essens_dk_public

Posts
 • Forsvaret springer ud i skyen

  Forsvaret, en af Danmarks bedst sikrede institutioner, har taget springet og vil til februar 2011 have en fuldt ud implementeret private cloud-løsning. Det er behovet for flere og mere ressourcekrævende applikationer, både i Danmark og i alverdens brændpunkter, der har fået Forsvaret til at springe ud i skyen. De services, der i dag tager 72 timer at levere, skal fra februar kunne leveres inden for 30 minutter. 

 • Bedre styr på ressourcer og mandskab i Gentofte Hjemmepleje

  Hjemmeplejen i Gentofte Kommune venter at kunne planlægge indsatsen lettere via en kobling mellem prognose og de faktiske ressourcer med nyt ledelsesinformationssystem. Overblikket skal gøre ledelsen i stand til at organisere arbejdet mere effektivt og sikre, at kommunen får maksimalt udbytte af personaleressourcerne uden at forringe borgerservice. Satset på et standardsystem vil samtidig gøre kommunen mere uafhængig og fleksibel.

 • Skift fra Openoffice til MS Office sparer norsk kommune for 15 millioner

  I tider med stram økonomi kan det være fristende at overveje software med gratis licenser, som for eksempel Openoffice. Erfaringerne viser dog ofte, at besparelserne på licenserne hurtigt bliver ædt op af ringere produktivitet. Det oplevede man eksempelvis i den norske kommune Sarpsborg.

 • Social analytics – nøglen til en bedre forståelse af dine kunder og medarbejdere

  ”Either business gets social or it gets left behind”. 

  Sådan indleder Gartner en rapport fra oktober 2010, der gennemgår de vigtigste tendenser, udfordringer og muligheder ved social computing. Her ser man blandt andet nærmere på social analytics, som Gartner også har fremhævet som en af de 10 vigtigste teknologier i 2011.

 • Silkeborg Kommune styrker it-supporten med Microsoft System Center

  Silkeborg Kommune fik vendt en utilfredsstillende udnyttelse af Service Desk-ressourcerne og dårlig brugerservice 180 grader i forlængelse af et ITIL-projekt. Nøglen lå i en ny, forenklet System Management platform, der leverer overblik, der kan handles på. Og med Microsoft System Center vil it-afdelingen fremover kunne håndtere fejlkald langt mere proaktivt, prioriteret og præcist. En utraditionel projekttilgang har desuden givet ekstra bonus for den visionære kommune i form af en infrastruktur, der dynamisk understøtter fremtidige behov for system management værktøjer og hurtige produktivitetsgevinster.

 • Ny webstrategi samler borgere og ansatte i Region Sjælland

  Hvordan skaber man et sundhedsvæsen i særklasse og yder den bedste service, når man vil tilfredsstille 800.000 borgere og 16.000 medarbejdere? Det var et af de spørgsmål, som Koncern IT Region Sjælland stillede sig selv, da regionen skulle anlægge en ny webstrategi. Resultatet blev en perlerække af.

 • Sådan får Frederiksberg styr på ledelsesinformationerne

  I Frederiksberg Kommune har lederne været belastet af manuelt arbejde og fragmenterede processer, når de har arbejdet med Ledelsesinformationssystemer (LIS). Det bliver der lavet om på nu. En Microsoft-partner har nemlig vundet et udbud om at samle kommunens data i SharePoint 2010 og SQL Server 2008 R2.

 • Officepakke og Unified Communications øger produktiviteten i Odsherred

  Officepakke og Unified Communications øger produktiviteten i Odsherred

  Kommunal it-chef vurderer, at kombinationen mellem Microsoft Office og Unified Communications baseret på Lync er blandt de elementer, der i fremtiden vil give en ”klar tidsmæssig og ressourcemæssig besparelse.” Endda samtidig med, at kommunen i højere grad kan udnytte samarbejdsfordele og yde en god service over for borgere og virksomheder.

 • Windows 7 Enterprise i centrum for ambitiøs it-opgradering hos SKAT

  SKAT skiftede til Windows 7 – samt Office 2010 – for at få en opdateret produktionsplatform. Opgraderingen er blevet vel modtaget af medarbejderne, primært på grund af større brugervenlighed og forbedret ydelse. SKAT har også taget BitLocker i brug for at hindre datalækager i tilfælde af tyveri. I nærmeste fremtid vil man tillige introducere Microsoft Lync, hvormed medarbejderne hos SKAT får adgang til en sammentænkt totalløsning, der kombinerer platform, produktivitet og kommunikation. En tiltrængt overhaling I efteråret 2010 besluttede ledelsen hos SKAT at give koncernens knap 7.000 Windows XP-maskiner en tiltrængt overhaling. For – som kontorchef Lone Byg, udtrykker det – så ”synes medarbejderne efterhånden, at der var en lidt pudsig oplevelse at arbejde med lettere antikverede it-produkter på jobbet, mens de fleste havde langt nyere og bedre værktøjer...
 • Erhvervsstyrelsen reducerede bunken af email-forespørgsler med 40%

  Digitalisering fik sagsbunkerne hos Erhvervsstyrelsen til at svinde ind 

  Erhvervsstyrelsen har fået en digitaliseringsløsning, der har reduceret antallet af indgående emails med cirka 40 procent. Alt hvad det krævede var bedre kommunikation på email og bedre selvbetjeningsmuligheder på hjemmesiden. Når kunderne bedre kan hjælpe sig selv, får medarbejderne mere tid til at behandle de sager, der ikke kan klares med selvbetjening.

 • Office 365 - vigtigt element i digitalisering af Fredericia Kommune

  Fredericia Kommune skifter til Office 365

  2.500 ansatte i Fredericia Kommunne, der ikke tidligere har haft pc på deres arbejde, får nu adgang til Office 365. Løsningen er en del af en omfattende digitalisering af kommunen, og fordi det er en cloud-baseret løsning, slipper kommunen for at udrulle ekstra serverhardware. Det er særligt medarbejdere i institutioner, skoler og hjemmeplejen, der slipper for manuelt papirarbejde med Office 365.

 • Microsoft Windows Phone kan nu indkøbes via SKI aftale

  Du kan nu købe Microsoft Windows Phone gennem SKI-aftalen hos Atea. Nokia Lumia 800 med Windows Phone styresystem. Med en Windows Phone får virksomheder og organisationer, der allerede har en it-infrastruktur fra Microsoft, boostet deres it-investering. Værktøjer som SharePoint, Exchange, Lync og Office kan bruges aktivt på Windows Phone

 • Hyper-V forbedrer muligheden for Self-Service hos DTU Kemi

  Situation
  DTU Kemi skiftede fra VMware til Microsoft Hyper-V i foråret 2012. I den forbindelse opdagede it-afdelingen Microsoft Virtual Machine Manager Self Service Portal (VMMSSP). Self-Service var ikke et krav til den nye virtualiseringsløsning, men portalen har store perspektiver i DTU Kemis forsknings- og laboratoriemiljø.

 • Fødevarestyrelsen blev rustet til organisationsændringer på rekordtid

  Fødevarestyrelsen optimerer kommunikationen med Lync

  Mobiltelefoner har en række begrænsninger: Man kan ikke se hinanden, og man kan ikke dele dokumenter. Det kan Fødevarestyrelsen skrive under på, og derfor gik styrelsen i gang med en Unified Communications løsning baseret på Lync Server 2010. Udover en mere effektiv platform til kommunikation og samarbejde har Lync endvidere løst problemer med mobildækningen for de 1.200 medarbejdere i Fødevarestyrelsen, og så har investeringen givet overskud på rekordtid.

 • Dansk kultur til hele verden med Windows Server 2008

  Det Danske Kulturinstitut er med, når ambassadørerne ser kunst fra Christiania, Nephew sætter strøm til forstærkeren i Kina og dansk arkitektur vises frem i Skt. Petersborg.

  Men trods repræsentation i ti lande – og en aktivitetsliste længere end smørrebrødsseddelen på en københavnsk frokostrestaurant – har den selvejende institution kun knap 40 ansatte til at formidle kulturudveksling mellem Danmark og udlandet.

  Læs hele casen her

 • Region Syddanmark – historisk stort hospitalsbyggeri styres med it

  Planlagte hospitalsbyggerier for 10 milliarder i Aabenraa, Esbjerg, Kolding og Odense, hvor et nyt super-universitetshospital bliver et af Danmarkshistoriens største byggeprojekter. Det er hverdagen for Region Syddanmark 8-10 år frem. Og dét stiller ekstraordinære krav til organisationens evne til at forecaste og styre økonomi og leverandører. Styregruppeformand Johan Meyer, der er afdelingschef for økonomi, regnskab og finans i Region Syddanmark, forklarer: ”Staten kræver hyppige rapporteringer, og samtidig skal vi kunne dokumentere en høj grad af intern controlling. Dét kræver god forecasting at styre så store byggeprojekter så præcist, som det forlanges. Derfor havde vi brug for at kunne trække rapporter med nøgletal fra vores økonomisystem – Microsoft Dynamics AX (Prisme) – og præsentere disse, og andre informationer, via et centralt sted for byggerådgivere og interne projektdeltagere.”

 • Bedre online borgerservice på Bornholm

  Den 25. april 2012 fik Bornholms Regionskommune ny hjemmeside. Hjemmesiden sætter borgeren 100 % i centrum og det har været det altoverskyggende fokus helt fra starten af projektet og samarbejdet.

 • Udenrigsministeriets får global HR-løsning, der samler processer og informationer

  Udenrigsministeriets 2700 medarbejdere i hele verden har fået høj HR datakvalitet og en hurtigere, enklere og mere effektiv hverdag med Intranet 2.0. Microsoft Partner Delegate har gjort HR-systemet brugervenligt i SharePoint.

  Med et opdateret og tilgængeligt HR-system har Udenrigsministeriets medarbejdere fået forenklet hverdagen: det er blevet nemt at udføre opgaver hurtigt og præcist med de rigtige oplysninger ved hånden. Udenrigsministeriet har opnået besparelser og stor effektivisering, der har gjort det muligt at yde mere og opfylde større krav med færre ressourcer. Samtidigt med, at sikkerheden er i top.

 • SKAT fik konsolideret deres softwareudrulning med Configuration Manager 2012

  Standardisering af processer og IT-driften kan blive startskuddet til overraskende store tidsbesparelser – men levering fra én leverandør kan give endnu større fordele. Det kan de tale med om hos SKAT. Her har automatiserede softwareinstallations- og udrulningsprocesser baseret på one-stop-shopping tankegangen accelereret udviklingen frem mod digitalisering.

  Læs hele casen her

 • Supportaftale giver Odense markant bedre borgerservice

  Langsomme pc’er i Odense Kommune gav massivt tidspilde. Med hjælp fra en Microsoft Services Premier Support-aftale har Odense effektivt stoppet tidspildet. Kommunen fik adgang til ydelser, der både løste konkrete aftale- og log-on udfordringer. Samtidig blev pc-opstartstiderne forkortet med 75 pct. På tre måneder sparede kommunen dermed tid beregnet til 40 fuldtidsstillinger. Derudover har kommunen fået en proaktiv optimering i månedligt samråd med en Premier Support tekniker. Læs hele casen her.

 • I Silkeborg Kommune er brugerne og it-afdelingen gode venner

  Af redaktionen I Silkeborg skal it- og digitaliseringschef, Henrik Willumsen, administrere over 300 systemer, 3.000 administrative computere og 1.100 pda´er– med flere på vej. Han startede med at implementere rapporteringsværktøjet System Center Service Manager (SCSM), der forbedrede kontakten mellem brugerne og it-afdelingen. Microsofts System Center blev valgt frem for tungere og ældre systemer på markedet. Det var en god beslutning for kommunen, hvor medarbejderne nu får en bedre support end tidligere. Det ønsker kommunen at opretholde. Derfor har man undervejs udvidet med System Center Operations Manager (SCOM). Næste skridt er at opgradere System Center Service Manager til 2012 versionen– en migrering, som Henrik Willumsen ser frem til – blandt andet p.g.a. forbedret selv-service portalfunktionalitet og en øget performance. Læs om rejsen til god support her .
 • Computerworld: Svendborg Kommune sparer kassen med cloud-mail

  De første af 2.500 brugere i Svendborg Kommune er netop nu ved at hoppe i skyen med Office 365. Ifølge Computerworld sparer kommunen ca. en million kroner årligt i rene driftsomkostninger, ligesom skiftet mulighed for at optimere en lang række administrative processer.

 • 4.500 bærbare skolecomputere fik nyt liv med Windows 8 og SSD-drev

  Herning Kommune gjorde 4.500 ældre skole pc’er lynhurtige ved at udstyre dem med Windows 8 og en SSD-disk. Faktisk starter maskinerne nu på under 30 sekunder – inklusive login. Det giver dem to års ekstra levetid og sparer kommunen for en mindre formue. Projektet viser vejen for andre kommuner, der har svært ved at finde pengene til at udskifte tusindvis af ældre elev-computere.

 • Vejen til velfærd i Danmark er digital

  Danmark har alle forudsætninger for at gå forrest med digitalisering som vejen til mere velfærd: Bredbåndsdækningen er blandt de højeste i Europa, danskerne har en positiv indstilling til teknologi, og mange offentlige systemer er allerede digitale – tag bare skatteindberetninger, borgerservice og selvbetjeningsløsninger. Cloud er en af de teknologier, som allerede er anerkendt i det offentlige til effektivisering af arbejdsgange, da teknologien giver nem adgang til data og applikationer, øget produktivitet og ikke mindst økonomiske besparelser. Således viser en undersøgelse fra Copenhagen Economics da også, at den offentlige sektor i Danmark kan spare op til 3,4 mia. kr. årligt på at anvende cloud. Flere kommuner har således taget rejsen i skyen. Se blot hvordan Svendborg Kommune sparer ca. 1 mio. kr. på cloud årligt. Mere cloud, mobilitet, Big Data og Unified Communications...
 • Hvem sagde Udkants-Danmark? Fursund Skole rykker med innovativt tablet-projekt!

  Af Julich Wiberg, salgschef Kort før skolestart drog tre medarbejdere og jeg fra Hellerup til Skive-egnen for at blive meget, meget klogere på, hvordan man strategisk tænker digital understøttelse af børns læring med et knivskarpt pædagogisk fokus: Udeskole med tablets, i parentes bemærket af typen Surface RT. Selv bor jeg i et af Danmarks randområder og kender fra nært hold kommunernes udfordringer med at fastholde og tiltrække familier og virksomheder. Flere har også svært ved at leve op til ministeriets ønsker om videreuddannelse og sikre forsat vækst. Men efter at have mødt ledelsen og it-vejlederen på Fursund Skole så jeg, hvordan man kan arbejde kreativt og innovativt med udfordringen gennem udvikling af folkeskolen. Der, 400 kilometers kørsel fra hovedstaden, mødte jeg et af de mest innovative pædagogiske projekter, jeg længe er stødt...