Det er godt over et år siden undertegnede blogget om Office og SharePoint og om dette og hint. Det er selvfølgelig ikke godt nok, med tanke på alt det spennende som har skjedd med Microsoftplattformen i det siste og ikke minst i forhold til at det kun er noen måneder til neste versjon av Office og SharePoint blir tilgjengelig.

Forklaringen er enkel: For et år siden jobbet jeg i Microsoft Norge, bodde i Oslo og var dypt forankret i trygge og vante jobbomgivelser, familie og venner og ikke minst i rollen som småbarnsfar. I løpet av det siste året har følgende skjedd: Jeg dro til København på jobbintervju i juni i fjor, fikk samme jobb i Microsoft Danmark som den jeg hadde i Norge, dro på ferie, kom hjem og begynte å pakke eiendeler i 117 til sammen flyttekasser, dro på jobbtur til Island med Microsoft Norge i begynnelsen av september, dro videre fra Island til konferanse i USA som ansatt i Microsoft Danmark, kom hjem og startet i min nye rolle i Microsoft i Hellerup, nord for København den 15. september. Etter et par uker kom familien etter med flyttelasset og flytteprosjektet var dermed fullført.

Flyttebil klar for avgang fra Svingen 10 i Oslo...

 

De første månedene gikk med til å gjøre seg kjent med ny organisasjon, nye kollegaer og ikke minst et nytt marked – den danske offentlige sektor – som heldigvis ikke er særlig annerledes enn norsk offentlig sektor. En stor del av energien ble også brukt på å forstå og gjøre seg forstått – noe som nesten uten unntak har vist seg å være en overkommelig oppgave. Kundene forstår meg, jeg forstår dem – det samme gjelder kollegaer og partnere. Jeg snakker en form for ekstremkonservativt riksmål med danske ekstratilpasninger, og skriver “dansk”.

Og da tenkte jeg at jeg med denne lille ”mellompostingen” kunne starte opp med å blogge litt igjen. Spørsmålet er bare om jeg skal blogge på dansk eller norsk. Og jeg har kommet frem til at jeg nok uttrykker meg best i bloggs form på norsk ennå en stund. Sorry, eventuelle danske lesere – men jeg tror det vil være forståelig allikevel. På mitt meget tilpassede norske riksmål.

OK, da setter jeg i gang – og skal nok på blogget litt om blant annet Office 2010 og SharePoint 2010 i de nærmeste ukene. På norsk…