Vill tipsa om en user group för alla er som är intresserade av SQL Server. SQLUG har dels ett webbforum där man kan ställa frågor och få svar men även regelbundna träffar (hittills endast i Stockholm) där man har föreläsningar och diskussioner kring SQL Server. 

Den andra träffen för hösten hölls på Strand Hotel i Stockholm. Vi var ungefär 15 medlemmar som samlades och kvällens första presentation hölls av Quest Software som berättade och visade sina produkter för databashantering, bland annat backup-lösningen Lightspeed. En av deltagarna använde just den mjukvaran så vi fick en liten diskussion om hur det faktiskt fungerar i deras miljö och vilka fördelar de såg med den. Efter ungefär en timmes presentation var det dags för lite mat och mingel där allt från certifieringar till SQL Server 2005 avhandlades. Självklart kom vi också fram till vad på buffén som var godast och kycklingspetten med jordnötssås vann nog.

Efter pausen så pratade Stephen Morris om hur man kan undersöka vad som egentligen finns I database nom man tex är ny på jobbet eller i ett projekt. Vi fick se exempel på frågor som ställs mot metadata, hur man kan jobba med Profiler osv. De flesta verkade tycke detta var nyttigt och Tibor lovade att scripten ska komma upp på sajten.

Kvällen avslutades med en diskussion kring bland annat klustrade index, hur man på bästa sätt skapar en rapportdatabas och vad som ska tas upp på nästa mote. Förslag kom att visa Reporting Services och prata lite om vilka användningsområden det finns.

Nästa träff är den 17 november. Vad som kommer tas upp är inte bestämt men det kommer då vara en knapp vecka kvar till Sverigelanseringen av SQL Server 2005 så det kanske finns lite funderingar kring det hos medlemmarna.

Ha det bra!