Girish's Graffiti

Thoughts on SBS and other MS technologies

934525 and 932091. Are they really that bad?

934525 and 932091. Are they really that bad?

  • Comments 5
  • Likes

We had a case today where the customer installed 934525 and maybe 932091 as well and his WSS 3.0 came down.

Having read about this before on;

http://blogs.technet.com/sbs/archive/2007/10/09/sharepoint-v3-security-update-kb-934525.aspx

and

http://www.vladville.com/fixing-sharepoint-30-with-kb932091

and

http://blog.sbsfaq.com/Lists/Posts/Post.aspx?ID=46

I thought it would be worth trying out on my virtual machine.

So here is my wiki site running on my virtual server. (A side by side installation.)

image

and here are the two (supposed to be culprits) updates;

image

First things first (Like Susan says "Can't stress it enough" http://msmvps.com/blogs/bradley/archive/2007/10/10/another-reason-to-not-patch.aspx)

Backup!

To backup up your WSS3.0 site you can go into IIS> Windows SharePoint Central Administration v3> Click on Operations

image

Here, click on Perform Backup under Backup and Restore

image

Select everything under here and proceed further

image

Choose a backup path, like C:\backup (remember the folder must exist or it may error)

image

You will see the progress screen once you refresh and then you will see the status "Completed" as below;

image

In case you want to backup your companyweb too then you can use the following commands;

From: C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\60\BIN> stsadm –o backup –url http://companyweb –filename C:\Backup.dat
To restore:
Syntax: stsadm –o restore –url http://companyweb –filename C:\Backup.dat –overwrite
[The above commands will not work for WSS3.0]

Once that is done, we are now ready to dare the patches!

So I installed then one by one.
The first one to go was 932091...
Installed it and it did not ask for a reboot.
I could still browse my wiki site.
Rebooted it and wiki site is still up and running!

Ok so far so good.
May be 934525 will kill my wiki...

So installing 934525 now and rebooting...

My WSS3.0 wiki site is still running;

image

and so is my Default Website and Companyweb.

A couple of pointers here;

1> My virtual server has almost nothing! its pain vanilla install of SBS.
2> There were no orphaned links or multiple WSS3.0 sites.

We are still working on the case we got today. Our customer has two WSS3.0 links. Lets see how it goes.
I will try this again on another server of mine with multiple WSS 3.0 web sites.

Issue or not, make sure you have a backup!

Comments
  • I have this problem on 3 SBS2003 servers. My wss 3.0 sites are completely destroyed. On one server I reinstalled 3.0 and after applying the patches once again they destroyed..

  • HI Dias. We are seeing this on many of them. However my point of blogging this was only to make sure we have a backup before installing it and ofcrouse my personal experience. As of now it seems like there is no solution but to reinstall and reattach the database files.

  • Hi there, we have same experience with WSS3.0 and kb934525 on Microsoft Windows 2003 Server.

    It seems like while logging to sharepoint web site, you are not autenticate and ask your credentials again and again.

  • Hi Richard,

    Have you checked the permission on your web site? Under Site Settings> Users and Permissions.

    Re-adding the domain users might help.

  • I have the same problem as Richard.  I just keep getting asked to re-authenicate.  I am using SSL.  Does anyone have any idea how to fix this?  I can log into the Central Admin v3 no problem but my site using ssl doesn't work and I can't create a new site and log in.  Is there some premission that the user has to have outside of Sharepoint?

    Thanks,

    Susan

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment