Kundombudsman - Microsoft Sverige

Microsoft fokuserar på ökad kundnöjdhet och tillsätter världens första kundombudsman inom it-branschen – Karin Älfvåg.

Nu finns en ”fixa det bara”-knapp

Nu finns en ”fixa det bara”-knapp

 • Comments 5
 • Likes

Vi har massor med hjälp-texter på webben om hur man löser allehanda problem med datorn. De är sorterade, kategoriserade och dokumenterade på längden och höjden och tvären. Om man upplever att man har något problem med sin dator hittar man oftast svaret här.

Men ibland kan man bli lite trött på att gå igenom en lista med femton steg för att lösa ett problem. ”Om nu teknikerna vet hur man skall klicka för att lösa detta, varför har man inte bara löst det då?”. Precis så har våra tekniker börjat tänka och på en del supportsidor finns nu knappen ”Fix it”. Klickar man på den kommer datorn själv att göra de åtgärder som föreslås genom ett så kallat script. Du som användare behöver bara klicka på en knapp och godkänna att scriptet körs – busenkelt.

I dagsläget finns det bara Fix It-knappar på ett fåtal supportsidor, men det kommer fler med tiden. Mer info finns i teamets blogg och även den amerikanska nyhetstjänsten Cnet har skrivit om detta.

 

 

Comments
 • Nu lanserar vi verktyget Fix it i Europa och Sverige. Det handlar om ett verktyg som helt automatiskt

 • Jo tjena!! Kör lite script o hur som helst öppna upp ditt system för allahenda otyg. Kan reka alla att INTE låta din läsare köra script. NoScript i FF är att rekommendera.

  Som vanligt försöker ms smyga sig in i ditt privatliv.

  De vill veta ifall du kke har officepaket utan betalat. Då finner de rätt att göra husrannsakan o kränka dina rättigheter.

  MS är ett enda spion företag vilka anställer föredetta stasi poliser,skulle jag nånsin behöva ett officepak så heter det open office! Windows säkerhetshål är sponsrat av staatspolitzei deutsche demokratische republik.

  Skäms stasi MS. http://www.piratpartiet.se/

 • Att köra script KAN innebära risker,alltför många otyg hittar sig in i systemet på detta vis. Tycker det borde finnas med en varning i denna artikel. Självklart låter allt fint men vem vet vad MS använder verktyget till?

  Kolla om du kör piratutgåvor? Ah de vet de redan iom kb bla bla 6 siffror.

  Meeen,ifall de liksom google lovar att aldrig missbruka dessa grejer så är det säkert bra o borde komma även för vista o tidigare utgåvor av ms.

 • Spännande kommentarer. Vi riktar givetvis våra verktyg till personer som är vanliga användare och  har köpt sitt Office program.

 • thank you

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment