Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor se lahko pohvali s plodnim poslovno-akademskim sodelovanjem z gospodarstvom, ki daje tudi že prve konkretne rezultate. Na fakulteti so skupaj z Microsoftom in njegovo partnersko mrežo razvili sodobno študijsko smer za e-poslovanje, ki študente opremi z oprijemljivimi znanji o poslovnih rešitvah in jim omogoči neposreden dostop do strokovnjakov za informacijske tehnologije, s čimer so po zaključku študija bolj konkurenčni na trgu delovne sile.

Samo Bobek, dekan Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru je dejal, da v želji, da bi oblikovali privlačno smer, tako za študente kot za podjetja, so se povezali s slovensko podružnico Microsofta in skupaj jim je uspelo doseči, da je študijska smer med študenti priljubljena, zadovoljna pa so tudi podjetja, ki so zaposlila njihove prve diplomante.

Oliver Zofič pa je povedal, da je študijska smer e-poslovanje sodobna in se spreminja glede na potrebe trga. Študentje tako izvejo veliko primerov iz prakse, se udeležujejo strokovnih ekskurzij in delajo na različnih realnih projektih. EPF v Mariboru je tudi ena izmed prvih fakultet, ki je implementirala našo IT Akademijo in prek nje črpa najnovejše znanje, ki ga zelo učinkovito prenaša med študente, je še dodal Zofič

Celoten članek najdete na spletni strrani Dnevnika.

Tomaž Perc
Vodja poslovanja za področje poslovnih rešitev Dynamics