Michael Anderberg, IT Pro Evangelist, Microsoft AB

Michael jobbar som IT Pro Evangelist på Microsoft i Sverige och fokuserar framförallt på Windows Plattformen och Säkerhet. Han är också en eftersökt talare både nationellt och internationellt inom dessa ämnen.

The Nerd Herd - #26 – IPv6, del 1

The Nerd Herd - #26 – IPv6, del 1

  • Comments 2
  • Likes

Hej på er,

tnh_artwork Som utlovat kommer här nu avsnittet om IPv6! Men eftersom det finns så mycket kul att säga om det och vi ju för i år har ett nytt format på programmet - så kommer det få bli en del 2 också. Del 1, handlar om IPv6 generellt, i del 2 kommer vi leda er igenom att sätta upp er första labbmiljö för IPv6...

Nytt från och med det här avsnittet är alltså att vi nu kommer släppa ett nytt avsnitt varje vecka, men de är och andra sidan då bara ca 30 minuter långa per avsnitt. Även om det blev drygt 40 den här gången :)

Glöm inte att du nu kan maila studion på thenerdherd@live.com om du har programidéer, frågor, kommentarer eller påståenden.

Nästa avsnitt #27 är redan inspelat och det är premiären för våra Q&A avsnitt. Tanken med dessa är att ni skickar oss ordentliga nötter som vi kan knäcka på och lösa - sedan redovisar vi i diskussionsform svaret varannan vecka i dessa Q&A-avsnitt. Men eftersom avsnitt #28 och #29 kommer att spelas in nu på fredag redan - så vill jag uppmuntra er att skicka nötter till oss redan nu! Vad som helst kan det vara, ett tekniskt problem, en fråga efter en rekommendation, ett påstående som ni vill ha synpunkt på eller ... ja överraska oss! :)

Lite extra kul var att vi hade finbesök i studion den här veckan… men mer om det så småningom! :)

Medverkade i programmet gjorde:

Mikael Nyström, TrueSec AB
Johan Persson, SysTeam AB
samt förstås jag själv, Michael Anderberg, Microsoft AB

Ha det bra nu!

Muh!/Nerdarna

Du hittar avsnitt #26 här: http://podradio.nu/feed/view/849 och själva feeden finns på: http://podradio.nu/feed/rss/849/ vill du ladda ner själva filen så går det också.

Comments
  • Angående ip-v6 och att diskussionen har varit igång länge så har det ju länge varit ett kärnämne för vissa på RIPEs möten, vilket för övrigt är en fantastik plats att vara på om man gillar ip. Vill du nu vill koppla av resten av helgen är här en fantastisk rolig sång om ipv6: http://www.catonmat.net/blog/musical-geek-friday-the-day-the-routers-died/

  • Tack för det Daniel, jag har faktiskt redan snubblat över den videon och bloggat om den - men den är lika kul varje gång. Så uppslupna är väl alla RIPE-möten? Önskar jag var musikalisk nog att sätta mina presentationer till musik och framföra dem så där på scen... men... men...

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment