En iværksætters beretning: Fra startudfordringer til landsdækkende succes

En iværksætters beretning: Fra startudfordringer til landsdækkende succes

  • Comments 1
  • Likes

Jobsafety Arbejdsmiljø blev etableret den 1. august 2008. Virksomhedens it-grundlag udgjorde fra starten en nyindkøbt bærbar, og firmaet var i gang - sådan da...

Et besøg hos iværksætterkonsulenten i den lokale erhvervsforening fik en væsentlig betydning for min virksomhed, da vi allerede i den helt spæde opstart fik styr på noget så enkelt, som hvor i landet min virksomhed skulle tilbyde ydelser.

I Jobsafety´s forretningsplan havde jeg blandt andet skrevet ”lokal” arbejdsmiljøkonsulent, der tilbød ydelser til virksomheder i nærområdet. Iværksætterkonsulenten anbefalede at fjerne udtrykket ”lokal”. Som nævnt, så gjort.

Jobsafety Arbejdsmiljø blev således med et pennestrøg ”landsdækkende”. I tiden herefter begyndte markedsføringen glædeligvis samtidig at slå igennem, og der blev efterhånden betjent kunder over hele landet efter ”mund til mund”-metoden.  

Men – Den landsdækkende aktivitet, som i øvrigt passer mig super godt, kan ikke blot klares ved en formulering i en forretningsplan.

At arbejde landsdækkende som selvstændig konsulent betyder, at lige meget hvor man er i landet, skal man skal være i stand til at arbejde effektivt og kunne producere. Her opstår kravet til den helt rigtige it-løsning, som skal få hverdagen til at gå op i en højere enhed, og opgaverne skal kunne løses løbende på farten, i det omfang det er muligt.

Jobsafety´s krav har fra starten været, at alt hvad man kan udføre på sit hjemmekontor, skal kunne ordnes ligeså enkelt mobilt, når man er på farten. Dvs. fuld adgang til virksomhedens mailsystem via bærbar pc og smartphone, og ikke mindst fuld adgang til virksomhedens intranet, uanset hvor i verden man befinder sig. Systemet skal være brugervenligt og fuldt integreret omkring gængse kompatible kontorprogrammer og nemt at opskalere, når virksomheden udvikler sig.

I takt med opbygningen af Jobsafety blev der sideløbende afsat tid til at undersøge markedet for it-løsninger, som kunne indfri de forhold, der blev arbejdet under. Der er mange gode it-løsninger ude i markedet, som på hver sin måde kan opfylde de flestes behov.

Mit valg faldt i september 2011 på Office 365, idet jeg blandt andet lagde vægt på, at både jeg selv og andre, som jeg samarbejder med, har mange års indgående kendskab og rutine i anvendelse af Office-pakken. Prisen pr. licens er under 200 kroner om måneden, hvilket er et yderst iværksættervenligt prisniveau. Tilmed inkluderer det 5 fulde programversioner af Office-pakken, som gør det muligt at arbejde optimalt – såvel online som offline.

Jobsafety Arbejdsmiljø har siden opstarten i 2008 oplevet en konstant positiv udvikling og betjener i dag kunder i mere end 200 byer i Danmark. Der er på relativt kort tid opstået behov for at opskalere it-løsningen med yderligere én Office 365-licens, hvilket blev klaret med et par klik med musen – let, enkelt og billigt.

Der tænkes tit tilbage på den ”pennestrøgsbeslutning” hos iværksætterkonsulenten og på, hvor meget det har gavnet min virksomhed fra start at tænke landsdækkende frem for lokalt.

Med venlig hilsen

Allan Kofod

Arbejdsmiljøkonsulent, indehaver af
Jobsafety Arbejdsmiljø

Comments
  • Indlægget var en interessant beskrivelse af en iværksætters udfordringer.

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment