Blogs

Äntligen HiTech

 • Comments 3
 • Likes

På torsdag 20.30 startar ett nytt TV-program på TV4 som vi på Microsoft är med och sponsrar. Det heter Äntligen HiTech och teamet i programmet löser människors problem med hjälp av teknik.

I premiärprogrammet hjälper de en familj som har ett torp med att bland annat installera en webbkamera för övervakning. Vi har sett programmet på jobbet och det är mycket humor och sköna personer som deltar. Jag kommer definitivt att följa det. Är jag inte hemma så spelar jag väl in det på min MediaCenter :)

Glöm inte torsdagar 20.30!

Comments
 • Tyvärr tyckte jag personliga att det var riktigt low-tech program. Väldigt lite hi-tech snack och presentationer utan dåliga programledare och tråkigt framfört.

  T.ex när dom laddar gräsklipparen så sitter ena programledaren och snickaren? och drömmer sen dagen efter så ska dom bygga huset och gräva ner kabeln.

  Varför inte göra det medans den laddas upp t.ex?

  Nej, detta var en riktigt rejäl flopp av tv4, Bra idé, dåligt framfört!

  Trevlig helg!

 • PingBack from http://john.se/blog/2006/07/13/idag-kommer-tv-programmet-antligen-hi-tech-som-ar-sponsrat-av-microsoft-pa-tv4/

 • Har bara sett ett avsnitt av serien och instämmer tyvärr i föregående inlägg, dvs rejäl flopp! Inte pga programidén, som jag tycker är riktigt bra, det finns definitivt ett utrymem för och ett behov av ett sånt program - men i likhet med förra inägget så känns det riktigt lo-tech. Som om det vore gjort nån gång under det tidiga 90-talet, när internet var nytt, i likhet med egna datorer (och personalköp)... En bra - nej, föresten, - en utmärkt programidé men uselt genomförd.

  Programmet behandlar tittare och användare som om de aldrig sett en dator förut. Skall jag vara ärlig så är min gamla mormor mera "hi-tech"!

  Var är alla *roliga* grejer? Vart tog allt Hi-tech vägen?
  Jag vill se killer apps, sånt som får mig att tappa hakan och vilja veta var jag kan köpa det! Internet och Microsoft's olika programpaket är ett uselt sätt att bygga ett hi-tech program på. Som marknadsföring för samma produkter fungerar det säkert bra - men inte som hi-tech.

  Dessutom, jag förstår att du gillar din mediacenter, men det känns inte riktigt trovärdigt att klämma in minst en MS produkt i varje inlägg...

  Nä, skall du prata om mediacenter så gör det då i programmet, visa vad som går att göra, släng den gamla videon i en symbolisk rödmålad soptunna (gärna med en läpmlig röst som söger "vet du vad jag gör med Eran gamla (skit)video?" ;-) ) *smäll*

  Jag vill se fler saker som *verkligen* löser vardagliga problem. Sånt som fler har nytta av. Inga mossiga webkameror eller officepaket.

  Exempel/förslag:
  Jag har själv nyss kommit  hem från semestern, under denna har jag åkt runt i mellansverige. Under denna resa tog jag bilder med min kameramobil som jag skickade till mina föräldrar för att dels delge mina (och min sambos) upplevelser och dels för att de skulle veta att vi var okkej efter dagens etapp (vi reste i bil och trafiken är inte helt ofarlig).

  Detta ger upphov till flera givna "hi-tech" punkter - men jag kan tyvärr inte se någon av dessa avspeglade i programtablån... :-(

  GPS är ett område som jag tror att många börjat upptäcka. Jag tror många är nyfikna på vilka lösningar som finns, hur det fungerar, mo de går att använda samma enhet till både bilen, båten och cykelturen. Går det att använda mobilen? Fungerar den sådan lösning lika bra som en dyrare och "riktig" GPS? Hur fungerar (och hur bra/lätt) uppdateringar för dessa enheter, med bla trafikinfo om vägarbeten/omdragningar eller hastighetskameror...?

  Ett annat område, som jag tror många skulle bli glada över att få en lösning på är hur man skickar bilder/bildmeddelanden/mail från telefonen till en äldre släkting med synproblem - utan att denna behöver en dator (mobiltelefoner har som bekant små bildskärmar som inte precis är designade för äldre med synproblem). Det smidigaste vore ju att förse den äldre med en enkel mobil (kanske med anpassade menyer med stora symboler?) som via blåtandslänk visade bildmeddelandena på en större skärm...

  Med dagens mobiler med allt bättre kameror kommer denna problematik snart att aktualiseras (driven av vår åldrande 40-talist befolkning).

  Mobiltelefon med extern skärm eller en extern skärm med eget mottagarnummer och/eller epost tjänst dit bilder kan skickas och enkelt tas fram (bläddra i) är något jag efterlyst länge!

  Vidare vill jag se mera mobiler, mera gps, mera riktig hi-tech och mycket mindre office paket...

  Nu har jag som sagt precis kommit tillbaka efter semester men är ledig några dagar till och har beslutat mig för att ge programmet en andra chans. Ikväll skall jag därför se när Ni tar Er an turnébussen. Vem vet, kanske tar Ni upp iaf några av de många GPS frågor som jag vet finns därute i vårt avlånga land... ;-)


  /Kjelle

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment