Michael Anderberg, IT Pro Evangelist, Microsoft AB

Michael jobbar som IT Pro Evangelist på Microsoft i Sverige och fokuserar framförallt på Windows Plattformen och Säkerhet. Han är också en eftersökt talare både nationellt och internationellt inom dessa ämnen.

Att leva som jag lär - Media Center, två månader senare...

Att leva som jag lär - Media Center, två månader senare...

 • Comments 3
 • Likes

Hej på er,

Nu har jag haft mitt Media Center i snart två månader och det fungerar bara så sjukt bra, jag är hur nöjd som helst med mitt beslut att byta ut min gamla hembio mot detta! Några saker som har visat sig extra tydligt är:

1. Jag tittar i stort sett aldrig på Live-TV längre, jag väljer stället ut det jag vill se i programguiden och låter sedan Media Centret i lugn och ro spela in grejerna, därefter kan jag titta på det när jag själv vill och har tid. Det frigör mycken tid och mycken stress på kvällarna, tid som jag istället kan ägna åt min familj.

2. Jag är fullkomligt kär i mitt Creative X-Fi! Janne från Creative hörde av sig förrut och frågade lite oroligt om jag var nöjd med det eftersom jag inte hade skrivit om det? Tvärtom, du kan vara helt lugn Janne - jag är mer än nöjd! Som ni kan se på de bilder jag tidigare har postat så har jag alltså tagit bort mina gamla högtalare som var i en 5.1 konfiguration och ersatt dem med Creatives S750 THX-klassade högtalare. Dessa ger mig 7.1 fast tillsammans med X-Fi:et så ger det faktiskt 128.1 eftersom X-Fi emulerar mellan kanaler som inte finns, detta ger en väldigt fin ljudbild och väldigt liten riktningspåverkan/känslighet. Man får en jämn fin ljudbild utan glapp. Dessutom så är ju X-Fi:et numera min pre-amp och det inbyggda slutsteget i mina högtalare tar hand om resten, så även förstärkaren fick följa med högtalarna och DVD:n på dess vägg mot Blocket. Men det som gör att jag är kör i mitt X-Fi är två saker primärt - CMSS-3D - en funktion som omvandlar eller mixar upp ljudkällor som är mindre än 7.1 till just 7.1, dessutom så räknar den på ekon och liknande i ljudet så att den kan skapa en öppnare ljudbild en kanske orginalpressningen medgav. Den andra funktionen är Crystalizer, en MP3-dekomprimering skulle man slarvigt kunna kalla det, den återställer dynamiken och de högre frekvenserna i komprimerat ljud så att enkelt sätt så kan man säga att en 128kbit mp3 låter som en 256bit och motsvarande för WMA fast den låter ju ganska mycket bättre redan från början.

3. Den tredje grejen är egentligen tudelad, det är min FloppyDTV digitala tv-mottagre för det digitala marknätet (Boxer) som är hjärtat i TV-biten av mitt Media Center - de funkar helt enkelt klockrent! Och efter att varit mycket hos kompisar som kör med analoga kort så ser man verkligen skillnaden. En skillnad som blir nästan outhärdlig annars på en Plasma eller LCD med deras mycket större bildytor.

Så med andra ord - fortfarande mycket nöjd med mitt Media Center! I helgen eller veckan efter skall den dussutom bli uppgraderad till Vista, mer om det i senare postningar...

 Mvh/Micke 

Comments
 • Media Center i all ära men det går väl ändå inte att jämföra med en riktig hembio. Jag vill iallafall köra mina DVD i en riktig DVD-spelare med juste scaler, helst från faruodja och en reciver med någorlunda D/A-omvandlare...men för nedladdat/inspelat material duger det säkert!

 • Hej Mats,

  Mjae, alltså fördelen med mjukvara är ju att det går att uppgradera dem mycket lättare än det gör med hårdvara. Jag skulle vilja påstå att mjukvarubaserade DVD-spelare har alla möjligheter att på sikt både leva upp till och passera vad vi idag kan anse vara juste i form av hårdvara, speciellt med tanke på dagens och morgondagens CPU/GPUer...

  Jag är i alla fall mycket nöjd med min bild, även på Superbit filmer etc... har inga nedladdade filmer - så det kan jag inte uttala mig om...

  Mvh/Micke

 • Hur har du gjort med grafikkortet i denna burk då dina två tvkort plus ljudkortet tar väll upp de tre pci platser som finns i en HFX Mini låda? Kör du med något integrerat på moderkortet och isåfall vilket moderkort? Vill ju ha ett grafikkort som klarar av att hantera HD formatet utan problem.

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment