Današnja izjava za javnost o Convergence 2009. Druge tovrstne vsebine lahko najdete na http://www.microsoft.com/slovenija/novinarji/.

Microsoft je na konferenci Convergence 2009, ki je potekala na Dunaju, skupaj z uporabniki in s partnerji obeležil prvo obletnico vizije dinamičnega podjetja in predstavil njeno prihodnost. Podjetje je orisalo, kako je mogoče za izboljšanje konkurenčnosti uporabiti sodobna orodja za upravljanje poslovanja (ERP) in upravljanje odnosov s strankami (CRM). Prireditve se je udeležilo tudi več kot 30 predstavnikov iz slovenske Microsoftove partnerske mreže in uporabnikov rešitev Microsoft Dynamics. Convergence 2009 na Dunaju je del serije razprodanih dogodkov, ki jih bo Microsoft do 5. novembra organiziral še v Londonu, Frankfurtu in Rotterdamu.

V uvodnem nagovoru je Kirill Tatarinov, poslovni podpredsednik Microsoftove enote za poslovne rešitve, poudaril, da podjetja z uvedbo rešitev Microsoft Dynamics ERP in CRM omogočijo zaposlenim večjo storilnost, boljši pregled in nadzor nad poslovanjem ter krepitev povezav v ekosistemu.

»Poslovne rešitve Microsoft Dynamics nudijo dodano vrednost, preprostost, inovacije in izbiro, ki omogočajo podjetjem po celem svetu, da v teh gospodarsko negotovih časih še izboljšajo svojo konkurenčnost,« je povedal Tatarinov in ob tem še najavil, da so vsi izdelki Microsoft Dynamics od 22. oktobra 2009 certificirani za nova operacijska sistema Windows 7 in Windows Server 2008 R2.

Prireditve se je udeležilo več kot 30 predstavnikov iz slovenske Microsoftove partnerske mreže − NPS, Business Solutions, SRC, Adacta, Krajnik in Org.Tend − in uporabnikov rešitev Microsoft Dynamics.

Microsoft je na Convergence 2009 prav tako izpostavil uspešno uveljavljanje rešitev Microsoft Dynamics CRM, ki jih uporablja že več kot milijon uporabnikov. Rešitve Microsoft Dynamics CRM uporabnikom zagotavljajo hitre inovacije prek rednih posodobitev storitev na zahtevo in prek pospeševalnikov CRM Accelerators, ki so uporabnikom na voljo brez dodatnih stroškov. Velikega zanimanja je bila deležna tudi naravna evolucija rešitev za upravljanje odnosov s strankami, poimenovana xRM (Anything Relationship Management), ki daje sodobnim poslovnim okoljem orodja za upravljanje vseh odnosov, ne samo odnosov s strankami. Več informacij o xRM je na voljo na naslovu http://xrm.com/Main.aspx.

O rešitvi Microsoft Dynamics

Microsoft Dynamics je ponudba preprostih, integriranih in prilagodljivih aplikacij ERP in CRM, ki odločevalcem v podjetjih omogočajo hitro odzivanje na tržne spremembe, izkoriščanje novih trendov, izboljšanje konkurenčne prednosti in zagotavljanje poslovnih rezultatov. Rešitve Microsoft Dynamics nudi svetovna mreža Microsoftovih partnerjev, ki razvija specializirane rešitve in dodatne inovacije.

 

Tomaž Perc
Vodja poslovanja za poslovne rešitve Dynamics