God morgon,

imageKickar igång morgonen med ett lite för många obehagligt budskap men anledningen är att det finns ljus i ändan av tunneln, så läs vidare…

Under många år har jag varit aktiv både rakt av för Microsofts räkning såväl som under “Surfa Lugnt”-organisationens paraply, varit ute i skolor runt om i Sverige och pratat om Microsofts initiativ Livstid. Det handlar om hur man som ung eller som vuxen kan skydda sig själv och sina närstående från att begå misstag i sitt användande av Internet, som sedan kan leda till mobbning och eller andra tråkigheter som man just mycket riktigt får leva med under resten av sin Livstid – eftersom, en gång på nätet – alltid på nätet!

Nu har vi tagit steg 3 kan man väl säga i det här arbetet, genom att det har byggts och lanserats en ny landningsida under MSN, som innehåller information om detta för såväl unga som äldre och även en specialvariant för lärare som man kan använda i sin undervisning. Det finns dessutom ett test (egentligen framtaget för lärare men det fungerar för andra också), där man kan ta reda på hur mycket man redan kan om ämnet eller vad man kanske bör läsa på mer om?

Testet hittar du här: http://testadigsjalv.se.msn.com/livstidlarare/testadig/Start.aspx

I allmänhet så kan du läsa mer här: http://specials.se.msn.com/livstid

Ta gärna chansen att boka mig själv eller någon av mina kollegor att komma ut och prata med din klass eller din ungdomsgård eller vad det nu må vara!

Mvh/Micke