CRM Online er en abonnementsbaseret CRM løsning fra Microsoft som lanceres til januar 2011. Det er en ny suveræn version af Microsoft Dynamics CRM, som vil se dagens lys i skyen. Senere i første kvartal af 2011, lanceres den samme version, blot on premise. Du vil opleve fuldstændig symmetri mellem disse 2 leveranceformer, som i fremtiden udelukkende bliver et strategisk valg for virksomheden. Produktet som leveres i skyen eller på kundens egen server er nemlig det samme: Microsoft Dynamics CRM 2011. Microsoft Dynamics CRM 2011 kan tilpasses præcis efter individuelle ønsker og behov, uanset leveringsformen og vi møder ingen integrationsmæssige begrænsninger til de øvrige Microsoft produkter, hverken on premise eller i skyen.

CRM er et modent produkt, finanskrisen har ændret virksomheders adfærd og det er bevist at CRM systemer kan hjælpe virksomheder til vækst gennem relationer og øget effektivitet, der giver tilfredse kunder, som både køber mere og forbliver kunder længere. CRM er dermed ikke en commodity for virksomheden, men et konkurrenceparameter og med CRM Online er risikoen ved at igangsætte et CRM projekt lille. Du kan du komme i gang med det samme, uden en stor investering i hardware og software, det eneste du binder dig til er første års abonnement på dine brugere.

Den nyeste annoncering er, at Microsoft Dynamics CRM Online i H2 af 2011 bliver integreret som en del af Office 365 og det betyder, at man med Office 365 kan få en komplet forretnings produktivitets løsning, som egner sig til alle størrelser af virksomheder, små som meget store.

Læs mere om Microsoft Dynamics CRM her: http://www.microsoft.com/dynamics/da/dk/crm.aspx