Microsoft Sverige - Nyhetsblogg

 • Videotips i väntan på Skype Translator

  I väntan på betaversionen av Skype Translator, som ska lanseras innan året är slut, vill vi dela med oss av ett videotips där Gurdeep Pall, Corporate VP of Skype, intervjuas av Richard Quest på CNN.

  "Vi är väldigt glada över det stora intresse som finns redan nu inför Skype Translator och tills vi har något mer att dela med oss av vill vi gärna tipsa om denna inspirerande intervju", säger  Emelie  Ekblad, ansvarig för Enterprise Social på Microsoft AB, där Skype är en viktig beståndsdel. 

  Emelies  favoritcitat från intervjun:

  "In the same way it's hard to imagine a world before you were able to travel to different places and quickly, whether it be in a car or a plane, we'll never think about, wow, those were the dark ages where people couldn't understand each other. That's where we're headed."

 • Docker och Microsoft lanserar container-applikationer till alla plattformar

  Microsoft och Docker Inc. meddelar att de inlett ett strategiskt partnerskap för att förse den öppna plattformen Docker med stöd för nya container-tekniker som kommer följa med leveranser av framtida versioner av Windows Server. Utvecklare och organisationer som vill utveckla container-applikationer med Docker kan använda antingen Windows Server eller Linux i samma ekosystem av användare, applikationer och verktyg.


  I dag kräver företag ännu högre nivå på innovationer än tidigare och distribuerade applikationer ligger i framkant för att klara denna efterfrågan. Docker möter efterfrågan och ökar utvecklarnas produktivitet genom att använda angreppssättet containerisering. Det gör att ändringar i applikationskod går från utvecklingsmiljö till produktion på minuter och möjliggör ändringar i realtid.

  – Att ha tillgång till styrkan i Windows Server gör att integreringen till Docker blir en enkel resa för alla i Dockers ekosystem. När vi formar ett gemensamt angreppsätt och användarinterface för att skapa containers och distribuerade applikationer kommer det skapa en våg av nya applikationer som kommer förändra alla organisationer i grunden, säger Salomon Hykes, Chief Technology Officer och grundare av Docker.

  På Microsoft ser man flera fördelar med att integrera till öppna plattformar.

  – Vi ser vikten av att kunna erbjuda flexibilitet till våra kunder när de vill utvecklas i en värld som kännetecknas av ”mobile-first cloud first”, säger André Henriksson, ansvarig för Cloud och Enterprise på Microsoft Sverige. – Den här flexibiliteten erbjuder vi redan genom förstklassigt stöd i vår snabbväxande plattform för molntjänster, Microsoft Azure. Vårt partnerskap med Docker förstärker vårt åtagande att skapa en öppen plattform som kännetecknas av valfrihet, där Windows Server och Linux tillsammans driver innovation av applikationer, säger André Henriksson.

  Microsoft och Docker kommer kunna erbjuda en struktur för att bygga distribuerade applikationer över olika plattformar som kan driftas mycket snabbt och skalas globalt. 

  – Tillsammans kan Azure och Windows Server lyfta Docker till en nivå som gör att företag kan ställa helt nya förväntningar på vad deras moln ska leverera, säger Ben Golub, VD på Docker.

  Microsoft har sedan i juni kunnat leverera Docker Engine för Linux till sina Azure-kunder. Partnerskapet befäster samarbetet för att erbjuda större flexibilitet både till användare av Windows Server och Linux.

  Mer information (på engelska)

  Microsoft Azure blog post

  Microsoft Open Technologies blog post

  Docker blog post

 • En helt ny chattupplevelse med Skype Qik

  Skype Qik är en ny chattapp till iOS, Android och Windows Phone som gör det enklare än någonsin att spela in och dela videoklipp med nära och kära.

  Smarta telefoner spelar en stor roll i vår vardag, där snabbmeddelanden och selfies är två moderna beteenden som vuxit fram. Skype Qik är en ny chattapp som utvecklats för den vardagen. Med Skype Qik är det enkelt att spela in ett videoklipp på dig själv eller din omgivning och med ett tryck dela klippet med vänner och familj. Du kan dela klippet i privata konversationer med vänner eller i större gruppkonversationer.

  Skype Qik på iPhone   Skype Qik på Windows Phone

  Du behöver inte vara orolig över att videoklippen som du delar med dig av lever kvar i all evighet. Ett videoklipp finns endast tillgängligt i två veckor efter att det skickats. Efter två veckor raderas det automatiskt. Det går självklart också att radera ett videoklipp tidigare än så om du ångrar dig.

  I Skype Qik har du även möjlighet att svara på videoklippsmeddelanden med så kallade Qik Fliks. En Qik Flik kan liknas vid en GIF, korta klipp på fem sekunder som du använder för att svara på meddelanden. Genom att spela in och spara Qik Fliks är du alltid redo att delta i chatten oavsett tid och plats.

  Läs mer om Skype Qik här.

 • Microsoft sponsrar Women in Tech

  På Microsoft jobbar vi sedan lång tid tillbaka med jämställdhet för att nå målet på 50 % kvinnor på alla nivåer i företaget. Att bidra till att fler kvinnor hittar till IT-branschen i stort är en viktig del i detta arbete, och i syfte att uppnå det inleds idag ett samarbete med Women in Tech - WIT2014.

  Women in Tech har som mål att locka fler kvinnor till media och IT-branschen genom att erbjuda ett nätverk av erfarna och framgångsrika kvinnor och män från entreprenörs- och företagsvärlden.

  - Den låga andel kvinnor inom IT är ett stort problem, vi behöver mångfald för att fortsatt skapa tillväxt och innovation. Att erbjuda nätverk och visa på kvinnliga förebilder är otroligt viktigt för att skapa en inkluderande atmosfär som lockar fler kvinnor till världens just nu mest spännande bransch. Vårt samarbete med WIT är ett av alla initiativ vi gör för att öka mångfald inom IT, säger Jonas Persson, VD på Microsoft i Sverige.  Women in Tech kommer vara på plats på SIME den 11-12 november i Stockholm, en av Europas största konferenser om internet och digitala möjligheter. Just nu erbjuder aktörerna bakom Women in Tech femtio biljetter till SIME till kvinnor, som uppmanas anmäla intresse på sajten. Bakom Women in Tech står, förutom Microsoft, bland andra MTGx, Spotify och Bonnier.

  Microsoft driver ett stort antal initiativ för att öka andelen kvinnor inom IT. För att nämna några arrangeras eventet Codess, vi delar årligen ut Årets IT-tjej och vi viker hälften av platserna på trainee-programmet till kvinnor. Idag är fyra av tio i Microsofts svenska ledningsgrupp kvinnor och en tredjedel av de anställda är kvinnor.

 • Microsoft populär arbetsgivare bland studenter

  Varje år rankar Sveriges young professionals sina ideala arbetsgivare i KarriärBarometern. I år placerar sig Microsoft på tredje plats på IT-rankingen. KarriärBarometern är en heltäckande undersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har 23 717 yrkesverksamma akademiker från hela landet deltagit i undersökningen och röstat fram sina framtida drömarbetsgivare.


  Sedan starten 2009 har Microsoft konstant placerat sig i topp tre på rankingen. Microsoft HR-chef Anne-Marie Andric tror att flexibilitet och tillit är det som gör Microsoft till en särskilt attraktiv arbetsgivare bland unga.

   

  "Det som vi kallar Det Nya Arbetslivet genomsyrar allt vi gör på Microsoft. Förenklat kan man säga att vi ger medarbetaren möjlighet till flexibelt arbete, vilket ger en bättre balans mellan arbete och privatliv, och underlättar när man ska få ihop livspusslet. Det handlar inte om att uppmuntra distansarbete, det handlar om att låta arbetets beskaffenhet styra vart man jobbar.

   

  "Det handlar också om synen på människan - att vi visar tillit till medarbetaren. På Microsoft litar cheferna på att medarbetarna utför sina arbetsuppgifter, när och var bestämmer de själva. Det fungerar eftersom vi har så pass tydliga mål som mäts och följs upp hela tiden, på så sätt råder det inga oklarheter om vilka arbetsuppgifter som skall utföras.

   

  "Självklart ställer det vissa krav - på såväl tekniken som är själva möjliggöraren, individen som måste ha en förmåga att prioritera och planera sin tid, och på ledarskapet som måste vara tydligt och närvarande oavsett rum", säger Anne-Marie Andric. "Sedan skadar det såklart inte att våra lokaler blivit framröstade till Sveriges Snyggaste kontor också!"

   

  En tydlig trend i årets undersökning är att de unga talangerna i allt högre grad vill jobba för en god sak eller tjäna ett högre syfte, säger Susanne Grossauer, Employer Branding Specialist på Universum.

   

  Det är enligt Susanne Grossauer en stor utmaning för många arbetsgivare. ”För företagen, som på grund av en ökande kompetensbrist slåss om talangerna, gäller det att kunna förklara varför man gör något och visa på ett tydligt bakomliggande syfte – dagens talanger är på jakt efter mening i allt de gör och vill känna att de kan stå för sin arbetsgivares verksamhet och värderingar.”

   

  Bild: Emelie Ekblad, Ansvarig Enterprise Social på Microsoft AB samt produktchef för Lync, SharePoint och Yammer, tog emot priset på Talent Excellence Awards.

 • Microsoft satsar på effektiv försäljning med ny lösning  Idag lanserar Microsoft en ny lösning för effektivt säljarbete, Sales Productivity. Det är ett kombinationserbjudande med produkterna Dynamics CRM Online, Office 365 och Power BI. Ett verktyg för professionella säljare som sömlöst kan jobba i sina olika affärsapplikationer och få ut mer av sin dag. Den nya lösningen erbjuds till ett introduktionspris om 590 kronor per användare och månad. Kunder som redan har Office 365 kan uppgradera till den här produktivitetshöjande lösningen för 415 kronor per användare och månad. Erbjudandet är tillgängligt från och med idag över hela världen.

  Företag som Grant Thornton, CSX Transportation och Metro Bank väljer marknadsledande Dynamics CRM Online, Office 365 och Power BI från Microsoft för att göra det möjligt för personal som har kundkontakter att bli mer effektiva och produktiva.

  Effektivitet är en viktig komponent i alla erbjudanden och i synnerhet för säljavdelningar där säljarna snabbt behöver kunna möta kundernas behov. Genom att kombinera Dynamics CRM Online med marknadsledande Office 365 möjliggör Microsoft att arbeta tillsammans inte bara inom det egna företaget utan också direkt med partners och kunder. Genom att ta in Outlook, Lync, Skype och Yammer som kanaler för socialt samarbete i Dynamics CRM Online kan Microsoft idag erbjuda högre produktivitet. 

  – Vikten av att kombinera produktivitetshöjande verktyg med affärsverktyg är något som vi på Dynamics har identifierat sedan länge – det är faktiskt kärnan i vår strategi, säger Ida Ljungblom, marknadschef Dynamics på Microsoft Sverige. – Vi har byggt våra produkter för att fungera sömlöst med varandra från dag ett och med dagens erbjudande kan våra kunder mycket lätt dra nytta av det här paketerbjudandet.  

  Det finns redan kunder som drar nytta av de tre produkterna tillsammans. Grant Thornton LLP är ett ledande företag i USA inom revision, skatt och rådgivning. De valde Microsofts lösning Sales Productivity före Salesforce.com för att erbjuda sina kunder något som inte konkurrenten kan - en personligare service och en närmare relation.

  Grant Thornton omsätter över 9 miljarder kronor med 500 partnerbolag och 6 000 anställda och har fått se några smått osannolika resultat. Ett av huvudmålen i affärsrörelsen är att öka samarbetet mellan alla säljare hos partnerbolagen. Med lösningen från Microsoft implementerad har de kunnat se en ökning av antalet presumtiva kunder i systemet med 700 procent och 450 procents ökning av nya affärsmöjligheter. De betyder att de hanterar 5,5 gånger så många affärer i företagets system. Tack vare Microsoft kan säljteamen på Grant Thornton tidigt se trender som påverkar deras kunder så de proaktivt kan kontakta dem. De har fått fler kunder att bearbeta, de vinner 39 procent fler affärer och det genomsnittliga ordervärdet har gått upp med 36 procent. Det görs inte bara fler avslut utan värdet är också högre.

  Fler röster runt världen om erbjudandet Sales Productivity finns här.  

  För mer information kontakta:

  Mariette Larsson, ansvarig Dynamics
  08-752 2992, mlarsson@microsoft.com

  Ida Ljungblom, marknadschef Dynamics
  08-5630 6342, Ida.Ljungblom@microsoft.com 

 • Cellip och 3 i Lync-samarbete

  Svenska bolag har länge efterfrågat en molnbaserad helhetslösning för sin kommunikation. Genom ett samarbete mellan operatörerna Cellip och 3 kan 3s företagskunder optimera sin kommunikation med Microsoft Outlook och Office 365, oavsett om man använder mobil, surf, tele- och videokonferenser eller fastnätsnummer, i en och samma lösning.

   

  Teleoperatören Cellip fortsätter utveckla sina flexibla molnbaserade Microsoft Lync-kompatibla tjänster och tillkännager nu ett samarbete med 3, en av Sveriges största aktörer på mobilmarknaden. Genom detta samarbete kommer Cellip tillföra sin Lync-kompetens och ytterligare förstärka 3s redan breda utbud av tjänster.

  - I och med detta samarbete kan både 3 och vi på Cellip stärka våra respektive ställningar på marknaden. Vi är alltid intresserade av samarbeten där båda parter bidrar med något unikt som skapar mervärde för användarna. Och för oss är Microsoft Lync det bästa kommunikationsverktyget att bygga en stabil kollaborativ tjänst på, säger Esko Airas, VD på Cellip.

  Cellip har länge erbjudit marknaden en fullkomlig kommunikationslösning genom att sy ihop fast och mobil telefoni med Microsoft Lync. På så sätt kan användarna i en och samma plattform kommunicera via telefoni, mejl och chatt samt hålla telefon- och videokonferenser.

  - 3 och Cellips gemensamma tjänst för att integrera 3Växel och Microsoft Lync gör det enklare för alla företag som använder dessa två starka kommunikationslösningar. Vi uppskattar Cellips kompetens inom Lync-området och vi ser fram emot ett givande samarbete, säger Örjan Sandahl, produktägare för 3Växel.

  Samarbetet går ut på att de två operatörerna har integrerat sina tjänster och anpassat erbjudandet tillsammans för att på så sätt skapa en riktigt prisvärd lösning för en fullständigt Lync-integrerad kommunikationslösning i mobilen som uppfyller marknadens krav. Bland annat erbjuder lösningen synkronisering av användarnas status för tillgänglighet mellan 3Växel och Lync.

  - Det är härligt att se två hungriga aktörer samarbeta med varandra. Det främjar Lyncs fortsatt starka utveckling på marknaden och inte minst erbjudandet till kunder och slutanvändarna, säger Emelie Ekblad, ansvarig Enterprise Social på Microsoft AB samt produktchef för Lync, SharePoint och Yammer

  För mer information, vänligen kontakta:

  Esko Airas, Verkställande direktör, Cellip AB
  Tfn: 08-55 80 10 37
  E-post:
  esko.airas@cellip.se

  Kamran Alemdar, Pr- och informationschef, 3 Sverige
  Tfn: 0735-33 78 64
  E-post:
  kamran.alemdar@tre.se

 • Industriveteraner i den svenska spelbranschen möts på Game Camp i Skövde

  Microsoft Game Camp Sweden har under sex månader samlat en stor del av Sveriges mest talangfulla spelutvecklare. När eventet avslutas idag får dessa talanger möta trion som i början av 1990-talet var en stor del av det som lade grunden till det svenska spelunder som år efter år utvecklas explosionsartat: Fredrik Liljegren, Martin Walfisz och Peter Zetterberg.

  Vi känner varandra privat men paneldiskussionen på Game Camp, modererad av Per Strömbäck, blir första gången vi sammanstrålar och pratar om uppstarten, branschen idag och framtiden, säger Peter Zetterberg, initiativtagare av Microsoft Game Camp Sweden.

  En central del av Microsoft Game Camp Sweden har varit att dela ny kunskap, erfarenheter och lärdomar. Såväl 100-tals spelutvecklare och knappa 10-talet spelprojekt sinsemellan som från branschen i form av etablerade mentorer som stöttat talangerna. Game Camps final genomförs givetvis i samma anda.

  Avslutningseventet kommer att bjuda på showcase av spelen som utvecklats för Xbox One respektive Windows Store och reflektioner om spelutveckling för dessa plattformar. Det blir också en spännande panel med trion som startade den svenska spelindustrin. De var med och grundade bolagen Unique Development Studios, Dice och Massive Entertainment. Dessutom kommer Shams Jorjani, Paradox Interactive att ge en inspirerande föreläsning: How hard can it be? berättar Åsa Nygren, Marknadsansvarig på Microsoft Sverige.

  Deltagarna i Game Camps grande finale kommer att kunna spela och testa ett knappt tiotal spel vars utvecklare har sikte på att ge ut dem via Microsofts digitala distributionskanaler.

  Vi kommer att utvärdera de spelen som producerats för att se hur vi kan ta dem vidare. Detsamma gäller för Game Camp som koncept. Det har varit fantastiskt positivt att följa studenterna i deras arbete och vi hoppas kunna ta Microsoft Game Camp [country]-konceptet vidare, slutar Peter Zetterberg, initiativtagare av Microsoft Game Camp Sweden.

  De regionala, nationella och internationella engagemang som möjliggjort denna världsunika satsning innebär att vi kommer att ta emot ett 10-tal nya start-up till vår spelinkubator. Vi är övertygade om att denna form av förädlade game jam, en kombination av öppen innovation och collaboration, mycket väl kan resultera i Sveriges nästa exportsuccé, säger Per-Arne Lundberg, chef för GSP Inkubator.

  Besök Microsoft Game Camp Swedens webbsida för mer information.

  För mer information kontakta

  Åsa Nygren
  Marknadschef för Development och Platform Evangelism
  asa.nygren@microsoft.com
   
  Sebastian Badylak
  Producer Sweden Game Arena
  sebastian.badylak@gsp.se
  070-391 89 77

 • Vinnarna av Microsoft Partner Awards 2014

  Under gårdagens Partner Day 2014 presenterades årets vinnare av Microsoft Partner Awards.

  I år har juryn fokuserat på att man ligger i framkant vad gäller lösningar på den senaste tekniken och att man varit framgångsrik hos användarna. Molntjänster och moderna enheter som en del av lösningarna samt hur den nya teknologin används inom det egna företaget har också spelat in.

  Bild: Office IT-partner vann i kategorin SMB, lösningar för små och medelstora företag.

  Årets partner Business Insight & Mission Critical: Sigma AB
  Bygger lösningar för bättre affärsanalys
  Sigma AB har snabbt tagit till sig ny teknik inom Business Insight. De har byggt en lösning som innehåller många komponenter i Azure-plattformen såsom HDInsight och Azure Service Bus. De har också presenterat ett av de första exemplen på en tillämpning av Internet Of Things i kombination med Microsoft Business Analytics.

  Årets partner Business Solution: NAB Solutions AB
  Bygger lösningar på Dynamics AX, NAV
  NAB Solutions AB har genom kreativitet och starkt ledarskap visat hur man framgångsrikt kan kombinera en smart Azure-baserad branschpaketering tillsammans med en effektiv försäljningsmetodik som på kort tid resulterat i över 20 nya kunder. Genom att ligga i teknikens framkant och snabbt ta till sig nya Dynamics-versioner, använda Azure och inte minst den nya Tablet-klienten i Dynamics NAV 2015 visar de tydligt att Mobile First, Cloud First är ett framgångskoncept.

  Årets partner Cloud Platform: Qbranch AB
  Bygger hybridlösningar för moderna datacenter, för partner eller privata molntjänster
  Qbranch AB har utvecklat en lösning i samarbete med några större kunder, där man i en och samma självbetjäningsportal kan beställa serverkapacitet i Azure, den egna hosting-miljön och i kundens eget datacenter. Dessutom är lösningen integrerad med Azures faktureringssystem för snabb och enkel kontroll på kostnaderna.

  Årets partner Cloud Productivity & Enterprise Social: Xperta AB
  Publika molntjänster (Office 365, Yammer, Azure, CRM Online) samt utnyttjar lösningar för samverkan
  Xperta AB är drivande i migreringar av kunder till molnet. De har med god kvalitet förflyttat ett stort antal kunder till molnet. De har också på ett föredömligt sätt lagt till mer avancerade molntjänster såsom SharePoint Online i sitt erbjudande. Under det senaste året har Xperta AB också förflyttat en mängd kunder från Dropbox till OneDrive för Företag.

  Årets partner Devices & Mobility: Atea Sverige
  Bygger lösningar som bygger på egna appar och moderna enheter som en del i lösningen  Atea Sverige har under året byggt kompletta mobila lösningar åt sina kunder där plattor, telefoner, appar och molnet ingår som en helhet i lösningen. Lösningarna fokuserar på verksamhetsnytta med den mobila användaren i centrum. De ligger i framkant vad gäller att leverera på strategin Mobile First, Cloud First.

  Årets partner Licens: Crayon AB
  Säljer licenser och erbjuder lösningar kring dessa (SAM)

  Crayon AB har under året fortsatt att starkt öka sina licensintäkter. De förnyar kundernas avtal i tid och de ökar signifikant år efter år. Under året som gått har de tydligt visat starkt fokus på transformationen till molnet. Crayon AB förser inte bara Microsofts kunder med förstklassiga licenslösningar och SAM-projekt utan säkerställer också nyttjandet genom att leverera konsultprojekt som exempelvis utrullning av Office 365 och implementering av hybrida molnlösningar.

  Årets partner SMB: Office IT-partner
  Bygger och/eller säljer lösningar riktade mot SMB-kunder

  Office IT-partner har under året gjort en omfattande satsning för att bli en av de större spelarna inom SMB-marknaden. Resultatet har inte låtit vänta på sig. De har lyckats med att kraftigt öka sin volymlicensaffär, samtidigt som de haft en mycket stark tillväxt i sin hosting-leverans och i sin Office 365-affär. de har under året vunnit ett stort antal nya kunder i SMB-segmentet.

  Årets partner Voice: Cellip AB
  Bygger voice-baserade lösningar på Lync

  Cellip AB har under det gångna året fortsatt leda utvecklingen av Lync-tjänster och har erbjudanden för alla segment. Det finns exempel på kunder som sparat uppemot 70 procent på deras Lync konferenslösning jämfört med en traditionell lösning. De har integrerade lösningar med några av de större teleoperatörerna på Enterprise-telefoni. Cellip AB är helt enkelt fortsatt ledande på Lync telefoni i landet.

   

 • Windows 10 är första steget mot en helt ny generation av Windows

  Med en tidig version av Windows 10 presenterar Microsoft idag framtiden för företag och organisationer. Nyheterna som presenteras innefattar bland annat en helt ny sömlös användarupplevelse, smidigare hantering och förbättrad säkerhet. Den 1 oktober är det möjligt att ladda hem Technical Preview av Windows 10.

  Windows 10 bygger vidare på vår vision med Windows 8 och idag tar vi det första stora klivet mot en helt ny generation av Windows. Windows 10 kommer vara det självklara valet för företag och organisationer då det låter användaren vara produktiv oavsett plats och enhet, säger Thomas Floberg, Affärsområdeschef för Windows och Surface

  Produktivitet oavsett enhet och plats
  Windows 10 anpassar sömlöst användarupplevelsen oavsett vilken enhet som används, från små smarta prylar till stora företagsdatacenter. Windows 10 finns med dig oavsett om du använder din Xbox, surfplatta, telefon eller dator.

  För utvecklare innebär Windows 10 att det nu handlar om en gemensam app-plattform för alla enheter. Applikationer behöver endast skrivas en gång sedan är det enkelt att rulla ut applikationen på olika typer av enheter och göra den tillgänglig för alla Windows-användare.  Anpassat för det moderna företaget
  Med Windows 10 finns flera företagskritiska funktioner integrerade direkt i operativsystemet. Bland annat företagsanpassade säkerhetsfunktioner som skyddar såväl identiteter som information oavsett var informationen lagras eller skickas. Med de nya säkerhetsfunktionerna minskar risken för intrång i system, informationsstöld och phishing-attacker.

  I Windows 10 är det enklare och smidigare att installera och hantera IT-miljön, något som kan sänka kostnaden för företag och organisationer. Till exempel är det nu enkelt att uppgradera från Windows 7 eller Windows 8 utan att först återställa datorerna. Det är också möjligt att välja i vilken takt man vill rulla ut uppdateringar och förändringar.

  Nyheter i Windows 10 Technical Preview
  Start-menyn är tillbaka och erbjuder snabb tillgång till dina favoritprogram, filer, appar och hemsidor.

  Appar från Windows Store kan nu öppnas i den ”traditionella” skrivbordsmiljön.

  Det är nu möjligt att ha flera parallella skrivbord öppna samtidigt. Istället för att en mängd program, appar och filer överlappar på ett enda skrivbord kan du nu enkelt skapa och skifta mellan olika skrivbord. Till exempel kan du ha olika skrivbord för olika projekt, eller skrivbord uppdelade efter arbetsrelaterat och privat.

  Windows Insider Program
  Idag presenterar vi även Windows Insider Program. Det nya initiativet låter Microsoft arbeta nära kunder för att tillsammans forma Windows framtid. Deltagare i programmet är med tidigt i utvecklingscyklerna med möjlighet att föra en dialog med Microsoft om förändringar och förbättringar.


  Idag har vi presenterat en tidig version av Windows 10 och imorgon klockan 18:00 är det möjligt att ladda hem Technical Preview. Arbetet med Windows 10 har bara börjat och uppdateringar och nyheter kommer att presenteras löpande.

  Läs gärna mer på Windows-bloggen.

  För mer information kontakta:
  Thomas Floberg
  Affärsområdeschef för Windows och Surface
  thomas.floberg@microsoft.com  
  073-408 32 85