Michael Anderberg, IT Pro Evangelist, Microsoft AB

Michael jobbar som IT Pro Evangelist på Microsoft i Sverige och fokuserar framförallt på Windows Plattformen och Säkerhet. Han är också en eftersökt talare både nationellt och internationellt inom dessa ämnen.

Att leva som jag lär - Se vem som ringer mitt i filmen! Nummerpresentation i Media Center

Att leva som jag lär - Se vem som ringer mitt i filmen! Nummerpresentation i Media Center

 • Comments 3
 • Likes
Hej på er,

Nu är man så då äntligen tillbaka in action igen! Det har varit jättekul att vara pappaledig men nu är man taggad att komma igång med alla nya balla produkter som vi håller på med! Innan jag fortsätter min blogserie om Longhorn Server så ville jag bara visa det senaste tillskottet i mitt Media Center projekt. Och det är att få Caller-ID eller nummerpresentation direkt in i Media Centern. Med hjälp av den lilla lådan, som ni ser nedan på bilden, en så kallad 'NIM Personal' som alltså är själva nummerpresentatören, den sitter i sin tur i telejacket och i 220v. Den kopplas in till PCn via en seriekabel. Observera dock att den inte behöver stå bredvid Media Centret, min står i arbetsrummet medan Media Centern står i vardagsrummet. Utan istället så ligger det en liten agent på Media Centern som lyssnar på programvaran som körs på maskinen där NIMen sitter inkopplad.

 

På nästa bild ser vi hur det ser ut när jag ringer mig själv :) Ja, det är mitt nummer faktiskt - men det är ju ganska allmänt känt ändå. :) Bilden är enkel att lägga till själv och man kan redigera vad det skall stå om den som ringer. Men grundinfo hämtar den alldeles själv från www.hitta.se - så om det är någon som man inte har lagt lokalt i sin databas så komemr den upp med namn och nummer i alla fall! :)Så nu kan jag 'screena' om jag skall svara mitt i filmen eller inte? :) Men det funkar jättebra!

Mvh/Micke
Comments
 • Hej

  Var har du köpt NIM'n?

  jag kommer ihåg att jag såg en sån i slutet på 90-talet

  men har inte sett nån sen dess....

  så jag skulle gärna vilja ha reda på var man köper en ny sån.

  MVH

  Martin

 • Najs, var hittade du att köpa den lilla lådan?

 • Tjena,

  Många har frågat var jag köpte min NIM någonstans, jag glömde skriva det - men den kommer helt enkelt från http://www.nim.se/

  Mvh/Micke

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment