itpromomentumlogga  

Hej på er,

Jag bloggade strax innan jul om att QBranch hade genomfört ett IT Pro Momentum case som dessutom vann .Net Awards. Well, de har jobbat mycket tillsammans med ett svenskt reseföretag också och uppgraderat/förbättrat deras miljö en hel del. Här kommer en beskrivning från QBranch om vad de har gjort hos kunden:

Upgrade windows 2003 AD, DHCP and DNS servers to Widows 2008 server
Kunden hade en del problem med att servrarna som användes för DHCP blev ganska sega efter ett tag då de har stor belanstning på deras DHCP, efter byte till Windows 2008 server så har problemen försvunnit på DHCP servern. När det gäller AD så var kunden ute efter de nya funktioner som finns i AD DS, bättre GPO funktionalitet, Lösenordshantering och DFS-R replikering av Sysvol.

Virtulize Servers based on Hyper-V
En labmiljö behövdes hos en kund som använder Vmware men de ansåg att en vitruell miljö för deras lab baserat på Vmware blev för dyrt så vi använde oss av Hyper-V som är mycket billigare för kunden.

Virtulize Servers based on Hyper-V
Mer och mer servrar tillkom varje gång nya system skulle in så för att spara pengar på hårdvara och el samt att utnyttja hårdvaran bättre så byggde vi ett Hyper-V kluster som kunden migerade in en hel del av sina servrar i. Samtliga nya servrar som idag installeras är nu Virtuella och finns på detta hyper-V kluster som hostar interna som externa servrar.

Migrate standalone Windows 2003 DNS servers to Windows server 2008 core DNS
De externa DNS:er som fans och var baserade på Windows 2003 server i en Vmware miljö och tog en massor med minnesresurser i anspråk då kundens DNS servrar innehåller lite över 200 zoner, det var inget ovanligt att dns.exe låg på 500 – 700 MB minnesutnyttjande. Får att få bukt med problemet så migerade vi de Externa DNSerna till Windows 2008 server core. Idag så använder dns.exe ca 7 MB av minnet men det bästa av allt är att serverarna klarar sig utmärkt med 64 MB minne och har inge problem med svarstider.

Så, det ger totalt fem olika fall där QBranch fått glädje av IT Pro Momentum programmet för att i sin tur kunna hjälpa sina kunder. Testa det du med!

Mvh/Micke