essens_dk_public

Posts
 • Barcelona former en futuristisk by

  Barcelonas bystyre ønskede at få en bedre indsigt i deres effektivitet. De har fået udviklet en løsning der kan kigge på store mængder forskellige data og analysere disse næsten i real-tid – dvs man kan til enhver tid se hvordan byens service tilbud anvendes, om der er pres på bestemte busruter, bycyklernes anvendelse etc.

  Barcelona har 14.000 ansatte og betragtes som global innovator inden for turisme…

 • Vi er flyttet til den ny Microsoft Enterprise Portal for virksomheder og organisationer - læs med på det nye site

  Vi har flyttet de fleste blog posts og opdaterer ikke længere denne blog. Alle indlæg på dansk kan fremover findes på flg. sider: Blog: ERHVERV og tips/trick, samt nyheder findes her: http://www.microsoft.com/enterprise/da-dk/enterprise-blog/erhverv.aspx#fbid=RF0GgNq_RUw Blog: OFFENTLIGE cases og nyheder findes her: http://www.microsoft.com/enterprise/da-dk/enterprise-blog/public.aspx#fbid=RF0GgNq_RUw Website: cases - temaartikler - tendenser - og resume fra bloggen findes her på ENTERPRISE portalen: http://www.microsoft.com/enterprise/da-dk/default.aspx#fbid=RF0GgNq_RUw Vi glæder os til at møde dig på den nye portal ! Venlig hilsen Microsoft Danmark - Enterprise Marketing
 • Pædagoguddannelse sprænger klasselokalets rammer med Windows 8 tablets

  Uddannelsesinstitutionen Professionshøjskolen UCC har investeret i 60 Windows 8 tablets fra Lenovo, der skal bruges til uddannelse af pædagoger. Online samarbejde og brugen af tablets i undervisningen er et forsøg på helt ny læringsform, hvor undervisning og praksis mødes. Brugen af tablets vil mindske afstanden mellem de studerende og lærerne og samtidig styrke kommunikation, læring og kreativitet i uddannelsesforløbet.

 • Office 365: Tusindevis af elever bruger Skolebordet til august

  Skolebordet er historien om et produkt, som kun få i begyndelsen forstod betydningen af. Et godt skin er nødvendigt til den cloud-løsning, som skolerne vælger. Skolebordet er med god grund et populært skin til Office 365. Det er fremtidens skole, vi her ser blive udrullet for øjnene af os. Længe har vi talt om skolen i skyen og bring your own device.

 • e360 Windows 8 app fra Software Innovation

  Software Innovations 360° eWorker app til Windows 8 er den mobile klient til 360°, dvs. løsning til dokumenthåndtering og sagsbehandling. Med 360° eWorker kan brugerne arbejde med information, dokumenter og sagsbehandling direkte fra deres tablet. 

 • Kirurger opererer med Kinect

  De fleste kender Kinect som et stykke Xbox-tilbehør, der gør det muligt at styre et spil ved blot at bevæge sig. Men gennem de seneste år har kirurger eksperimenteret med at bruge Kinect klinisk. Teknologien gør det f.eks. muligt at overskue og planlægge indgreb – blot ved at bevæge armene. Det gør det nemt at manipulere med eksempelvis tre-dimensionelle røntgen-billeder og se detaljer i den aktuelle patients indre fra forskellige vinkler. Helt uden at skulle røre ved en mus eller et tastatur undervejs og f.eks. risikere spredning af bakterier. Følg linket og se en fascinerende video om teknikken fra et amerikanske hospital.

 • Computerworld: Svendborg Kommune sparer kassen med cloud-mail

  De første af 2.500 brugere i Svendborg Kommune er netop nu ved at hoppe i skyen med Office 365. Ifølge Computerworld sparer kommunen ca. en million kroner årligt i rene driftsomkostninger, ligesom skiftet mulighed for at optimere en lang række administrative processer.

 • Alle gode gange fire for FASIT Jobcenter løsning

  Nu speeder også landets fjerdestørste kommune, Odense, job-indsatsen op med den avancerede og fleksible IT-motor FASIT Jobcenter fra Schultz Alle gode gange fire for FASIT Odense Kommune har, som den fjerde kommune i Danmark, netop underskrevet en aftale om IT-systemet FASIT Jobcenter. Schultz har dermed vundet fire ud af fire kommunale udbudsrunder i træk og er godt i gang med at byde på de næste udbud på området. "Meget tyder på, at en genkendelig standardløsning som FASIT Jobcenter er en vigtig prioritet for mange kommuner. Jeg oplever, at det er en væsentlig grund til, at fire ud af fire mulige kommuner ind til videre har valgt os i deres udbudsrunder. Ud over at Odense, landets fjerdestørste kommune, netop har valgt FASIT, så har også Vejle, Randers (6. og 7. største kommuner) og Ikast-Brande (59. største kommune) valgt systemet", fortæller Mette Kaagaard, der er administrerende...
 • Bedre online borgerservice på Bornholm

  Den 25. april 2012 fik Bornholms Regionskommune ny hjemmeside. Hjemmesiden sætter borgeren 100 % i centrum og det har været det altoverskyggende fokus helt fra starten af projektet og samarbejdet.

 • Office 365 - vigtigt element i digitalisering af Fredericia Kommune

  Fredericia Kommune skifter til Office 365

  2.500 ansatte i Fredericia Kommunne, der ikke tidligere har haft pc på deres arbejde, får nu adgang til Office 365. Løsningen er en del af en omfattende digitalisering af kommunen, og fordi det er en cloud-baseret løsning, slipper kommunen for at udrulle ekstra serverhardware. Det er særligt medarbejdere i institutioner, skoler og hjemmeplejen, der slipper for manuelt papirarbejde med Office 365.

 • Ny webstrategi samler borgere og ansatte i Region Sjælland

  Hvordan skaber man et sundhedsvæsen i særklasse og yder den bedste service, når man vil tilfredsstille 800.000 borgere og 16.000 medarbejdere? Det var et af de spørgsmål, som Koncern IT Region Sjælland stillede sig selv, da regionen skulle anlægge en ny webstrategi. Resultatet blev en perlerække af.

 • Erhvervsstyrelsen reducerede bunken af email-forespørgsler med 40%

  Digitalisering fik sagsbunkerne hos Erhvervsstyrelsen til at svinde ind 

  Erhvervsstyrelsen har fået en digitaliseringsløsning, der har reduceret antallet af indgående emails med cirka 40 procent. Alt hvad det krævede var bedre kommunikation på email og bedre selvbetjeningsmuligheder på hjemmesiden. Når kunderne bedre kan hjælpe sig selv, får medarbejderne mere tid til at behandle de sager, der ikke kan klares med selvbetjening.

 • Microsoft Windows Phone kan nu indkøbes via SKI aftale

  Du kan nu købe Microsoft Windows Phone gennem SKI-aftalen hos Atea. Nokia Lumia 800 med Windows Phone styresystem. Med en Windows Phone får virksomheder og organisationer, der allerede har en it-infrastruktur fra Microsoft, boostet deres it-investering. Værktøjer som SharePoint, Exchange, Lync og Office kan bruges aktivt på Windows Phone

 • Kerteminde støber fundamentet til øget produktivitet og bedre borgerservice

  Med Windows 8 og Office 2010 samt outsourcing af serverdriften gør Kertemindre Kommune IT-administrationen nemmere, medarbejderne bliver mere produktive og man sikrer bedre udnyttelse af IT-budgettet. Den helt store gevinst hentes dog ved, at man skaber et solidt grundlag for at forbedre borgerservicen – blandt andet via nye arbejdsbesparende teknologier, processer, digitalisering og nyskabende opgaveløsning. Læs mere her
 • Silkeborg Kommune styrker it-supporten med Microsoft System Center

  Silkeborg Kommune fik vendt en utilfredsstillende udnyttelse af Service Desk-ressourcerne og dårlig brugerservice 180 grader i forlængelse af et ITIL-projekt. Nøglen lå i en ny, forenklet System Management platform, der leverer overblik, der kan handles på. Og med Microsoft System Center vil it-afdelingen fremover kunne håndtere fejlkald langt mere proaktivt, prioriteret og præcist. En utraditionel projekttilgang har desuden givet ekstra bonus for den visionære kommune i form af en infrastruktur, der dynamisk understøtter fremtidige behov for system management værktøjer og hurtige produktivitetsgevinster.

 • Supportaftale giver Odense markant bedre borgerservice

  Langsomme pc’er i Odense Kommune gav massivt tidspilde. Med hjælp fra en Microsoft Services Premier Support-aftale har Odense effektivt stoppet tidspildet. Kommunen fik adgang til ydelser, der både løste konkrete aftale- og log-on udfordringer. Samtidig blev pc-opstartstiderne forkortet med 75 pct. På tre måneder sparede kommunen dermed tid beregnet til 40 fuldtidsstillinger. Derudover har kommunen fået en proaktiv optimering i månedligt samråd med en Premier Support tekniker. Læs hele casen her.

 • 4.500 bærbare skolecomputere fik nyt liv med Windows 8 og SSD-drev

  Herning Kommune gjorde 4.500 ældre skole pc’er lynhurtige ved at udstyre dem med Windows 8 og en SSD-disk. Faktisk starter maskinerne nu på under 30 sekunder – inklusive login. Det giver dem to års ekstra levetid og sparer kommunen for en mindre formue. Projektet viser vejen for andre kommuner, der har svært ved at finde pengene til at udskifte tusindvis af ældre elev-computere.

 • Hvem sagde Udkants-Danmark? Fursund Skole rykker med innovativt tablet-projekt!

  Af Julich Wiberg, salgschef Kort før skolestart drog tre medarbejdere og jeg fra Hellerup til Skive-egnen for at blive meget, meget klogere på, hvordan man strategisk tænker digital understøttelse af børns læring med et knivskarpt pædagogisk fokus: Udeskole med tablets, i parentes bemærket af typen Surface RT. Selv bor jeg i et af Danmarks randområder og kender fra nært hold kommunernes udfordringer med at fastholde og tiltrække familier og virksomheder. Flere har også svært ved at leve op til ministeriets ønsker om videreuddannelse og sikre forsat vækst. Men efter at have mødt ledelsen og it-vejlederen på Fursund Skole så jeg, hvordan man kan arbejde kreativt og innovativt med udfordringen gennem udvikling af folkeskolen. Der, 400 kilometers kørsel fra hovedstaden, mødte jeg et af de mest innovative pædagogiske projekter, jeg længe er stødt...
 • Region Syddanmark – historisk stort hospitalsbyggeri styres med it

  Planlagte hospitalsbyggerier for 10 milliarder i Aabenraa, Esbjerg, Kolding og Odense, hvor et nyt super-universitetshospital bliver et af Danmarkshistoriens største byggeprojekter. Det er hverdagen for Region Syddanmark 8-10 år frem. Og dét stiller ekstraordinære krav til organisationens evne til at forecaste og styre økonomi og leverandører. Styregruppeformand Johan Meyer, der er afdelingschef for økonomi, regnskab og finans i Region Syddanmark, forklarer: ”Staten kræver hyppige rapporteringer, og samtidig skal vi kunne dokumentere en høj grad af intern controlling. Dét kræver god forecasting at styre så store byggeprojekter så præcist, som det forlanges. Derfor havde vi brug for at kunne trække rapporter med nøgletal fra vores økonomisystem – Microsoft Dynamics AX (Prisme) – og præsentere disse, og andre informationer, via et centralt sted for byggerådgivere og interne projektdeltagere.”

 • Vejen til velfærd i Danmark er digital

  Danmark har alle forudsætninger for at gå forrest med digitalisering som vejen til mere velfærd: Bredbåndsdækningen er blandt de højeste i Europa, danskerne har en positiv indstilling til teknologi, og mange offentlige systemer er allerede digitale – tag bare skatteindberetninger, borgerservice og selvbetjeningsløsninger. Cloud er en af de teknologier, som allerede er anerkendt i det offentlige til effektivisering af arbejdsgange, da teknologien giver nem adgang til data og applikationer, øget produktivitet og ikke mindst økonomiske besparelser. Således viser en undersøgelse fra Copenhagen Economics da også, at den offentlige sektor i Danmark kan spare op til 3,4 mia. kr. årligt på at anvende cloud. Flere kommuner har således taget rejsen i skyen. Se blot hvordan Svendborg Kommune sparer ca. 1 mio. kr. på cloud årligt. Mere cloud, mobilitet, Big Data og Unified Communications...
 • Fødevarestyrelsen blev rustet til organisationsændringer på rekordtid

  Fødevarestyrelsen optimerer kommunikationen med Lync

  Mobiltelefoner har en række begrænsninger: Man kan ikke se hinanden, og man kan ikke dele dokumenter. Det kan Fødevarestyrelsen skrive under på, og derfor gik styrelsen i gang med en Unified Communications løsning baseret på Lync Server 2010. Udover en mere effektiv platform til kommunikation og samarbejde har Lync endvidere løst problemer med mobildækningen for de 1.200 medarbejdere i Fødevarestyrelsen, og så har investeringen givet overskud på rekordtid.

 • Forsvaret springer ud i skyen

  Forsvaret, en af Danmarks bedst sikrede institutioner, har taget springet og vil til februar 2011 have en fuldt ud implementeret private cloud-løsning. Det er behovet for flere og mere ressourcekrævende applikationer, både i Danmark og i alverdens brændpunkter, der har fået Forsvaret til at springe ud i skyen. De services, der i dag tager 72 timer at levere, skal fra februar kunne leveres inden for 30 minutter. 

 • Bedre styr på ressourcer og mandskab i Gentofte Hjemmepleje

  Hjemmeplejen i Gentofte Kommune venter at kunne planlægge indsatsen lettere via en kobling mellem prognose og de faktiske ressourcer med nyt ledelsesinformationssystem. Overblikket skal gøre ledelsen i stand til at organisere arbejdet mere effektivt og sikre, at kommunen får maksimalt udbytte af personaleressourcerne uden at forringe borgerservice. Satset på et standardsystem vil samtidig gøre kommunen mere uafhængig og fleksibel.

 • Microsoft og KMD i udvidet samarbejde om it-løsninger til det offentlige

  Flere rapporter har dokumenteret, at cloud-computing kan spare offentlige organisationer for milliarder af kroner årligt gennem driftsbesparelser og nye services. Men det store gennembrud for cloud – især hybride cloud-løsninger – har ladet vente på sig. Det skal et udvidet samarbejde mellem Microsoft og KMD nu lave om på. Danske myndigheder er under hårdt pres for at levere bedre offentlige services, uden at det medfører stigninger i de offentlige budgetter, herunder it-budgetterne. Flere myndigheder forudser, og enkelte oplever allerede, at efterspørgslen på cloud-baserede løsninger i stigende grad kommer fra økonomiafdelingen, viser en undersøgelse fra Center for Digital Forvaltning (CEDI). Det skyldes, at der er et stort økonomisk potentiale ved at flytte driften i skyen sammenlignet med myndighedens nuværende omkostninger ved egen drift at it. En rapport fra Copenhagen Economics...
 • Hyper-V forbedrer muligheden for Self-Service hos DTU Kemi

  Situation
  DTU Kemi skiftede fra VMware til Microsoft Hyper-V i foråret 2012. I den forbindelse opdagede it-afdelingen Microsoft Virtual Machine Manager Self Service Portal (VMMSSP). Self-Service var ikke et krav til den nye virtualiseringsløsning, men portalen har store perspektiver i DTU Kemis forsknings- og laboratoriemiljø.