har Office 365 kan uppgradera till den här produktivitetshöjande lösningen för 415 kronor per användare och månad. Erbjudandet är tillgängligt från och med idag över hela världen.

  Företag som Grant Thornton, CSX Transportation och Metro Bank väljer marknadsledande Dynamics CRM Online, Office 365 och Power BI från Microsoft för att göra det möjligt för personal som har kundkontakter att bli mer effektiva och produktiva.

  Effektivitet är en viktig komponent i alla erbjudanden och i synnerhet för säljavdelningar där säljarna snabbt behöver kunna möta kundernas behov. Genom att kombinera Dynamics CRM Online med marknadsledande Office 365 möjliggör Microsoft att arbeta tillsammans inte bara inom det egna företaget utan också direkt med partners och kunder. Genom att ta in Outlook, Lync, Skype och Yammer som kanaler för socialt samarbete i Dynamics CRM Online kan Microsoft idag erbjuda högre produktivitet. 

  – Vikten av att kombinera produktivitetshöjande verktyg med affärsverktyg är något som vi på Dynamics har identifierat sedan länge – det är faktiskt kärnan i vår strategi, säger Ida Ljungblom, marknadschef Dynamics på Microsoft Sverige. – Vi har byggt våra produkter för att fungera sömlöst med varandra från dag ett och med dagens erbjudande kan våra kunder mycket lätt dra nytta av det här paketerbjudandet.  

  Det finns redan kunder som drar nytta av de tre produkterna tillsammans. Grant Thornton LLP är ett ledande företag i USA inom revision, skatt och rådgivning. De valde Microsofts lösning Sales Productivity före Salesforce.com för att erbjuda sina kunder något som inte konkurrenten kan - en personligare service och en närmare relation.

  Grant Thornton omsätter över 9 miljarder kronor med 500 partnerbolag och 6 000 anställda och har fått se några smått osannolika resultat. Ett av huvudmålen i affärsrörelsen är att öka samarbetet mellan alla säljare hos partnerbolagen. Med lösningen från Microsoft implementerad har de kunnat se en ökning av antalet presumtiva kunder i systemet med 700 procent och 450 procents ökning av nya affärsmöjligheter. De betyder att de hanterar 5,5 gånger så många affärer i företagets system. Tack vare Microsoft kan säljteamen på Grant Thornton tidigt se trender som påverkar deras kunder så de proaktivt kan kontakta dem. De har fått fler kunder att bearbeta, de vinner 39 procent fler affärer och det genomsnittliga ordervärdet har gått upp med 36 procent. Det görs inte bara fler avslut utan värdet är också högre.

  Fler röster runt världen om erbjudandet Sales Productivity finns här.  

  För mer information kontakta:

  Mariette Larsson, ansvarig Dynamics
  08-752 2992, mlarsson@microsoft.com

  Ida Ljungblom, marknadschef Dynamics
  08-5630 6342, Ida.Ljungblom@microsoft.com 

 • Cellip och 3 i Lync-samarbete

  Svenska bolag har länge efterfrågat en molnbaserad helhetslösning för sin kommunikation. Genom ett samarbete mellan operatörerna Cellip och 3 kan 3s företagskunder optimera sin kommunikation med Microsoft Outlook och Office 365, oavsett om man använder mobil, surf, tele- och videokonferenser eller fastnätsnummer, i en och samma lösning.

   

  Teleoperatören Cellip fortsätter utveckla sina flexibla molnbaserade Microsoft Lync-kompatibla tjänster och tillkännager nu ett samarbete med 3, en av Sveriges största aktörer på mobilmarknaden. Genom detta samarbete kommer Cellip tillföra sin Lync-kompetens och ytterligare förstärka 3s redan breda utbud av tjänster.

  - I och med detta samarbete kan både 3 och vi på Cellip stärka våra respektive ställningar på marknaden. Vi är alltid intresserade av samarbeten där båda parter bidrar med något unikt som skapar mervärde för användarna. Och för oss är Microsoft Lync det bästa kommunikationsverktyget att bygga en stabil kollaborativ tjänst på, säger Esko Airas, VD på Cellip.

  Cellip har länge erbjudit marknaden en fullkomlig kommunikationslösning genom att sy ihop fast och mobil telefoni med Microsoft Lync. På så sätt kan användarna i en och samma plattform kommunicera via telefoni, mejl och chatt samt hålla telefon- och videokonferenser.

  - 3 och Cellips gemensamma tjänst för att integrera 3Växel och Microsoft Lync gör det enklare för alla företag som använder dessa två starka kommunikationslösningar. Vi uppskattar Cellips kompetens inom Lync-området och vi ser fram emot ett givande samarbete, säger Örjan Sandahl, produktägare för 3Växel.

  Samarbetet går ut på att de två operatörerna har integrerat sina tjänster och anpassat erbjudandet tillsammans för att på så sätt skapa en riktigt prisvärd lösning för en fullständigt Lync-integrerad kommunikationslösning i mobilen som uppfyller marknadens krav. Bland annat erbjuder lösningen synkronisering av användarnas status för tillgänglighet mellan 3Växel och Lync.

  - Det är härligt att se två hungriga aktörer samarbeta med varandra. Det främjar Lyncs fortsatt starka utveckling på marknaden och inte minst erbjudandet till kunder och slutanvändarna, säger Emelie Ekblad, ansvarig Enterprise Social på Microsoft AB samt produktchef för Lync, SharePoint och Yammer

  För mer information, vänligen kontakta:

  Esko Airas, Verkställande direktör, Cellip AB
  Tfn: 08-55 80 10 37
  E-post:
  esko.airas@cellip.se

  Kamran Alemdar, Pr- och informationschef, 3 Sverige
  Tfn: 0735-33 78 64
  E-post:
  kamran.alemdar@tre.se