Michael Anderberg, IT Pro Evangelist, Microsoft AB

Michael jobbar som IT Pro Evangelist på Microsoft i Sverige och fokuserar framförallt på Windows Plattformen och Säkerhet. Han är också en eftersökt talare både nationellt och internationellt inom dessa ämnen.

Rapport från 1:a dagen på IT Forum i Barcelona

Rapport från 1:a dagen på IT Forum i Barcelona

  • Comments 1
  • Likes

Hej på er,

Så igår drog det igång på allvar... alla 5000 deltagarna var på plats och huset surrar av liv :) Tänkte berätta lite om vad jag roar mig med under dessa dagar...

Först på morgonen var det Keynote med Bob Muglia, Senior Vice President; Han pratade om alla de nya möjligheter som företag såväl som privatpersoner får med Windows Vista, Office 2007 och Exchange 2007. Han pratade även om Longhorn Server men då hade jag redan gått eftersom jag skulle vara på plats i Ask-the-Experts arean såfort alla kom från Keynoten. Där bemannade jag just Longhorn Server poden och vi kunde bland annat prata om och visa TS Remote Programs, TS Gateway, Server Manager och Core Server. Men det var väldigt lugnt i ATEn första passet.

Lunch - Kyckling och potatissallad

INF210 Ten reason to prepare for Windows Server Code Named "Longhorn" med David Lowe, Release Manager for Windows "Longhorn" Server; den här dragningen var mycket bra, inte jättedjup det är ju trots allt en 200-nivå, men den gav en bra överblick över många av nyheterna i Windows Server "Longhorn" och han demonstrerade även en hel del av dessa nyheter. Den här presentationen eller en variant av den kom ni med stor säkerhet få höra mig ge hemma i Sverige igen :)

Mail- och Blogbreak

WCL317 Deploying and Managing Wireless Networks with Windows Vista med Drew Baron; Jag ville kolla lite mer på det policystöd som finns för att hantera vad användarna får och kan göra med sina wireless-enablade Vista maskiner och det gick han mycket riktigt igenom på ett bra och tydligt sätt med lite demo. Han pratade även om att koden är omskriven från grunden för att bland annat göra plats för en helt ny drivermodell som inte bara kommer göra det enklare för wireless-användare att känna igen sig men det blir även enklare för tillverkarna att göra en bra stabil driver snabbt.

WCL403 Windows Vista System Integrity Technologies med Steve Riley; Själva innehållet i den här presentationen var ingen bnyhet för mig eftersom jag har presenterat liknande dragningar själv. Men däremot så är det alltid underhållande att se Steve Riley prata, då han är tveklöst en av Microsofts bästa public speakers just nu!

Avslutade dagen med att inmundiga en styck KO KIND, ja - du läste rätt. I och för sig skall vi svenskar kanske inte säga så mycket som äter grisfötter ;) men kinden - borde man inte nöja sig med att klappa den? :) Kanske det är just därför som den enda spanska mat som blivit populär och spritt sig utanför Spanien är just allting som man äter runt omkring och innan för att bli mätt innan huvurätten kommer?! :)

Mvh/Micke 

Comments
Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment