08:30 - 09:30

En ny generations IT-infrastruktur

Windows Vista har precis släppts tillsammans med Office 2007 och Exchange 2007. Windows Server codenamed "Longhorn" är mindre än ett år bort, men vad finns det mer i roadmapen framöver – hur hänger allt ihop? Hur är det egentligen med säkerhet, är det så svårt som det verkar eller..?


Presenteras av: Michael Anderberg och Maria Lundahl, Microsoft

09:45 - 10:45

Windows Server codenamed "Longhorn"

Vad kan jag förvänta mig? Longhorn kommer att innebära en stor förändring, åtminstonde ur ett tekniskt perspektiv. Vissa funktioner kommer att se ut som tidigare ur ett användarperspektiv, men ”under huven” kommer saker och ting ha byggts om rejält. Under LIVE har vi valt att presentera några funktioner i Longhorn som innebär stora tekniska och/eller administrativa förbättringar i din framtida IT miljö.


Presenteras av: John Laerum från Cornerstone och Joachim Nässlander från Qbranch

11:00 - 12:00

Att bli med Windows Vista

Vista är här! Vad gör du nu? Hur kartlägger man sitt eget behov, vilka versioner finns det och vad skiljer dem åt? Hur fungerar det med språken, applikationskompatibiliten och hårdvarukraven för att inte tala om utrullningen.


Presenteras av: Michael Anderberg, Microsoft

LUNCH Under lunchen hålls en paneldebatt och det finns möjlighet att ställa frågor till talarna... 

13:00 - 14:00

System Center – en hårdkörning på framtidens IT Management

Under detta pass kommer du att få lära känna, se möjligheterna med och få en djupare förståelse för vad System Center Operations Manager 2007 (MOM 2007) kommer innebära för din organisation. Microsofts strävan och utveckling inom management-området har tagit ett rejält kliv framåt när vi stolt presenterar System Center Essentials 2007. System Center Configuration Manager 2007 (SMS 4.0) som är integrerad i System Center Essentials, kommer naturligtvis som egen egen produkt i System Center familjen tillsammans med System Center Data Protection Manager v2. En teknisk överblick över dessa produkter presenteras under passet.

Virtualiseringtidens era är här – med nya System Center Virtual Machine Manager hanterar du framtidens virtualiseringsteknologi – Windows Hypervisor. Vi ger en översikt av vad denna nya spännande teknologi kan innebära för din organisation tillsammans med nya SoftGrid, virtualisering av applikationer.


Presenteras av: Jörgen Hjärtenflo, Cornerstone

14:30 - 15:30

ISA 2006 samt Forefront – vad är nytt

Forefront for Client and Edge Security och ISA 2006. Under detta pass kommer du få en djupare förståelse för tre säkerhetsprodukter i Microsofts utbud. ISA Server 2006 som är den kombinerade brandväggs-, VPN- och proxylösningen som tillåter publicering av resurser mellan nät och vad som är nytt jämfört med ISA 2004. ForeFront Client Security är en klientbaserad applikation som skyddar dina arbetstationer mot Malware, Spam och Rootkits.


Presenteras av: Joakim Bosson säkerhetsexpert från Cornerstone.

16:00 - 17:00

Powershell

Nu har Microsoft fått en riktigt kraftfull scriptmotor. Baserad på .Net Framework så ger den administratören möjlighet att scripta sina miljöer i något av drygt 50 olika programmeringsspråk, dessutom genom integrationen med WMI så får man nu en extremt kraftfull management- plattform. Exchange 2007 och Windows Server "Longhorn" bygger helt och hållet på Powershell.


Presenteras av: Michael Anderberg, Microsoft

Vi hoppas alla att få se dig där och du kan anmäla dig på följande länkar:

Anmälan för IT-proffs

Malmö 19 mars
Göteborg 20 mars
Örebro 21 mars
Stockholm 22 mars
Linköping 23 mars
Umeå 28 mars