Netop nu – i årets første måneder – rykker de første ti procent af mere end 2.500 brugere i Svendborg Kommune fra Lotus Notes til Microsofts skyplatform, Office 365. Det skriver Computerworld, bl.a. på baggrund af et interview med kommunens it- og digitaliseringschef, Søren Bach-Hansen.

– Med en cloudservice bevæger vi os væk fra at have fokus på teknikken i serverrummet, og kan i stedet koncentrere os mere om forretningen og brugerne, forklarer Søren Bach­Hansen om skiftet.

Han bemærker desuden, at ’med introduktionen til Microsoft­platformen introduceres nye hidtil uudnyttede muligheder for arbejdstidsbesparende integrationer mellem fagsystemerne og vores post­ og kalendersystem, som vi ser frem til at tage i brug.’ Desuden satser han på, at kommunen vil kunne opnå en del fordele ved at udnytte mulighederne i bl.a. Lync og SharePoint.

 

 

En anden væsentlig pointe er, at selv om Svendborg Kommune ser frem til at bruge Office 365, så binder man sig ikke for tid og evighed. Tværtimod regner Søren Bach-­Hansen  ikke med, at det vil være et problem at trække data ud af Office 365, hvis man en dag skulle beslutte sig for at skifte videre til en anden cloudleverandør.

Læs mere på http://www.computerworld.dk/art/223468/saadan-sparer-svendborg-kassen-med-cloud-mails

Læs hele casen omkring Svendborg kommune på Microsoft Case bibliotek: http://www.microsoft.com/danmark/cases/Microsoft-Office-365/Svendborg-Kommune/Svendborg-Kommune-optimerer-processerne-med-Office-365/710000001672

 

.